Bergius Trading AB - industritorget.se
MÅNDAG 30 NOVEMBER 2020
Följ oss i sociala medier
Postadress
Florett­gatan 33
25467 Helsingborg
Besöksadress
Barkassv 23 Nb
18135 Lidingö
Region
Helsingborg
Skåne län
Sverige
Orgnr:
556235-8779
Grundat: 1983
Anställda: 4
Välkommen till Bergius Trading AB!
Styrkan i ett omfattande produktprogram är att kunna ge en lösning som ger dig optimalt resultat i processen. Rätt blandare, omrörare eller mixer betyder mycket för ditt företags konkurrenskraft. Du förbättrar kvalitet och tillgänglighet, sparar tid och energi, gör det omöjliga möjligt? Ex, dispergera mera - och sluta filtrera! Bättre dispergering och homogenisering innebär att alla ingredienser tar del i receptet och du slipper kassera dyra råvaror samt att du slipper överdosera. Mer vinst alltså! Kolla igenom de teknikgrenar vi företräder och vad vi kan göra för din specifika industri. Arbetar du inom kemi, farmaci, raffinaderi eller med liknande processer är du varmt välkommen att kontakta oss.
Vi finns placerade i Stockholm, Helsingborg samt Helsingfors Finland!

Agenturer

GmbH YSTRAL, Tyskland (Generalagent)
Innovativt processutrustningsföretag med intensivblandning och dispergering som huvudtema. Har utvecklat effektiva tekniker att väta pulver i vätska samt finfördela klumpar och partiklar till önskad storlek. Dessutom med utrustning som gör det hela dammfritt!! Ystrals mixrar är värdehöjande för processen och slutprodukten. Vi brukar säga; Dispergera mera och sluta filtrera! Då kommer alla dina dyra komponenter att ta del i processen.
Lightnin Mixers / SPX Flowtech, Storbritannien (Generalagent)
Världsledande tillverkare av propelleromrörare för i stort sett all processindustri där flytande- och halvflytande produkter förekommer. Lightnin (i begynnelsen Mixco - Mixing Company) är ett snart 100-årigt företag som varit med att utveckla omrörnings- och blandningstekniker i en uppsjö av områden. Ex vis gasdispergering för hydrering och oxidering, blandning av Bitumen, mäskberedning för etanol, spädning av pappersmassa, osv. osv.
Microfluidics Corp., USA (Generalagent)
Med en speciell processor uppnås extrem homogenisering och finfördelning av partiklar i suspensioner eller droppar i olje emulsioner - när tryck körs upp mot 1750 - 2500 bar i processen. Tekniken används inom nanotekniken samt inom läkemedel för ex cellförstörning. Fantastiska resultat när behovet är att få extremt små partiklar!
Statiflo International Ltd., Storbritannien (Generalagent)
Ledande inom Static Mixing - dvs en "icke" roterande blandare som monteras i rör eller kanaler. Blandar medan du pumpar, tanklöst ! Ofta bortglömd men smart metod för att lösa olika blandningsuppgifter, speciellt i kontinuerliga processer. Det kan handla om allt från sylt i yoghurt, flockningskemikaler eller pH justerin i vattenrening, blekning av pappersmassa etc. Det som begränsar tekniken är din och min fantasi.
Steridose company, Sverige (Generalagent)
Ledande inom magnetkopplade bottenomrörare och membranventiler för läkemedelsprocesser som sker i tankar/reaktorer och rör. Originalet uppfanns på 70-talet och heter Sterimixer - idag finns många utvecklade varianter som Sanimixer, SMA och SMO mfl. Samt Sterivalve. Dokumentationen och leveransförmågan är "state of the art" och möter behovet utmärkt från den krävande industri som frekvent använder denna "tätningslösa" teknologi.
Winkworth Machinery Ltd., Storbritannien (Generalagent)
Winkworth har tillverkat och utvecklat utrustning för blandning av "icke flytande" produkter samt för fasta material. Typiska områden är knådning av tuggummi, silikongummi eller plastsmältor som skall extruderas i en och samma enhet. Avancerade blandare finns för ex vis metallurgblandningar, müslis, och olika känsliga granuler inom kemi och livsmedel.
Övrigt på Mixing och Dispergering, Sverige (Generalagent)
Gorator® från Himmel Technologies, Tyskland. Japanska kvarnar från Masuko Sangyo Co. Ltd, Knådare, Granul- och Pulverblandare från Winkworth Mixer Co. Ltd. Alltså en mängd fantastiska märken att ösa ur för att lösa Ditt blandningsproblem.

Kontakter

Anders Dahlqvist
VD & Försäljningsingenjör
08-7315800
070-5315112
Kalle Sievert
Försäljningsingenjör
08-7315801
076-1334043
Kim Jarlas
Finlandansvarig
+358 405403439
+358 405403439
Björn Sievert
Reservdelar/leveranser
042-250354

Filmer

Mixing Technologies

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
Annonser