SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Billigaste elavtalet för företag just nu

Genom att välja det billigaste elavtalet för ditt företag kan du spara mycket pengar.
Men det kan ta både tid och kraft till att hitta det, speciellt om du inte vet vad du ska leta efter. Som tur är så kan vi underlätta processen åt dig och göra en del av jobbet. Det har vi gjort med denna artikeln som tar fram de 4 billigaste elavtalen just nu för företag.

Vilket är det billigaste elavtalet för företag?


Utifrån vårt test är Fortum billigast för företag just nu. De har en förmånlig kampanj som sparar er månadsavgiften första året och låga avgifter.

För att få lite extra hjälp har vi tagit oss hjälp av Frida Karlström som är en expert på elavtal hos Billigastelavtal.com. Hon håller med oss om att Fortum är ett bra elbolag att välja för billig el. Mest på grund av det låga påslaget och de förmånliga kampanjerna som elbolaget brukar ha. Speciellt påpekar hon att det passar större företag med en stor elförbrukning.

Fortum


När du tecknar företags elavtal hos Fortum finns det två alternativ beroende på hur mycket el ni förbrukar. Om ni har en elkostnad på under 10 000 kr per månad kan ni enkelt teckna ett elavtal själva online. Men har ni mer än 10 000 kr i elkostnader så får ni personlig hjälp av en rådgivare. Anledningen är att de skräddarsyr ett elavtal utefter vilket slags företag ni är och hur er förbrukning ser ut.

Fördelen med att välja Fortum som elbolag är att de har bra erbjudanden, många elavtal och 100 % fossilfri el.

Cheap Energy


Som företag kan ni enkelt teckna ert elavtal online via Cheap Energy. Ni har tre olika elavtal att välja mellan och det är ett vanligt rörligt elavtal, ett timpris och ett elavtal med fastpris. Väljer ni fast pris på elavtalet så kan ni välja mellan att binda från 3 månader upp till 10 år.

Elen som ni får är Nordenmix som är en blandning av fossila, fossilfria och förnybara bränslen. Är ni ett företag som prioriterar hållbarhet vill ni troligen har ett förnybart elavtal. Då går det att välja förnybar el som tillägg. Det kostar däremot 8 öre/kWh ex moms extra, vilket är en hel del. Därför rekommenderas Cheap Energy inte till företag som vill ha ett förnybar elavtal.

Energi2


Energi2 är till skillnad från de andra elbolagen i listan endast specialiserade på elavtal för företag. Mer specifikt specialiserar de sig på fastpris garanti för företag. Det innebär att de matchar priset du får hos ett annat elbolag plus ger dig 1 öre/kWh i rabatt extra. Vilket gör att Energi2 alltid har den billigaste elen för företag.

Vad ska man tänka på?


Vad man ska tänka på när man väljer elavtal till ett företag är tyvärr inte en helt enkel fråga. Anledningen är att det finns så många olika saker du kan ha i åtanke. Frida menar därför på att det är onödigt att blanda in alltför många faktorer. Det kommer endast göra jämförelsen för svår och det kommer ta tid och resultatet kommer troligen inte bli så bra. Håll det därför enkelt och ta endast med det viktigaste.

Men vad är egentligen viktigast? Jo, den frågan är lite enklare. Det är främst fyra faktorer som är extra viktiga för elavtal och det är typen av elavtal, avgifterna, kundomdömena och elursprunget. Vill du ha en mer djupgående guide om hur du går till väga kan du läsa mer om hur du jämför elavtal till företag här.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-11-24
QNAP lanserar TVS-h674T/TVS-h874T1KOMMA5° förvärvar nu Easy InstallationsSenergia lanserar ny flexibilitets- och stödtjänst Tio skäl att automatiseraSvedbergs Group har slutfört förvärvet av Thebalux
2023-11-23
Jernbro tecknar 3-årigt driftsäkerhetsavtal Clip-Lok SimPak på Elmia Subcontractor 2023Produktlansering - Treston BiOX Volvos nya höglyft hos MoelvenSå investerar AJ i bättre arbetsmiljöer
2023-11-22
Maximera ESD-skyddet vid era arbetsstationerVoyado förvärvar ReDeals verksamhet Svenska konsumenter utsätts för risk Sex av tio svenskar känner sig nöjda på jobbetLEMO presenterar stolt sin nya hemsida
2023-11-21
Ny funktion och app på ingångLuni Metall vidare mot en komplett systemleverantörISCAR Sverige presenterar en ny projektteknikerISCAR Sverige presenterar ny projektteknikerEn frisk fläkt inom global vindkraft
2023-11-20
Kostnadseffektiv och tillförlitlig lösningReThink Factory gör lokal 3D-printning möjligUnga väljer bort AIAnders är östra Sveriges främsta entreprenörDEFA klättrar mot toppen