TORSDAG 25 APRIL 2019

Vill du bli Väderstads yrkeslärling inom el?


Nu söker vi dig som vill ta chansen att gå ett skräddarsytt yrkeslärlingsprogram för att kunna arbeta som industrielektriker på Väderstad! Till vårt lärlingsprogram söker vi nya deltagare för start hösten 2019. Programmet pågår i sju månader och under huvuddelen kommer du att delta aktivt i arbetet på din hemavdelning på Väderstad. Utöver detta deltar du i det utbildningsprogram som är framtaget i samarbete med Väderstad för att ge dig ytterligare kompetens i arbetet som industrielektriker. Via yrkeslärlingsprogrammet blir du anställd av Skill och arbetar som industrielektriker på Väderstad. Efter avslutat program har du möjlighet att bli anställd av Väderstad och bli en naturlig del av deras underhållsavdelning.


Om företaget
Vill du vara en del av ett innovativt företag som alltid har en högre växel? Ett företag med de senaste tekniska innovationerna och som är beredda att satsa på dig? Kanske är det just din yrkesskicklighet som i framtiden kommer att bidra till högre skördar – i Australien, Frankrike, Ukraina, eller här hemma på Östgötaslätten.

Väderstad är ledande inom jordbearbetning och sådd. Väderstads lantbruksmaskiner och metoder har en lång tradition av att vara i framkant vad gäller kvalitet, design och effektivitet. Företaget har ofta varit epokgörande när det gäller innovation och nya koncept. Väderstad finns representerat i 40 länder och är en leverantör till nytta för bönder, medarbetare, samhälle och ägare. Väderstad AB ingår i Väderstad Holding AB som ägs av familjen Stark. Huvudkontoret med R&D och produktion ligger i Väderstad, Sverige. Företaget är expansivt, Väderstad-Gruppen har cirka 1200 medarbetare och omsatte 2,4 miljarder kronor år 2017. På Väderstad är yrkesrollerna många och olika. Men en sak är gemensam – visionen om den jordnära utvecklingens kraft. Ständigt tänka nytt och göra verklighet av sina idéer är den viktigaste traditionen som familjen Stark fört vidare genom generationer i företaget.


Dina arbetsuppgifter
Under huvuddelen av programmet kommer du vara en del av Väderstad och delta aktivt i arbetet på din hemavdelning. Du kommer arbeta med att utföra förebyggande och avhjälpande underhåll samt nyinstallation av elektrisk utrustning på Väderstads anläggningar. Du kommer få lära dig att genomföra elinstallationer på maskiner och fastigheter och även fokusera på ombyggnation av maskiners el-utrustning. Som lärling får du även vara med och rapportera och planera i underhållssystem och ansvar över att hålla god ordning på underhållsavdelningen.

Din profil
Vi söker dig som är i början av din karriär. För den här tjänsten kävs en grundläggande elutbildning exempelvis med inriktning automation eller styr och regler. Vi ser gärna att du har någon erfarenhet av att arbeta praktiskt med el. Vi tror att du ser detta som en möjlighet till en långsiktig anställning där du kan bygga och utöka din kompetens inom el-yrket. Vi ser att du har en stark vilja att lära dig och med ditt tekniska intresse brinner du för att ta dig an nya arbetsuppgifter. Du innehar en förmåga att se samband och ett analytiskt tankesätt.

I den här rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du öppen och tycker om att arbeta tillsammans med andra människor. Du har ett ödmjukt förhållningssätt till ditt arbete och du är en god lyssnare. Vi tror också att du är;

- Noggrann och strukturerad med ett högt säkerhetstänk
- Samarbetsvillig
- Serviceinriktad
- Nyfiken

Vi ser det som meriterande om du har tidigare verkstadserfarenhet samt jobbat med styrsystem tidigare. Även körkort är meriterande.

Notera att detta lärlingsprogram inte berättigar lärlingstimmar som installationselektriker.


Ansökningsförfarande
Vill du ta chansen att komma med i vårt yrkeslärlingsprogram i år? Skicka in din ansökan redan idag på www.skill.se. Motivera i din ansökan varför du söker yrkeslärlingsprogrammet och varför du tror att du kommer att passa för tjänsten. Om du har frågor kring programmet är du välkommen att kontakta Martina Lundahl på martina.lundahl@skill.se alternativt 011-199472.

Vi ser fram emot din ansökan!


Om oss
Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.

Upplagd: 2019-04-09

Anställning

Anställningstyp Visstidsanställning
Arbetstid Heltid

Plats

Ort
Län Östergötlands län

Lön

Löneform

Ansökan

Ange referens 4184
Vi tar ej emot ansökningar via e-post.
Kontaktinformation
Postadress
Gelbgjutare­gatan 2
58254 Linköping
Besöksadress
Gelbgjutare­gatan 2
58254 Linköping
Region
Linköping
Östergötlands län
Sverige
Orgnr:
556060-5478
Grundat: 1997
Anställda: 1000
Välkommen till Skill!

Företaget började verksamheten 1997 med syfte att samordna, planera för och effektivisera den kort- och långsiktiga kompetensförsörjningen till regionens industriella arbetsgivare.

Efter att från starten främst ha levererat bemanningstjänster inom verkstadsområdet, är vi numera en komplett partner i kompetensförsörjningsfrågor.

Vi erbjuder tjänster inom Rekrytering & Bemanning samt Utbildning.

Välkommen att kontakta oss!


Kontakter

Ronnie Lock
Marknadschef
013-32 94 21
Patrik Funke
Rekryteringskonsult
013-32 94 22

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
Annonser