SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

CoGig och Munters vill se fler kvinnor inom tech

Utvecklingsprogrammet Female Tech Engineer
Munters har valt att bli partnerföretag till utvecklingsprogrammet Female Tech Engineer som drivs av rekryteringsföretaget CoGig, i syfte att få fler kvinnor att vara med och utveckla framtidens system och produkter inom tech. Inom tech är det ett problem med få kvinnor och fler och fler företag arbetar för att ändra den bilden. En del i problemet är utmaningen att hitta och attrahera kvinnor och där kan CoGig bidra via sitt nätverk av kvinnliga ingenjörer samt utvecklingsprogram och rekryteringstjänster.

Female Tech Engineer är ett utvecklingsprogram för kvinnliga ingenjörsstudenter i slutet av sin utbildning, med främsta syfte att inspirera fler kvinnor att arbeta inom tech. Programmet är en unik mötesplats för ingenjörsstudenter och svenska företag. Via ett digert program med bland annat exklusiva, skräddarsydda besök hos partnerföretagen får de 40 utvalda deltagarna en djupare förståelse för företagens verksamhet samt möjlighet att upptäcka alla spännande jobb som finns inom tech.

”Innovation utgör ryggraden inom Munters och vår teknologi finns överallt i samhället såsom i datacenter, vindkraft och matproduktion. Mångfald är en framgångsfaktor och därför välkomnas skickliga kvinnliga ingenjörer, inte bara hos Munters utan inom hela tech-branschen,”, säger Henrik Teiwik, President of AirTech and Group Vice President, Munters Group.

Munters ansluter sig till programmet med de redan befintliga partnerföretagen Husqvarna Group, Mycronic och Nasdaq. Företagen representerar en bredd men har gemensamt att de alla inser betydelsen av jämställdhet.

”Jag önskar Munters varmt välkomna till programmet och ser fram emot att tillsammans bidra till ett mer jämställt näringsliv genom att fler kvinnor attraheras av roller inom tech”, säger Lena Larsson, VD på CoGig.

Nästa omgång av programmet startar i slutet på detta år och avslutas med en gala i mars 2024 då en av deltagarna koras till årets Female Tech Engineer och erhåller ett personligt utvecklingsprogram via Anna Landegren och Nya Ledarskapet.

För mer information
Emma Fredriksson, Programansvarig CoGig: 073-944 81 73, emma.fredriksson@cogig.se
Eva Näslund Carlsson, Director External Communications, Munters: 070-88 33 500, eva.carlsson@munters.com
Mer om programmet Female Tech Engineer: www.femaletechengineer.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-12-04
Biogasanläggningen i Karlskoga firar 10 år Utsläppsminskning med flera hundra tonInnovativ metod för framtidens avloppsreningImpact-bolagets succétjänst AI-expert till styrelsen för HusmanHagberg
2023-12-01
Kombinera styva och flexibla material Collision Sentry Multi-ZoneStålåret 2023: Världsliga ting?Stärker relationen mellan kund och tillverkareNSK arrangerade European Distributor Convention 2023
2023-11-30
Viktigt med reservdelar för vattenskärmaskinerDra tunga laster mer mobilt Höj precisionen med krysslaser Varför du måste ha rätt analysinstrument Optimera din verksamhet med svarv och fräsverktyg
2023-11-29
En extra tia per dag – ger enorma fördelarEffektiv formmätning för precision Nitdragarens funktion och användningsområde Rätt kläder när du svetsar Ont i armen under och efter arbetsdagen?
2023-11-28
Idealiska maskiner för stora arbetsstycken Plasmaskärbord är en revolution inom skärning Undvik skador från fukt och mögel Brandmanschetter för över­gången från metall till plast Vår verkstadsinredning samlat på ett ställe!