MÅNDAG 18 FEBRUARI 2019

Dataanalytiker till Midsummer- solceller i världsklass!


Är du övertygad om att förnybara energikällor är framtiden och är du extra intresserad av solcellsenergi? Vill du ha stora påverkansmöjligheter i ett expansivt och välmående företag där du bidrar till ett hållbart samhälle på riktigt? Välkommen till Midsummer!Om företaget
Midsummer är ett ungt snabbväxande företag i den expansiva solcellsbranschen. De utmanar den konventionella industrin med nytänkande lösningar genom att bygga specialdesignade, kompakta maskiner för tillverkning av flexibla tunnfilmssolceller. Den unika processen som säljs tillsammans med maskinerna möjliggör småskalig tillverkning av lätta flexibla solceller, som kan användas på t ex membrantak och fordon där låg vikt och tålighet är nödvändiga egenskaper. Maskinerna är extremt väl lämpade för kontinuerlig processutveckling, vilket bidrar till snabb utveckling och ständigt ökande verkningsgrad på solcellerna. Maskinerna säljs främst på export.
På Midsummer är de idag ca 90 anställda. Kundbasen är främst koncentrerad till Asien.


Dina arbetsuppgifter
Som dataanalytiker/scientist ingår du i teamet med åtta processingenjörer. Tack vare din spetskompetens inom dataanalys har du en viktig roll att tillsammans med övriga teammedlemmar analysera den stora mängd data som genereras vid produktion av solceller, i syfte att optimera och stabilisera processen.
Din huvudsakliga uppgift är att analysera data, bygga nya analysverktyg samt utveckla de verktyg som används idag. I arbetsupgifterna ingår även att redovisa och kommunicera dina resultat på ett strukturerat och pedagogiskt vis.
För djupare förståelse av hur processdata genereras kan du behöva ta till dig befintlig kompetens och lära dig hantera maskinparken hands-on. Tillsammans har ni ett gemensamt fokus att effektivisera och utveckla Midsummers framgångsrika produkt för solcellstillverkning.

Din profil
För att trivas i rollen ser vi att du är en teknikintresserad och erfaren dataanalytiker/scientist som gärna arbetar nära produktion. Du strävar efter kontinuerlig utveckling och är inte rädd att anta nya utmaningar. Som person ser du värdet i att få dela med dig av dina kunskaper och resultat till kollegor, samt uppskattar att arbeta i ett team med mycket kompetens där man kompletterar varandra med sina olika färdigheter. Du har en vana av att arbeta med statistik, analyser och hypoteser med syfte att optimera processer i ett tekniknära arbete.

Vidare ser vi att du:
• Har erfarenhet av att analysera och presentera stora mängder data
• Gärna har en teknisk högskoleutbildning (Civilingenjörsexamen eller motsvarande inom teknik, data, fysik eller matematik)
• Har erfarenhet av programmering i Python, R, SQL
• Har goda kunskaper av arbete i Excel
• Besitter kompetens att bygga analysverktyg och verkställa rapporter på egen hand
• Har drivet för att utveckla och kvalitetssäkra processdata i ett ständigt förbättringsarbete
• Har goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Midsummer är ett företag med anställda från många olika kulturer och hörn av världen, vi förutsätter att du ser detta som berikande och trivs med att arbeta i ett internationellt team.

Ansökningsförfarande
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag så vänta inte med att söka.
Din ansökan består av ditt CV inklusive kurser & betyg, samt ett personligt brev där du motiverar din ansökan.
I den här rekryteringen samarbetar Midsummer med Skill. Om du har frågor angående tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Anna Carlbaum, anna.carlbaum@skill.se
Väl mött med din ansökan!


Om oss
Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.
ANSÖK TILL JOBBET


Upplagd: 2019-02-12

Anställning

Anställningstyp Tillsvidareanställning
Arbetstid Heltid

Plats

Ort
Län Stockholms län

Lön

Löneform

Ansökan

Ange referens 4039
Vi tar ej emot ansökningar via e-post.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
Annonser