Kullager

Pris: Ej angivet

Finansiering
Ny/Begagnad: Ny
Kategori: Kullager
Kullager/Bussning, m.m
Produkter

Referensnr: 8
Upplagd: 2021-09-04
Mats Lindgren
Företagsledning
08-520 140 00

Beskrivning

Vi kan erbjuda er i stort sett alla varianter av kullager som finns att tillgå på marknaden idag! MecMove AB tillhandahåller produkter för maskin- och industribranschen. Vi är ett familjeföretag som startades 1986 och samarbetar med ett 80-tal leverantörer och tillverkare för att alltid kunna tillhanda det bästa inom bland annat området kullager.

Vi lagerför huvudsakligen Kinesiska kullager. Detta är enligt oss ett bra och prisvärt kullager. Med vårta utbredda samarbete med tillverkare och leverantörer gör att vi även kan köpa in kullager från en mängd andra företag och fabrikat. Exempel på andra kullager som vi kan hjälpa er att införskaffa är rostfria kullager, miniatyrkullager, keramikkullager och kullager av plast. Vi har även möjlighet att belägga kullagrets ytterbana med polyamid eller polyuretan. Modeller som ofta efterfrågas är spårkullager, axialkullager, vinkelkontaktkullager, sfäriska kullager och koniska rullager.

Dagens moderna kullager är tillverkade med precision och de tål väldigt hög belastning och har låg friktionsförlust. Kulorna i kullagret har aldrig direktkontakt med ytorna av metall som omger dom. Kulorna rullar istället mot ett tunt skikt av olja. På tidigt 1900-tal när tillverkningen inte var lika utvecklad som dagens teknik var man tvungen att med jämna mellanrum utföra det man kallad för rundsmörjning på kullagren. Man bytte då ut det gamla fettet och tillförde samtidigt nytt. Denna behandling är inte längre nödvändig. En av världen mest kända tillverkare av kullager är det svenska företaget SKF . Det var Sven Wingquist som uppfann det flerradiga och självreglerande radialkullagret och kullager har definitivt bidragit till vår industriella revolution.


Har du frågor om kullager som behöver besvaras?
Våra medarbetare har lång erfarenhet av kullager och hjälper dig gärna när du har frågor eller om du vill göra en beställning. Hör gärna av dig!

Pris: Ej angivet

Finansiering

Allmänt

FabrikatOkänt

Skicka intresseanmälan

Mottagare
Mecmove AB, Mats Lindgren
Ämne
Meddelande

Avsändare

Företagsnamn
Namn
Epost
Telefon
Genom att du klickar "Skicka meddelande" godkänner du att vi sparar dina personuppgifter enligt aktuella villkor
Vill du ta emot e-postutskick ifrån industritorget?
Skicka en kopia av meddelandet till mig.

Senaste annonser från Mecmove AB

Se alla företagets 12 annonser »
Kontaktinformation
Postadress
Speditions­vägen 39
14250 Skogås
Besöksadress
Speditions­vägen 39
SE- Skogås
Region
Nynäshamn
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556258-4861
Grundat: 1986
Anställda: 4
Välkommen till Mecmove AB!

MecMove AB grundades 1986 som familjeföretag. Inriktningen var tung glidlagring, så som t ex vattenkraft, dammluckor samt glidlagring för hetvattenpannor och rökgaskanaler.

Sedan äldste sonens friköp av företaget 1990 har inriktningen betydligt breddats. I dag kan över 18.000 artiklar i egna lokaler presenteras. Ett mycket bra samspel med ett 80-tal utländska tillverkande leverantörer betyder bra priser, snabba leveranser och ett tekniskt kunnande.

Våra ca 6000 kunder är fördelade över hela Världen, och består av återförsäljare, maskintillverkare och s.k slutanvändare.

Vår ambition är att kunna erbjuda våra kunder ett mycket brett sortiment under ett och samma tak till låga priser, tekniskt kunnande och leverans samma dag!

Välkommen att kontakta oss.

Agenturer

AURORA, USA
DOMSEL, Tyskland
RESATEC, Schweiz
RODOBAL, Italien
RODOFLEX, Italien
RODOGRIP, Italien

Kontakter

Mats Lindgren
Företagsledning
08-520 140 00