SÖNDAG 18 APRIL 2021
Följ oss i sociala medier
Postadress
Instrument­gatan 15
26151 Landskrona
Region
Landskrona
Skåne län
Sverige
Orgnr:
556010-1155
Grundat: 1911
Anställda: 2045
De största fordonstillverkarna är kunder

I mer än 100 år har Haldex utvecklat tekniskt avancerade produkter. På 60-talet lades grunden till nuvarande Haldex, då verksamheten inriktades på bromsprodukter. Under de senaste åren har fokus spetsats till ytterligare och idag utvecklar samt säljer Haldex broms- och luftfjädringsprodukter för tunga fordon. Samtliga av de stora tillverkarna av lastbilar och släpvagnar i Nordamerika respektive Europa är kunder till Haldex, vilket är en av våra främsta styrkor. Bland våra större kunder i världen finns Daimler, Freightliner, Hendrikson, Krone, Paccar, SAF Holland, Schmitz Cargobull, Volvo, Yutong och en rad distributörer på eftermarknaden som till exempel Europart, Winkler, Fleet Pride och Napa.
Global marknadsledare

Produktportföljen är fokuserad på bromsprodukter och luftfjädringssystem för tunga fordon. Inom flera produktområden är vi marknadsledande som exempelvis på bromshävarmar för trumbromsar. På andra framväxande områden tar vi snabbt marknadsandelar som för våra skivbromsar, kända för sin innovativa design. Dessa och övriga produkter som sitter nära hjuländen utgör produktgruppen Foundation Brake och de produkter som är del av luftfjädringssystemet, som exempelvis ABS, EBS och luftrenare, utgör produktgruppen Air Controls.
Haldex i världen

Haldex har försäljning, FoU och tillverkning över hela världen. Vi finns med egna kontor i 18 länder samt har produktionsanläggningar i Sverige, Tyskland, Ungern, Kina, Indien, Brasilien, Mexiko och USA. Vi har mer än hälften av omsättningen i Nordamerika, en tredjedel i Europa och resten i Asien och Sydamerika.

Företagets tjänster/produkter

Produkter: Bromsar
Transmissioner: Bromsar, Skivbromsar

Certifieringar

ISO 14001:2016

Kontakter

Lena Olofsdotter
Företagsledning
08 545 049 63
Olsson, Olof Joakim
08-54504950
Fadil Fazlic
Verktygschef
xx
Diana Spiele
Marketing Communications Manager
+33 (0)3 88 68 2459

Filmer

Innovative Vehicle Solutions from Haldex

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
Annonser