Annons
Postadress
Box 7
12421 Bandhagen
Besöksadress
Skebokvarns­vägen 370
12421 Bandhagen
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556029-6336
Grundat: 1930
Anställda: 18
Välkommen till EIE Maskin AB – vi har ett av Nordens bredaste utbud inom transmissioner och linjära system.

EIE Maskin AB tillhandahåller ett komplett program av komponenter och system för linjära rörelser samt komponenter och kompletta lösningar inom transmissioner. Vi hjälper företag att finna rätt typ av maskinkomponenter och framtagande av specialdesignade lösningar för att effektivisera drift och produktion.

Vi erbjuder produkter av hög kvalité från välkända tillverkare som exempelvis: Graessner, Kanya, KBK, Schneeberger, Stöber, Winkel, Zimm med flera.

Vårt huvudkontor är placerat i Stockholm med övriga försäljningskontor i Kungsbacka och Hjärnarp.

Är ert företag i behov av maskinkomponenter och kompletta lösningar inom transmissioner och linjära system är ni varmt välkomna att kontakta någon av våra produktspecialister via: https://www.eiemaskin.se/kontakta-eie/kontaktpersoner/


Företagets historia:

År 1883 startade grosshandlare Nils Andreas EIE företaget N.A. EIE i Christiania, Norge. År 1930 beslutade sig familjen för att expandera in i Sverige och grundade då N.A. EIE Maskin AB. Den svenska verksamheten utvecklades snabbt till att omfatta Finland från slutet av 1960-talet och sedan 1990 även Norge. EIE med huvudkontor i Högdalen söder om Stockholm ägs idag av börsnoterade Indutrade AB.

Allt sedan starten har EIE varit ett handels- och agenturföretag med dels transmissionskomponenter och dels produkter för cellulosa- och pappersindustri. Fr.o.m. 1990 finns även linjära komponenter och system på programmet.

EIE-koncernen har idag 36 medarbetare (varav 21 i Sverige) med stor teknisk kompetens och gedigen erfarenhet att bistå kunder med problemlösning inom vårt verksamhetsområde. EIE Maskin AB har sedan januari 2019 delats upp i två bolag, EIE Maskin AB respektive EIE Process AB. EIE Maskin AB arbetar med komponenter och kompletta lösningar för transmissioner och linjära system. EIE Process AB har sin inriktning på maskinutrustningar och service för skandinavisk pappers- och processindustri.

Certifieringar

ISO 14001:2016 – ISO 9001:2016

Kontakter

Sandra Bodner
08-727 88 18

Filmer

EIE Maskin AB en del av Indutrade (presentationsfilm av Indutrade)