MÅNDAG 20 MAJ 2019

Erfaren utvecklare med intresse för systemarkitektur till Saab


Är du en erfaren utvecklare med intresse för systemarkitektur som vill vara en del av ett kompetent utvecklingsteam? Vill du jobba med mjukvaruutveckling i framkant och samtidigt vara en del av ett internationellt industriprojekt med spjutspetsteknologi? Då tycker vi att du ska fortsätta läsa!Om företaget
Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Du blir en del av utvecklingsavdelningen på Aeronautics och området Taktiska och Tekniska Stödsystem. Området jobbar brett mellan olika produktfamiljer med allt från krav, arkitektur, design och test. Våra system används i ett antal flygande system som Gripen, Hawk och Hercules med kunder i flera länder och inom området utvecklas några av Sveriges mest programvaru-intensiva produkter som stödjer till exempel piloter, servicepersonal och operatörer i deras operativa vardag.


Dina arbetsuppgifter
Området Markstödsystem inom Aeronautics utvecklar stödsystem till bland annat Gripen. Mission Support System (MSS) är ett av dessa och är Gripens taktiska planerings- och utvärderingssystem. MSS består bland annat av en rad applikationer som körs på en kraftfull PC. I systemet kan piloten exempelvis hantera ordrar, skapa rutter, planera kommuniktion, sensorer och få stöd att göra bränsleberäkningar. När planeringen är klar laddas uppdraget till flygplanet. När planet landar igen utvärderas det inspelade uppdraget, och man kan analysera data från planets sensorer och skapa rapporter. Att MSS fungerar bra är en förutsättning för ett lyckat flyguppdrag. Systemet är idag operativt hos kunder i flera olika länder.

I ditt jobb som utvecklare kommer du arbeta med hela utvecklingskedjan. Från koncept, design och programmering, till leverans av färdig produkt. Du kommer att ha gränssnitt mot interna och externa kunder och arbeta tillsammans med dem för att täcka deras behov. Utifrån dina kompetenser och önskemål samt projektets behov formas din roll i projektet.

För att kunna fortsätta vara ett teknikföretag i framkant läggs det stor vikt på personlig utveckling och vidareutbildning. För den som vill finns tydliga karriärvägar och goda möjligheter att utvecklas både teknisk och ledarskapsmässigt, som till exempel mot senior utvecklare, teknisk ledning, projektledning och chef.


Din profil
För att passa in i rollen tror vi att du har en lämplig högskole- eller civilingenjörsutbildning inriktad mot IT, systemutveckling eller motsvarande. Tidigare arbetslivserfarenhet av systemutvecklings-projekt är en fördel men inget krav. Vi värderar även erfarenhet av exempelvis open source-utveckling och egna fritidsprojekt inom mjukvaruutveckling.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av:
• C#/C++,
• Visual Studio/Eclipse
• Agila utvecklingsmetodiker som Scrum

Som person tror vi att du är engagerad, social och du trivs med att jobba i team. Du är initiativrik, gillar att ha varierande arbetsuppgifter och att lära dig nya saker samt komma till avslut.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Välkommen till en arbetsplats med inspirerande utmaningar, bra sammanhållning och där mötet mellan kompetens och personlighet bygger grunden för vår framgång. På Saab finns goda möjligheter till utmaningar och personlig utveckling både för den erfarne utvecklaren och den nyutexaminerade. Vi ser fram emot din ansökan!


Ansökningsförfarande
I denna rekryteringsprocess samarbetar Saab med Skill. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, därför uppmuntrar vi dig att söka tjänsten redan idag. Logga in eller registrera ditt CV på www.skill.se

Vid frågor kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Alexandra Karlsson, 013–473 20 68 alt. alexandra.karlsson@skill.se

Upplagd: 2019-05-09

Anställning

Anställningstyp Tillsvidareanställning
Arbetstid Heltid

Plats

Ort
Län Östergötlands län

Lön

Löneform

Ansökan

Ange referens 4166
Vi tar ej emot ansökningar via e-post.
Kontaktinformation
Postadress
Gelbgjutare­gatan 2
58254 Linköping
Besöksadress
Gelbgjutare­gatan 2
58254 Linköping
Region
Linköping
Östergötlands län
Sverige
Orgnr:
556060-5478
Grundat: 1997
Anställda: 1000
Välkommen till Skill!

Företaget började verksamheten 1997 med syfte att samordna, planera för och effektivisera den kort- och långsiktiga kompetensförsörjningen till regionens industriella arbetsgivare.

Efter att från starten främst ha levererat bemanningstjänster inom verkstadsområdet, är vi numera en komplett partner i kompetensförsörjningsfrågor.

Vi erbjuder tjänster inom Rekrytering & Bemanning samt Utbildning.

Välkommen att kontakta oss!


Kontakter

Ronnie Lock
Marknadschef
013-32 94 21
Patrik Funke
Rekryteringskonsult
013-32 94 22

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
Annonser