SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Bästa lånet till företag

Vilket är det bästa företagslånet?
För att kunna lyckas stort måste man satsa hårt, men som företagare kan det vara allt annat än enkelt. Till att börja med så krävs det både kapital och resurser för att satsa på sin idé. Det är där företagslån kommer in i bilden och kan fungera som den sista pushen för att nå framgång. Däremot är det viktigt att du använder ett företagslån i rätt syfte och att du väljer det bästa företagslånet.

Vilket är det bästa företagslånet?


Det bästa lånet för företag just nu är Lendos företagslån enligt Bästlån.com och Alex Bolin. Motiveringen är att Lendo är den låneförmedlare med det bredaste utbudet, hela 19 långivare och lånebelopp mellan 50.000 kr och 5.000.000 kr.

Däremot ser Alex en nackdel: “Lendo är däremot en låneförmedlare även inom privatlån och har därför inte nischat in sig på företagslån. De har därför svårt att konkurrera med nischade företags-låneförmedlare som Krea när det kommer till service och erfarenhet.”

1. Lendo
Lendo har 19 anslutna banker inom företagslån och deras banker erbjuder lån från 50.000 kr upp till 5.000.000 kr, vilket gör att det passar för både småföretagare och större företag. Ytterligare en fördel är att ansökan endast tar en minut och du får garanterat svar inom ett dygn.

2. Krea
Är ni ett större företag är det istället Krea ni ska vända er till, men det kan du även som småföretagare. Krea jämför 30 långivare för företag och ni kan låna mellan 20.000 kr - 30.000.000 kr. Även här får du erbjudanden inom ett dygn och ansökan är helt kostnadsfritt och ej bindande.

3. Froda
Ytterligare låneförmedlare för även större företag är Froda som precis som Krea har 30 st anslutna banker och lån upp till 20 miljoner kronor. Ansökningen här sker också online och går mycket snabbt och du följer endast en guide.

Jämför företagslån


Nu har vi gått igenom de tre bästa företagslånen, men det finns många fler aktörer än så. Både som långivare och låneförmedlare inom lån för företagare. För att du ska kunna urskilja de bra alternativen från de sämre av dessa har vi skapat en guide nedan med vad man ska tänka på vid jämförelse av företagslån.

Effektiv ränta
Den nominella räntan är egentligen inte så viktig utan det är den effektiva räntan du vill kolla på när du jämför. Det är den nominella räntan med eventuella avgifter och alltså den totala kostnaden för lånet i procent. Genom att jämföra den enheten mellan olika långivare får du fram vilket företagslån som är billigast.

Använd låneförmedlare
Vårt största tips till dig som söker företagsfinansiering är att använda en låneförmedlare under processen. Precis som det låter är det ett företag som förmedlar lån och erbjuder service för dig under perioden. Vanligt är att de har mellan 10 - 30 st banker anslutna. När du skickar in en ansökan skickas den vidare till dessa banker och sedan får du erbjudandena samlade och kan välja det bästa. Tjänsten är helt kostnadsfri och låneförmedlaren tjänar sina pengar på provision av banken.

Småföretagare eller större företag
Är ni ett mindre företag behöver ni beakta det vid en jämförelse och välja en specifik bank eller låneförmedlare. De flesta bankerna ger nämligen inte ut lån till mindre eller nystartade företag och skulle de göra det skulle en personlig borgen krävas. Som tur är finns det specifika banker som fokuserar på mindre företag och bedömer situationen mer unikt och därför kan bevilja lån även för mindre företagare med större drömmar.

Ansökning
Fördelen med att välja en låneförmedlare är just att ansökan endast tar några minuter och sedan sköter de kontakten med banken och jobbet. Ansökningen tycker vi ska gå snabbt och vara smidig. Däremot är det bra att vara medveten om att banken kräver mer vid ett företagslån än ett privatlån. Det kommer därför krävas viss kontakt för att säkerställa företagets finansiella stabilitet.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-10
En vecka kvar till Elmia ProduktionsmässorVidareutvecklat OEM-slangpumparUtökar AI-flexibilitet över hybridmolnet10 år som VD
2024-05-09
Nyttja både plastens och metallens egenskaper
2024-05-08
RobotCenter Laxå säljer SvetsrobotstationCold forging via sourcing groups Upptäck InnovationenOlsons utökar produktkatalogen Belysning och indikering i samma lampa
2024-05-07
Industritorget expanderar Lasermaskiner för precision och effektivitet Låt oss integreraProtolabs utökar funktionaliteten RMS har allt för lagret
2024-05-06
Swecon erbjuder tilt­spinner för minigrävareInspodagen 2024 i TanåsABB utvidgar portföljenSvensk vindkraftexpertis eftertraktad i TysklandBOLIST Byggfest