SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Därför är 5-axlig bearbetning så effektivt

Framtidens fräsning som möjliggör tillverkningen av komplexa komponenter
5-axlig vertikal fräsning representerar en avancerad teknik inom bearbetningsindustrin som möjliggör skapandet av komplexa former med minimala omspänningar. Denna artikel ger en översikt över funktionerna och fördelarna med 5-axlig vertikal fräsning och dess mångsidiga tillämpningar.

Det här kännetecknar 5-axlig vertikal fräsning


5-axlig vertikal fräsning innebär att arbetsstycket bearbetas av ett vertikalt fräsverktyg med styrd simultan förflyttning längs X, Y och Z-axlarna, samt rotation av en eller flera av dessa axlar. Genom att integrera denna teknik kan komplexa former skapas med hög precision och effektivitet.

Fördelar med 5-axlig fräsning


Bearbetning med 5-axliga fräsmaskiner kommer med en rad olika fördelar, däribland är några:

Förhöjd effektivitet: 5-axliga fräsmaskiner möjliggör komplex bearbetning av arbetsstycken med färre uppspänningar, vilket minskar behovet av att ändra uppspänning och byta verktyg. Detta sparar både tid och minimerar risken för fel, vilket resulterar i snabbare produktion och frigjord tid för andra utvecklingsinsatser.

Kortare omställningstider: Med 5-axliga CNC-fräsmaskiner minskar behovet av fixturändringar avsevärt. Maskinen kan bearbeta flera sidor av arbetsstycket utan att uppspänningen behöver justeras, vilket resulterar i färre uppspänningar och kortare tid för repetitiva processer.

Mer precision: Genom 5-axlig bearbetning kan avancerade former och delar skapas med hög precision och säkerhet. Detta möjliggör utveckling av innovativa och konkurrenskraftiga produkter av hög kvalitet på kortare tid och med minskad risk för fel, vilket gör att metoden frekvent används för tillverkning av komplexa komponenter inom industrier som medicin och rymdindustrin.

Flexibilitet:
5-axlig bearbetning möjliggör tillverkning av komplexa former med hög precision och säkerhet. Detta främjar utvecklingen av innovativa och konkurrenskraftiga produkter av hög kvalitet på kortare tid och med minskad risk för fel.

Långsiktig kostnadseffektivitet: 5-axliga fräsar, även om de kan vara kostsamma att installera i början, resulterar i långsiktiga besparingar genom att minska omställningstider och behovet av manuellt arbete. Dessutom kan antalet nödvändiga maskiner minska, vilket sparar både utrymme och kostnader i produktionsmiljön.

Vilka branscher nyttjar denna teknik?


5-axlig vertikal fräsning används brett inom en mängd olika branscher, inklusive flyg- och rymdindustrin, medicinsk teknik, fordonsindustrin och legotillverkningsindustrin. Denna avancerade teknik är viktig för tillverkning av komponenter och detaljer med hög precision och komplexa geometrier.

Pålitliga industrimaskiner från Duroc Machine Tools


Optimera din produktionsprocess med pålitliga industrimaskiner från Duroc Machine Tools, däribland 5-axliga vertikala fräsmaskiner från välkända varumärket DN Solutions. Utforska Duroc Machine Tools breda sortiment idag och ta nästa steg mot effektivare bearbetningslösningar.
Kontaktinformation
Postadress
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Besöksadress
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Region
Alvesta
Kronobergs län
Sverige
Organisationsnummer:
556282-7633
Grundat: 1986
Anställda: 30
Vi finns för närvarande representerade på sju marknader: Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen, Norge och Sverige, vilket gör oss till den största leverantören av maskiner, verktyg, service och support till verkstadsindustrin i Norden och Baltikum.

Vårt motto är ”simply better performance” och vi anser att vår roll är att ge dig förutsättningar för att prestera bättre. Vi fokuserar på goda arbetsrelationer, öppen kommunikation och sunt förnuft, vilket vi ser som ett recept för ett gott samarbete över nationsgränser, språk och kulturer.

Duroc Machine Tool är en del av det börsnoterade bolaget Duroc AB som äger, driver och utvecklar företag som är verksamma inom industri och handel.

Agenturer

BIG, Japan (Generalagent)
Världsledande tillverkare av kraftspännchuckar. Fasverktyg och vändskärsfräsar.
Ceratizit, Schweiz
Komplett vändskärsprogram.
Conzella, Storbritannien
Doosan, Sydkorea (Generalagent)
(tidigare Daewoo) är en av världens största verktygsmaskintillverkare med en starkt ökande marknadsandel i Sverige och Europa. Doosan-gruppen är en av Koreas äldsta industrigrupper, grundat 1896 och startade tillverkningen av verktygsmaskiner 1976. Bred produktpalett av svarvar, fleropar och borrverk, avancerad teknik och enastående driftsäkerhet har gjort kunder och Doosan’s distributörer till vinnare. Huvudfabriken ligger i Changwon, Korea en timmes flygresa från Seoul. För Europamarknaden har Doosan ett supportcenter norr om Düsseldorf för reservdelar och service. Sedan 2010 är Doosan Technical Center öppnat hos Duroc Machine Tool
FORKARDT, Tyskland (Generalagent)
Svarvchuckar.
FPT, Italien (Generalagent)
Flerops maskiner
FRAISA, Schweiz (Generalagent)
Snabbståls- och hårdmetallfräsar, borrar och gängtappar.
HILMA, Tyskland (Generalagent)
Skruvstycken, fastspänningsutrustning.
HWR Spanntechnik, Tyskland
Präglingssystem för runda detaljer.
LANG, Tyskland (Generalagent)
Skruvstycken, präglingsutrustning, nollpunktssystem och automatiseringsutrustning.
MEP, Italien
Kapmaskiner för stål och metall.
MT Tool, Italien
Drivna verktyg.
Nagel, Tyskland
Heningsmaskiner och heningsverktyg.
NTR, Storbritannien
Verktygsrenovering.
OTT, Tyskland
Modulär spännteknik.
PIG, Nederländerna (Generalagent)
Absorbenter.
RIGIBORE, Storbritannien
Arborrverktyg och stegverktyg.
Roemheld, Tyskland (Generalagent)
Fixturer och uppspänning
SAV Spann- Automations- Normteiletechnik, Tyskland
Magnetbord och magnetutrustningar.
Speroni, Italien
Verktygsförinställningsutrustning.
STARK, Tyskland (Generalagent)
Nollpunktssystem.
STEIDLE, Tyskland
Minimalsmörjning.
WAGNER, Tyskland
Drivna verktyg.
WITTE, Tyskland (Generalagent)
Fixtureringssystem, jiggar, mätutrustning.

Kontakter

Lena Hammarström
Sales Support
0472-360 07
0767-761500
Anders Svensson
Produktchef verktyg
08-6302300
Mikael Högberg
VD
0706706984
Robert Puekker
Försäljningschef maskin
+46(0)732542990
Christian Royal
+45 86 41 20 11

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN