SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Skapa bättre affärer med metallåtervinning

Återvinning på lokalt och nationellt plan
Metallåtervinning är en process som omfattar insamling, sortering och bearbetning av använda metall- och järnprodukter för att skapa nya material. Denna effektiva metod för resurshantering har blivit alltmer betydelsefull i en värld där hållbarhet och resurseffektivitet är centralt.

Vad är metallåtervinning?


Metallåtervinning är en industriell process som involverar omvandling av använda metaller och järnprodukter till råmaterial för att producera nya produkter. Det sträcker sig från småskalig skrotinsamling till avancerade industriella anläggningar. Processen omfattar insamling, sortering och smältning, vilket minimerar avfallet och minskar behovet av primär metallutvinning.

Varför ska du återvinna metall- och järnskrot?


Att återvinna metall- och järnskrot har en direkt inverkan på hållbarhet och resurshantering. Genom återvinning minskas behovet av att bryta ny malm, vilket sparar energi och minimerar miljöpåverkan. Dessutom bidrar återvinningen till att minska avfallsmängden och stödjer en cirkulär ekonomi, där gamla metallprodukter omvandlas till nya, vilket skapar en hållbar resursanvändning.
Dessutom är metallåtervinning lönsamt finansiellt också, eftersom du kan bli kompenserad för materialet du återvinner och lämnar in för användning igen.

Vinnings anläggningar i Sverige


Inom Vinning-koncernen engagerar vi oss helhjärtat i att effektivt och hållbart hantera våra kunders järn- och metallskrot. Vårt huvudfokus är återvinning av järn och metaller, men våra anläggningar erbjuder även skräddarsydda helhetslösningar. När du väljer att besöka oss får du inte bara en komplett service med utlastning av varierande volymer, utan även möjlighet till helhetsuppdrag inklusive containertjänster, miljöstationer och stöd för miljörapportering med personlig kontakt för företag. Vi tycker att återvinning ska vara lönsamt och enkelt för alla involverade parter.

I dagsläget finns våra anläggningar på 26 platser runtom i Sverige. Några av dessa är Jönköping Stål & Metall, Skattkärrs Metallåtervinning i Karlstad, Kisa Metallåtervinning, Nordanå Skrot i Malmö och många fler. Vårt eget koncept, i form av SkrotSmart, finns i 16 städer runtom i Sverige. På SkrotSmarts anläggningar så erbjuder vi en citynära metallåtervinningslösning för både privatpersoner och företag.

Våra anläggningar sträcker sig alltså från Trelleborg i söder ända till Sundsvall i norr. Målet för oss på Vinning är att skapa och bidra till aktörer som befinner sig i framkanten av den svenska metallåtervinningsmarknaden, och tillgodose företag och privatpersoner med smidiga återvinningslösningar. Kontakta oss eller besök oss på någon av våra anläggningar idag!
Kontaktinformation
Postadress
Tuve­gatan 3
57141 Nässjö
Region
Nässjö
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
559166-9394
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Metall och järn är guld värt
Runt om i vårt land hittar du lokala företag som samlar in järn- och metallskrot. Här finns massor av erfarenhet och kunskap. Den vill vi ta vara på samtidigt som vi utvecklar verksamheten för att möta framtidens krav. Vi möjliggör att en traditionell bransch rustas för att möta framtidens krav i en cirkulär värld. Vi utvecklar smarta lösningar och främjar hållbar utveckling. Vi ser till att affärsnytta möter planetnytta.



Med nya idéer, metoder och affärer utmanar vi i en gammal traditionell bransch. Genom smarta lösningar och erbjudanden sticker vi ut. Vi rör om i grytan och förändrar den rådande ordningen med nya sätt att tänka och göra saker på. Och med klipp i stegen trampar vi upp nya vägar.



Återvinningsföretagen är en viktig kugge i en cirkulär värld. Här förvandlas skrot till ovärderliga resurser. Vi tror på samordning och gemensamma lösningar och metoder för att göra bättre affärer tillsammans. Vi skapar lokala ledare genom att ta tillvara på deras engagemang, stärka upp med samordning och tillföra kraften som ett stort bolag ger. Genom våra verksamheter förvaltar vi den mångåriga erfarenhet och kompetens som finns och förnyar det som behövs för att möta framtiden. Något som inte bara den lokala verksamheten vinner på utan även vi människor och vår planet. En vinst för alla, men så heter vi också Vinning.

Välkommen!

Kontakter

Maria Knutsson
+46 10 222 81 72

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-08
Mindre än 1 år efter brandenFörbättrad produktionseffektivitet Veeam lanserar Kasten V7.0 Zaptec växer 14% Glöm inte kolmonoxid­larmet till din båt!
2024-05-07
Industritorget expanderar Lasermaskiner för precision och effektivitet Låt oss integreraProtolabs utökar funktionaliteten RMS har allt för lagret
2024-05-06
Swecon erbjuder tilt­spinner för minigrävareInspodagen 2024 i TanåsABB utvidgar portföljenSvensk vindkraftexpertis eftertraktad i TysklandBOLIST Byggfest
2024-05-03
Högsta EMC klassifice­ringen för militärt brukSätt kryss i kalendern för 14-17 majWho we are, We are Jens S!Elektrifierade bygg­arbetsplatser är möjligaHar du din biljett till Elmia Automation ännu?
2024-05-02
Ny styrelseordförande i NORDIC A/SNy tillverkare - Conta-clip!KEWAB Rental byter namn till Swecon RentalArbetsplattformar för industriella behovNu är vårt senaste industrimagasin här!