ONSDAG 16 JANUARI 2019

Gruppchef elkonstruktion till Alimak


Är du automationskonstruktör med erfarenhet av att leda och samordna arbetet i en grupp? Tycker du att det låter lockande att arbeta i en internationellt marknadsledande koncern? Då ska du söka jobb hos oss! Avdelningen Konstruktion och Utveckling söker nu en ny medarbetare till rollen som gruppchef inom elkonstruktion.

Om företaget
Alimak är en marknadsledande koncern inom vertikala transportlösningar för bygg- och industrisektorn med ett starkt fokus att förbättra kundens säkerhet, produktivitet och lönsamhet.

Koncernen har varit en pionjär och ledande inom branschen för kuggstångsdrivna hissar och arbetsplattformar i 70 år. Alimak har ett brett och konkurrenskraftigt produktprogram av vertikala transportlösningar som hissar, plattformar, servicehissar och lösningar för fasadunderhåll (BMU-enheter). Produktutbudet består av standardiserade och kundspecifika lösningar anpassade för olika kundbehov och marknadssegment. Alimak Group bedriver försäljning i mer än 100 länder.

Dina arbetsuppgifter
Som gruppchef hos oss kommer du ha ansvar för avdelningens el-grupp som består av sju elkonstruktörer samt en provningstekniker. I din roll ansvarar du för detaljplanering av resurserna i gruppen men arbetar även operativt som konstruktör. Du leder och följer upp arbetet för gruppen och driver aktivt arbetet med att utveckla verksamhet och arbetssätt.

Som gruppchef arbetar du både med utveckling av nya hissmodeller och med samordning av systemen tillsammans med produktchefer och projektledare. Produktkraven styrs till stor del av standarder, så du bör ha intresse och fallenhet för att sätta dig in i den typen av frågor och se utmaningen i att hitta tekniska och kommersiellt gångbara lösningar. Du blir också ansvarig för elsystemen och avdelningens ansikte utåt i dessa frågor.

Resor i tjänsten förekommer.

Din bakgrund/Dina egenskaper
Vi söker en automationskonstruktör med några års erfarenhet från liknande tjänster och produkter. Det är meriterande om du har arbetat som projektledare eller haft ett personal- alt. samordningsansvar. Att kunna uttrycka sig väl i både tal och skrift vad gäller svenska och engelska är ett krav. Du skall ha kunskap inom ritningsläsning, elkraft, el-konstruktion, ellära samt elektriska komponenter och utrustningar. Arbetet förutsätter att du har goda IT-kunskaper och det är meriterade om du har erfarenhet av arbete i AutoCAD. Kunskaper inom ATEX och andra normer för explosionsklassad utrustning är meriterande.

Som person är du mål- och resultatinriktad, kan prioritera, ta beslut och därmed driver arbete framåt. Arbetet kräver att du har hög kvalitetsmedvetenhet, att du är flexibel och självgående. Det är viktigt att du är utåtriktad och kan samarbeta, har förmåga att leda och motivera en grupp som kommer med kreativa idéer och nya angreppsätt. Du bör ha intresse och vilja att kontinuerligt arbeta med verksamhetsutveckling och ser möjligheter i förändringar.


Information och kontakt
I denna rekrytering samarbetar Alimak med Wikan Personal. Passar beskrivningen in på dig är du välkommen med din ansökan via länk på Wikans hemsida, dock senast 27/1. Hör gärna av dig med eventuella frågor till rekryteringskonsult, Linnéa Engman, tel: 070-39 17 434 alt. e-post linnea@wikan.se

Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till denna tjänst. Tjänsten avser heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse.

Facklig företrädare för Sveriges ingenjörer är Dennis Johansson telefon 0910-871 72 och representant för Unionen är Stig Boman, telefon 0910-871 07.Upplagd: 2019-01-11

Anställning

Anställningstyp Tillsvidareanställning
Arbetstid Heltid

Plats

Ort
Län Västerbottens län

Lön

Löneform

Ansökan

Ange referens 4903
Vi tar ej emot ansökningar via e-post.
Kontaktinformation

Wikan Personal AB

044 - 590 65 00
Ingen e-post


SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
Annonser