TISDAG 25 FEBRUARI 2020
Postadress
Asp­vägen 1
36443 Alstermo
Besöksadress
Asp­vägen 1
36443 Alstermo
Region
Uppvidinge
Kronobergs län
Sverige
Orgnr:
556115-4682
Grundat: 1945
Anställda: 6
Specialist på formsprutning av komponenter och precisionskomponenter i mindre dimensioner.

SAB-Plast AB är specialiserat på produktutveckling och legotillverkning av små formsprutade komponenter från 0,001 gram upp till 400 gram. Vi har specialistkompetens inom
o Formsprutning av precisionskomponenter med höga och extrema toleranser
o Mikroformsprutning
o Renrumstillverkning
o Ingjutning av metall och metalltråd i plast
o Två- och flerkomponentsformsprutning

• Flera av våra kunder tillhör de tekniskt mest framstående företagen inom medicinsk och dental teknik, försvar och elektronik. Vi förser dem med expertis inom formsprutning med mycket höga krav på högsta kvalitet, korta ledtider och tillförlitlighet.

• Vår kompetens består lika mycket i att utveckla och optimera produkten för tillverkning, som att tillverka den. Vi har gedigen erfarenhet från tidiga utvecklingsfaser till serieproduktion, inklusive verktygsframtagning.

• Högeffektiva och flexibla tillverkningsprocesser med hög automatiseringsgrad. Maskinparken består av 25 formsprutor med kapacitet från 15–250 ton. Utrustningen för kvalitetsinspektion och uppmätning inkluderar optisk mätutrustning. Vi kan tillverka i renrum då så krävs.

• I nära samarbete med våra kunder föreslår vi material för kostnadseffektiv tillverkning och optimal produktprestanda. Vi bearbetar de flesta termoplaster och termoelaster, inklusive PEEK, PES, PEI and LCP.

• Företaget är certifierat enligt ISO 9001:2008.

• SAB-Plast AB:s högt motiverade personal, produktutvecklingskompetens, verktygsframtagning och flexibla tillverkning innebär att våra kunder erhåller högsta tillförlitlighet, kvalitet, totalkostnadseffektivitet och leveranssäkerhet. Vi välkomnar er att ta del av vår service.

• Verksamheten bedrivs både i Småland och i Stockholm.

Om företaget:
SAB-Plast AB är en av plastindustrins pionjärer och grundades 1945 i Stockholm av Stig Baumer. Företaget drivs fortfarande av samma familj och leds sedan 1986 av Bill Baumer (VD) och Jane Heper (ekonomidirektör). Företaget är helt självfinansierat. SAB-Plast AB har mer än 65 års erfarenhet av produktutveckling anpassad för formsprutning med högt ställda krav. Vårt fokus är på långsiktiga relationer med våra kunder.

Vi har även kontor och produktutveckling i Stockholm. Adressen är: SAB-Plast AB, Birger Jarlsgatan 81, 113 56 Stockholm. Telefon: 08-612 24 00.

Certifieringar

ISO 9001:2015

Kontakter

Bill Baumer
Företagsledning
08-446 10 49
Yasemin Heper
0733-97 70 00

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
Annonser