SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Mestergruppen växer

Med nya butiker inom färgfackhandeln
I början av året blev Happy Homes en del av Mestergruppen och nyligen blev så även Colorama. Under förra veckan växte respektive kedja med varsin ny butik då Happy Homes öppnar i Vänersborg och Colorama öppnar butik i Karlstad.

Colorama har sedan tidigare funnits i Karlstad men i januari valde ägarna att inte fortsätta driva butiken under varumärket Colorama. Ulf Larsson som driver Färgbutiken i Karlstad AB såg därmed möjligheten med att sätta upp Coloramaskylten.

-I och med affären mellan Mestergruppen och Colorama ser vi stora fördelar att bli en del av kedjan och vi vill vara med på den spännande resan framåt. Vi får nu ett av Sveriges starkaste varumärken inom färgfackhandeln, säger Ulf Larsson, ägare av Colorama i Karlstad.

Även Happy Homes fortsätter att utöka sitt butiksnät då kedjan får en ny butik genom att medlemmen Ivars Färg förvärvar den lokala fristående butiken i Vänersborg.

-Vänersborg ligger strategiskt rätt och vi får nu ett ännu större upptagningsområde. Butiken arbetar idag också mot entreprenad och det blir ett perfekt komplement till våra övriga butiker. Vi ser bra möjligheter framåt och vi vill hela tiden addera ytterligare service till våra kunder, Robin Lagergren, delägare Happy Homes Målarboden Trollhättan samt Ivars Färg Happy Homes, som sedan tidigare finns i Henån, Stenungssund och på Tjörn.

Mestergruppen fortsätter därmed sin tillväxtresa inom färgfackhandeln. Gemensamt för de båda nya butikerna har varit att båda medlemmarna ser fördelarna med styrkan hos Mestergruppen vad gäller bland annat volym, inköpsvillkor och det centrala stödet men samtidigt ha möjligheten att driva butikerna vidare genom lokalt entreprenörskap.

-Vi har sedan affären mellan Mestergruppen, Happy Homes och Colorama blivit officiell, märkt av ett stort intresse av att vilja bli en del av oss. Vi har haft många dialoger med flera fristående handlare som vill vara med på vår fortsatta tillväxtresa. Vi undersöker också möjligheten att återetablera våra varumärken i annan regi, antingen med en fristående färgfackhandlare eller genom att en medlem från våra bygghandelskedjor XL-BYGG eller BOLIST väljer att växla upp sin satsning på färgsegmentet till fackhandelsnivå, säger Magnus Ohlsson, Kedjechef Happy Homes och Colorama.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-08
Optimizely utnämns till ledare Nyhet från Scantruck Nya lösningar förenklar hantering av AI-riskerNy produkt kan revolu­tionera betongbranschenSpies Hecker hjälper lackerare
2024-05-07
Industritorget expanderar Lasermaskiner för precision och effektivitet Låt oss integreraProtolabs utökar funktionaliteten RMS har allt för lagret
2024-05-06
Swecon erbjuder tilt­spinner för minigrävareInspodagen 2024 i TanåsABB utvidgar portföljenSvensk vindkraftexpertis eftertraktad i TysklandBOLIST Byggfest
2024-05-03
Högsta EMC klassifice­ringen för militärt brukSätt kryss i kalendern för 14-17 majWho we are, We are Jens S!Elektrifierade bygg­arbetsplatser är möjligaHar du din biljett till Elmia Automation ännu?
2024-05-02
Ny styrelseordförande i NORDIC A/SNy tillverkare - Conta-clip!KEWAB Rental byter namn till Swecon RentalArbetsplattformar för industriella behovNu är vårt senaste industrimagasin här!