FREDAG 06 DECEMBER 2019

Junior systemadministratör till Saab


Är du en junior systemadministratör som vill jobba brett med Linux/Unix och vara en del av ett varierande arbete? På simulatorcentralen på Saab tas du emot av ett team med bred kunskap och erfarenhet och får möjlighet att utvecklas och lära. På sikt kanske du designar nästa generations utvecklingsmiljöer för en global marknad!

Om företaget
Aeronautics, ett affärsområde inom Saab som erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Sektionen Datorsystem ansvarar för datorsystem till simulatorer och stödsystem för Gripen. Sektionen arbetar nära övriga sektioner inom område Simulatorer, Träning och Support där datorsystemen ingår i de simulatorer och tekniskataktiska stödsystem som levereras till svenska och utländska kunder. Ett varierande och utmanande arbete med samlad kompetens inom systemdesign, operativsystem, realtidssystem, drivrutiner, I/O-system, nätverk och informationssäkerhet. Övriga tjänster inom sektionen är utvärdering, utprovning, anskaffning och anpassning av nya systemkomponenter.

Sektionen är nu inne i en expansiv fas med målsättningen att bygga upp datormiljöer med såväl hårdvara, mjukvara som olika mjukvaruapplikationer på såväl Windows, Linux och Solaris-plattformar för den svenska och brasilianska kunden


Dina arbetsuppgifter
För Saabs räkning söker vi en systemadministratör som kommer att arbeta med datorsystem för flygplanssimulatorer och stödsystem. Arbetet innefattar hela produktlivscykeln; från dimensionering och utvärdering av system till drift och underhåll. Som junior systemadministratör kommer du inledningsvis fokusera på drift och underhåll samt ha nära samarbete med simulatoroperatörerna.

Du kommer att arbeta med:
- Administration av Unix-system RHEL och Solaris
- Infrastrukturtjänster så som Kerberos, LDAP, DNS
- IT-säkerhet gällande bl.a. brandväggar
- Nätverk, routing och switchar
- Drift och felsökning

Här finns en kultur med mentorskap och faddrar för att du som ny i teamet ska få de bästa förutsättningarna till utveckling och lärande i arbetet. För dig som är intresserad väntar utvecklingsmöjligheterna runt hörnet då ni tillsammans på avdelningen ansvarar för hela datormiljön, dess utveckling och infrastruktur.


Din profil
För att trivas i rollen har du ett intresse för administration och daglig drift av Linux/Unix-system. Du gillar att arbeta brett – med allt från serverunderhåll, nätverk, hårdvara till support och stöd för operatörer av simulatorerna.

Arbetet kommer att bedrivas i nära samarbete med andra avdelningar inom Saab, därför krävs att du har god samarbetsförmåga samt att du kan uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska. Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning i form av högskoleingenjör eller motsvarande kunskapsförvärv. Kan du uppvisa fritidsprojekt inom området är det meriterande.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och kräver därför svenskt medborgarskap.


Ansökningsförfarande
I denna rekryteringsprocess samarbetar Saab med Skill. Vi tillämpar löpande urval, sök därför redan idag! Logga in eller registrera ditt CV på www.skill.se

Vid frågor kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Ida Thidblom, 013-32 94 16 alt. ida.thidblom@skill.se eller Alexandra Karlsson, 013-4732068 alt. alexandra.karlsson@skill.se


Upplagd: 2019-11-07

Anställning

Anställningstyp Visstidsanställning
Arbetstid Heltid

Plats

Ort
Län Östergötlands län

Lön

Löneform

Ansökan

Ange referens 3914
Vi tar ej emot ansökningar via e-post.
Kontaktinformation

Skill Rekrytering och Bemanning AB

Postadress
Gelbgjutare­gatan 2
58254 Linköping
Besöksadress
Gelbgjutare­gatan 2
58254 Linköping
Region
Linköping
Östergötlands län
Sverige
Orgnr:
556685-8618
Grundat: 1997
Anställda: 865
Välkommen till Skill!

Vi på Skill jobbar med både kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering, bemanning och utbildning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Ronnie Lock
Marknadschef
013-32 94 21
Patrik Funke
Rekryteringskonsult
013-32 94 22

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
Annonser