AB Silver & Stål i Vingåker

Postadress
Box 154
64300 Vingåker
Besöksadress
Engelbrekts­gatan 1
SE-64322 Vingåker
Region
Vingåker
Södermanlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556221-4469
Grundat: 1933
Anställda: 71
Välkommen till Silver & Stål i Vingåker AB

Verksamhet
Silver & Stål i Vingåker AB har verksamhet i två affärsområden, dels legotillverkning av plåtprodukter samt kvalificerad utrustning för sjukhus. Det största affärsområdet idag är som underleverantör till nordisk storindustri i avancerad plåtbearbetning av rostfritt och andra material. Vi har investerat kraftfullt de senaste åren och kan idag också erbjuda laserskärning och storkomponentstillverkning.

Några av våra kunder är De Laval, Ericsson och Tetra Pak. I alla Porschebilar, sedan mer än 10 år, finns artiklar som vi tillverkar.

En annan inriktning är produkter till sjukhus, bl.a. transporthjälpmedel för sjukhussängar MediCar, MediCarGo för transport av apoteksvaror samt ett torksystem för anestesiutrustning MediCab.

Historik
Silver & Stål startade i Stockholm 1933 med tillverkning och försäljning av hushållsprodukter t.ex uppläggningsfat och karotter. Mycket tidigt började bolaget med tillverkning i rostfritt material. I dåtidens produktutveckling användes kända formgivare/designers exempelvis Sigurd Persson. Även idag använder bolagen etablerade designers i produktutvecklingen.

Under årens lopp har vi fått många priser och utmärkelser, Venedig Tribunalen, Gasellföretag 2003, Svenska Dagbladets Design Management, Svensk Form & Reklamförbundets Guldäggstävling.

Affärsidé
Plåtbearbetning från prototyp till serieproduktion med hög kvalité och service. Egenutvecklade produkter inom sjukhusteknik som skall kännetecknas av innovativa lösningar och god design.

Certifieringar

ISO 3834-2:2005

Kontakter

Niklas Schön
0151-511570