TORSDAG 25 APRIL 2019

Vill du bli Siemens yrkeslärling inom el?


Nu söker vi dig som vill ta chansen att gå ett skräddarsytt yrkeslärlingsprogram för att kunna arbeta som elmontör på Siemens! Till vårt lärlingsprogram söker vi nya deltagare för start hösten 2019. Programmet pågår i sju månader och under huvuddelen kommer du att delta aktivt i arbetet på din hemavdelning på Siemens. Utöver detta deltar du i det utbildningsprogram som är framtaget i samarbete med Siemens för att ge dig ytterligare kompetens i arbetet som elmontör. Via yrkeslärlingsprogrammet blir du anställd av Skill och arbetar som elmontör på Siemens gasturbin montage.
Efter avslutat program har du möjlighet att bli anställd av Siemens och bli en naturlig del av deras montageavdelning, alternativt fortsatt som en del av avdelningens resurser från Skill.


Om företaget
Siemens Industrial Turbomachinery AB (SIT AB) utvecklar och tillverkar världsledande gasturbiner och ångturbiner för en global marknad. Företaget levererar även kompletta turbinbaserade kraftanläggningar för långsiktigt hållbar och kostnadseffektiv produktion av elektricitet, ånga och värme. Turbinerna säljs även som drivkällor för kompressorer och pumpar, främst inom olje- och gasindustrin. En omfattande serviceorganisation täcker alla levererade produkter och anläggningssystem. På SIT arbetar 2 800 personer, merparten i Finspång och ca 120 i Trollhättan. Företaget omsätter ca 10 miljarder kronor om året.

Dina arbetsuppgifter
Under huvuddelen av programmet kommer du vara en del av Siemens och delta aktivt i arbetet på din hemavdelning. Du kommer arbeta med att utföra nyinstallation av elektrisk utrustning på Siemens produkter.
Du kommer få lära dig att genomföra elinstallation och montage på Siemens produkter. Som lärling får du även vara med och ta del av avdelningens övriga verksamhet och ansvar.


Din profil
Vi söker dig som är i början av din karriär. För den här tjänsten krävs en grundläggande elutbildning exempelvis med inriktning automation eller styr och regler. Vi ser gärna att du har någon erfarenhet av att arbeta praktiskt montagearbete, gärna med el. Vi tror att du ser detta som en möjlighet till en långsiktig anställning där du kan bygga och utöka din kompetens inom el-yrket. Vi ser att du har en stark vilja att lära dig och med ditt tekniska intresse brinner du för att ta dig an nya arbetsuppgifter. Du innehar en förmåga att se samband och ett analytiskt tankesätt.

I den här rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du öppen och tycker om att arbeta tillsammans med andra människor. Du har ett ödmjukt förhållningssätt till ditt arbete och du är en god lyssnare. Vi tror också att du är;

- Noggrann och strukturerad med ett högt säkerhetstänk
- Samarbetsvillig
- Serviceinriktad
- Nyfiken

Vi ser det som meriterande om du har tidigare verkstadserfarenhet samt jobbat med montage tidigare.

Notera att detta lärlingsprogram inte berättigar lärlingstimmar som installationselektriker.


Ansökningsförfarande
Vill du ta chansen att komma med i vårt yrkeslärlingsprogram i år? Skicka in din ansökan redan idag på www.skill.se. Motivera i din ansökan varför du söker yrkeslärlingsprogrammet och varför du tror att du kommer att passa för tjänsten. Om du har frågor kring programmet är du välkommen att kontakta Martina Lundahl på martina.lundahl@skill.se alternativt 011-199472.

Vi ser fram emot din ansökan!


Om oss
Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.

Upplagd: 2019-04-09

Anställning

Anställningstyp Visstidsanställning
Arbetstid Heltid

Plats

Ort
Län Östergötlands län

Lön

Löneform

Ansökan

Ange referens 4214
Vi tar ej emot ansökningar via e-post.
Kontaktinformation
Postadress
Gelbgjutare­gatan 2
58254 Linköping
Besöksadress
Gelbgjutare­gatan 2
58254 Linköping
Region
Linköping
Östergötlands län
Sverige
Orgnr:
556060-5478
Grundat: 1997
Anställda: 1000
Välkommen till Skill!

Företaget började verksamheten 1997 med syfte att samordna, planera för och effektivisera den kort- och långsiktiga kompetensförsörjningen till regionens industriella arbetsgivare.

Efter att från starten främst ha levererat bemanningstjänster inom verkstadsområdet, är vi numera en komplett partner i kompetensförsörjningsfrågor.

Vi erbjuder tjänster inom Rekrytering & Bemanning samt Utbildning.

Välkommen att kontakta oss!


Kontakter

Ronnie Lock
Marknadschef
013-32 94 21
Patrik Funke
Rekryteringskonsult
013-32 94 22

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
Annonser