SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Trådlösa system ger helt nya möjligheter

Störningsfri trådlös kommunikation med EXW1
SMC:s kompakta trådlösa system ger industrin helt nya möjligheter.

Nya EXW1 ger en störningsfri, trådlös kommunikation med 100 m räckvidd, för ventiler och I/O:s. Systemet är ytterst lätt och kompakt samt kompatibelt med ett flertal fältbussprotokoll inklusive IO-Link. Hanteringen av I/O:s via en såpass lätt och liten enhet ger helt nya möjligheter i rörliga applikationer, som exempelvis på en robotarm där det eliminerar behovet av komplexa dresspacks och ultraflexibla kablar.

Beprövad och störningsfri teknik

SMC har en lång erfarenhet av att erbjuda trådlös kommunikation till industrin och var något av en pionjär på området 2016 då det första systemet, EX600-W, introducerades till marknaden. Det trådlösa systemet är utvecklat som ett svar på kraven från det moderna verkstadsgolvet med en ökad användning av robotar och annan utrustning som har stor rörlighet. Kommunikationen är robust med frekvenshoppning och datakryptering på 2,4GHz ISM-band och lämpar sig väl för exempelvis svets-applikationer då systemets signalhantering inte påverkas av störningar från svetsen.

Flexibla moduler kombineras utifrån behov

EXW1 består av en kompakt basenhet kompatibel med Ethernet/IP, PROFINET, EtherCAT eller CC-Link samt fjärrenheter för fri placering ute i applikationen. Med tillägg av en extern antenn kan basen placeras i ett metallskyddat hölje eller en kontrollbox, med bibehållen räckvidd och prestanda. Fjärrenheten finns i utförande med ingångar, utgångar eller som blandad I/O-modul beroende på behov och IO-Link-kompatibla varianter ger ytterligare kommunikationsmöjligheter. PROFINET och Ethernet/IP-versionerna innehåller en OPC-UA-server för full digitalisering och lagringsmöjligheter utan belastning på PLC:n.

Helt nya möjligheter för industrin

SMC:s trådlösa kommunikationssystem skapar helt nya möjligheter för maskinkonstruktion inom industrin. Konstruktören kan fritt placera ventiler och I/O-moduler med påtagliga fördelar såsom minskad kabeldragning, färre kabelpaket och dyra svivlar, enklare verktygsväxling och en störningsfri kommunikation med färre produktionsstopp.

Vårt trådlösa system är en game changer för industrin med minskat busskablage och flexibel placering av ventiler och in/utgångsmoduler som följd. Vi ser att allt fler får upp ögonen för fördelarna och vårt trådlösa system kan mycket väl komma att bli en standardlösning för många företag inom ett par år.

Säger Karl-Erik Larsson, produktchef på SMC.
Kontaktinformation
Postadress
Ekhags­vägen 29-31
14171 Segeltorp
Besöksadress
Ekhags­vägen 29-31
SE-14171 Segeltorp
Region
Huddinge
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556276-4034
Grundat: 1986
Anställda: 117
Välkommen till SMC Automation AB!

SMC utvecklar produkter och lösningar inom industriell automation och är världens största tillverkare av pneumatiska komponenter. Företaget omsätter ca 60 miljarder kronor och har 23 000 anställda globalt. I Sverige finns SMC etablerade sedan 1986 med huvudkontor i Huddinge och regionkontor i Göteborg, Lund, Borlänge och Växjö samt en mängd återförsäljare över hela i landet.

Kvalitet i allt vi gör

Vi är en pålitlig global marknadsledare med hållbarhet i fokus - både i egen tillverkning och i produkt. Tillsammans med våra kunder vill vi kontinuerligt förbättra och produktutveckla för en långsiktigt hållbar och konkurrenskraftig tillverkning. Vi investerar mycket i F&U och det ger produkter som är lättare, nättare och drar mindre energi.

Våra värdeord - Stolthet, Engagemang, Professionalism, Hänsyn & Mod

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

SMC Kundinformation
08-603 12 40
Joakim Kalcidis
Digital kommunikatör
08-603 12 77
Magnus Karlström
0708602063

Filmer

SMC:s Produktöversikt 7.0

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-08
Red Hat blir en del av AI Swedens uppdragMindre än 1 år efter brandenFörbättrad produktionseffektivitet Veeam lanserar Kasten V7.0 Zaptec växer 14%
2024-05-07
Industritorget expanderar Lasermaskiner för precision och effektivitet Låt oss integreraProtolabs utökar funktionaliteten RMS har allt för lagret
2024-05-06
Swecon erbjuder tilt­spinner för minigrävareInspodagen 2024 i TanåsABB utvidgar portföljenSvensk vindkraftexpertis eftertraktad i TysklandBOLIST Byggfest
2024-05-03
Högsta EMC klassifice­ringen för militärt brukSätt kryss i kalendern för 14-17 majWho we are, We are Jens S!Elektrifierade bygg­arbetsplatser är möjligaHar du din biljett till Elmia Automation ännu?
2024-05-02
Ny styrelseordförande i NORDIC A/SNy tillverkare - Conta-clip!KEWAB Rental byter namn till Swecon RentalArbetsplattformar för industriella behovNu är vårt senaste industrimagasin här!