Mekom - Mekankomponenter S AB - industritorget.se
TISDAG 01 DECEMBER 2020
Följ oss i sociala medier
Postadress
Box 214
56123 Huskvarna
Besöksadress
Klöver­gatan 6
56151 Huskvarna
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Orgnr:
556247-7975
Grundat: 1975
Anställda: 10
Vi hjälper till att hitta lösningar inom allt från produktutveckling till lagerhållning av standardprodukter eller specialkonstruktioner.

I över 30 år har vi hjälpt maskinkonstruktörer, produktionstekniker, servicetekniker, underhållsingenjörer och inköpare i enmansbolag till stora koncerner att hitta rätt lösning och produkt.

Vi är genuint intresserade av att lösa våra kunders behov och önskemål med funktioner och produkter som är precis rätt anpassade för ändamålet.

”Leverera med precision är det viktigaste för oss”

Mekom är en del av Mared Invest med totalt ca 30 anställda och omsätter ca 140 miljoner SEK. Vi har kontor och lager i Huskvarna.

På vår hemsida kan du du läsa mer om oss och våra produkter.

Agenturer

alma, Schweiz
ALMA tillverkar låsmuttrar och bälgkopplingar. Utveckling och produktion ligger i Tyskland
CONNEX, Schweiz (Generalagent)
Utvecklar och tillverkar fästelement i form av spännstift och spännbussningar med Schweizisk kvalitet och nogrannhet. Företaget startades 1941 och har tillverkning i Schweiz (meter) och USA (inches). Ingenjörer och konstruktörer vet att Connex erbjuder nära samarbete för att hitta okonventionella och ekonomiska lösningar.
Flexa Tec, Tyskland (Generalagent)
Tillverkar och utvecklar kedjor för t ex kabelskydd i plast och stål med tillbehör i Tyskland.
FÖHRENBACH, Tyskland (Generalagent)
Föhrenbach, som grundades 1975, nu en av de ledande tillverkarna av högprecisionskomponenter, enheter och system för linjära - och roterande rörelser inom automation och finmekanik. Föhrenbach produkter är lösningen för styrning och drivning, samt rörelse- och positioneringskontroll. Ett brett standardsortiment samt skräddarsydda lösningar för nästan alla branscher kräver ständigt innovation och produktutveckling. Tillverkning I Tyskland, Schweiz och Irland.
HEMA GmbH, Tyskland (Generalagent)
Maskinbyggarnas leverantör i mer än 30 år. Maskinskydd, damasker och bälgar i väv, gummi, lameller, teleskop och mycket mer. Teleskopfjäderskydd och avstrykare. Hema har unika lösning på klämm- och låssystem i linjära, roterande och böjda förflyttningar som ökar möjligheten för maskinbyggare. Roterande siktskiver, VISIPORT ingår också i HEMAS sotiment. Produktion i Tyskland och fabrik i Kina sedan 5 år. Detta ger möjlighet att serva maskiner med snabbare och närmare leveranser både i Europa och Asien.
KUSO, Tyskland (Generalagent)
Kuso är en Schweizisk tillverkare av låsmuttrar. Kuso genomsyras av kvalité, noggrannhet och funktionalitet i de produkter de tillverkar.
LESTOPREX, Schweiz (Generalagent)
Lestoprex är en Schweizisk tillverkare av Oljeavskiljare. Grundades 1965 och har sedan 1985 tillverkat högklassiga oljeavskiljare för kunder världen över.
PM, Nederländerna
PM är ett familjeägt nederländskt företag som specificerar sig linjära komponenter och enheter, roterande lager och positionssystem. PM grundades 1966 under namnet Precisie Metaal, engelska: Precision Metals.
ROLLVIS, Schweiz (Generalagent)
Utvecklar och tillverkar satelittrullskruvar med Schweizisk kvalitet sedan 1970. Är bland de marknadsledande företagen inom järnväg, militär och flyg. Ett snabbt växande företag med ytterst kunniga tekniker. Erbjuder ett brett standardsortiment och utvecklar satellitrullskruvar i nära samarbete med kunderna.
Techmalux FKB, Tyskland (Generalagent)
Med varumärket Techmalux utvecklar och tillverkar FKB industri- och maskinbelysning som tål tuffa tag. FKB startade tillverkningen 1976 och har gått från att vare en aktör som effektivt tillverkar armaturer, till att nu även framgångsrikt utveckla nya.
Vaj, Italien
Avstrykare och gummibälgar för maskinskydd.

Certifieringar

AAA – ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Kontakter

Elisabeth Du Rietz
VD
+46 (0)36-38 78 62
Bengt Hörstrand
Vice VD / Säljare
+46 (0)36-38 78 67
Tony Kuzele
Säljare
036-38 78 63

Filmer

Upptäck fördelarna med Connex spännstift från Mekom

Upptäck fördelarna med Connex spännstift från Mekom
Låssystem RotoClamp Outside - för roterande positionslåsning av axlar, bord och rotationshuvud
Låssystem PClamp - klämmer, låser och bromsar stångkrafter säkert och snabbt
Låssystem LinClamp - för så gott som alla skenstyrningsapplikationer eller behandlade ytor, för snabb och säker låsning
ROLLVIS Satellitrullskruvväxlar och planetrullskruvväxlar.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
Annonser