Postadress
Kolholme­vägen 4
45350 Lysekil
Region
Lysekil
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556770-6501
Grundat: 2008
Anställda: 5
Välkommen till ! RadioControl SMD AB - Autec Sweden

Med vårt breda flexibla produktsortiment inom industriell radiostyrning skapar vi korta ledtider för ditt projekt.

Vår vision är att din lysande idé - i samverkan med våra applikationsingenjörer skapar ett användarvänligt och kostnadseffektivt system som lyfter er applikation till helt nya nivåer.

Våra egenutvecklade Svensktillverkade radiostyrningssystem benämns SMD (ytmonterade komponenter), andra kända benämningar är SMD700 eller irab system som systemen benämndes på 80-talet . SMD radion är särskilt anpassad för industriportar, grindar eller bommar. Även fordonsapplikationer som t.ex. skogsmaskiner, lantbruk samt marina applikationer är andra typiska användningsområden.

Utöver SMD radion påbörjade vi resan 2009 att utveckla en ny logisk intelligent programmerbar PLC radio som skulle klara uppgiften att enkelt kundanpassa olika händelsestyrda styrsystem. Idag används Radiologic-systemet bl.a. för LKABs malmutlastning underjord, Trafikväsendet i Norge, ersätter sjökabel i Östersjön, förarlös färja i Strömstad, produktionsstatistik för mobila krossverk, styrsystem för avgasreaktorer..

Utöver våra två egna produktfamiljer är vi sedan 2009 stolta exklusiva distributörer för den världsledande italienska tillverkaren Autec Srl, primärt för den Nordiska marknaden. Vårt team ritar, genomför noggranna förstudier och behovsanalyser med hänsyn till maskindirektiven. Autecs radiostyrningssystem når de högsta säkerhetsdirektiven PL/e, SIL3, KAT4. Gäller även för Ex radio, enligt ATEX och IECEx direktiven, Zon 0.

Vår marknadsplats är global, vi tar fram kundanpassade industriella radiostyrningssystem för alla kontinenter med tillhörande godkännanden. SMD system och Autec system har sålts och marknadsförts i över 30 år och finns idag över hela världen.

Vårt bolags säte finner du i hjärtat av Lysekil, R&D finns Brastad, Skövde samt Stockholm. Alla reparationer/service utförs i Lysekil av certifierade autec-tekniker, vår målsättning för reparationer/service omfattar att era system ska returneras med vändande post inom 2 arbetsdagar för att undvika onödiga stopptider.

Vår vision är att ersätta all tänkbar onödig kabeldragning för funktioner. Räkna ut vad en kabel i en industribyggnad/maskin kostar när den är beställd, inköpt, monterad och ansluten av montör. Glöm ej kostnaden för all dokumentation på kort och lång sikt. Vad kostar ett 100 meter långt kabeldike med schaktning, grävtillstånd, kabelskydd och återfyllnad mm?

Vårt produktutbud är det bredaste marknaden kan erbjuda idag, från enklaste ON/OFF funktioner till den komplexaste proportionala radiostyrningen med full två-vägskommunikation som klarar de högsta ställda maskindirektiven vilket betyder att valmöjligheten för att välja rätt system till just din applikation hos oss blir en enkel resa.

Välkommen att kontakta oss!

Agenturer

Autec Safety Remote Control, Sverige (Generalagent)
AUTEC är en ledande tillverkare av industriell radiostyrning, med tillgängliga säkerhetsfunktioner, som används för att fjärrstyra mobila eller fasta positioneringsmaskiner för otaliga applikationer inom konstruktion, industri, materialhantering och intralogistik. Kundspecificerade system Efter att nyligen ha firat 30 år i branschen har AUTEC blivit expert på att anpassa trådlösa styrsystem för att passa specifikt till våra kunders olika behov. Autecs motto är 'Undantaget är regeln'. Vi är annorlunda då vårt mål inte bara handlar om att bygga den bästa fjärrkontrollen, det handlar om att bygga den bästa fjärrkontrollen för var och en av våra kunder. Du kan räkna med vårt internationella försäljnings- och servicenätverk och professionell kundservicepersonal att vara tillgänglig både före och efter försäljningen.

Certifieringar

ISO 9001:2000 – SafeTrade

Kontakter

Fredrik Röckner
Ordförande och COO
+46 523 166 10
+46 70 308 90 31
Peter Langåssve
CTO
+46 523 166 10
+46 70 308 96 83
Cheyenne Röckner
VD
+46 523 166 10
+46 73 977 82 88
Jimmy Karlsson
Automationstekniker
+46 523 166 11
+46 70 308 90 25
Philip Larka
Tekniker montör
+46 523 166 11
+46 70 610 84 61

Filmer

SMD868MHz mottagare för montage på 35mm DIN skena med enkel programmering

SMD868MHz mottagare för montage på 35mm DIN skena med enkel programmering
Radiologic styrning - konfigurering av RL-Minisändare och RL-PRIO med LogicLink
Radiologic - Minisändare - hur vet jag vad sändaren har för ID?
Radiologic - robust och tillförlitlig kabelersättning med smalbandig radio
Autec Dynamic serie - kundanpassad industriell radiostyrning med hög säkerhet