SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

De vill utmana giganterna

Fyra killar, födda mellan 1988 och 1995
En blandning av ungdomlig entusiasm och erfarenhet ta grepp om den traditionella grossistverksamheten för byggnadsplåtslagare och andra yrkesgrupper som jobbar på tak.

– Tanken är att vi ska springa snabbare, vilja mer än våra konkurrenter och vara dubbelt så serviceminded. Vi blir en ”one stop shop” för plåtslagerier, tegel- och tätskiktsentreprenörer och erbjuder ett brett sortiment av sådant som tätskikt, vattenavrinning, taksäkerhet och tätskiktstillbehör, säger Max Brådhe, en av delägarna.

Varför startar ni den här typen av verksamhet? Och just nu? Konkurrensen är stenhård och det är dessutom lågkonjunktur?
– Lite spännande ska det ju vara i vardagen, haha. Allvarligt talat, vi känner varandra sedan gammalt – men har också konkurrerat med varandra inom liknande verksamheter – och någonstans på vägen ledsnade vi på storbolagsdriften. Jag själv satt i ung ålder, efter att vi sålde Bahab Vent & Plåt i Lunda, och hade en jättebra position med god lön och frihet. Men jag fick inte den stimulans som jag behövde. Vi ville alla någonting mer: att känna pressen, kniven mot strupen. Där föddes nog idén till vår grossistverksamhet och vi går helhjärtat in och satsar allt, säger Max.

Han, Johan, Ibbe och Henrik har erfarenhet från bland annat Ruukki, Takhuset, Ahlsell och Areco. Alla fyra har varit med och drivit verksamheter som har sålts av till större aktörer.

Butikens adress är Västberga Allé 60 i Stockholm. Känns den igen? I lokalerna huserade en gång Plåtleverantören AB och det var här som Max hade sitt första sommarjobb. Inte nog med det, även Johan och Ibbe började sin yrkesbana hos Plåtleverantören.

– Vi tyckte att stjärnorna stod i linje på himlen när jag hittade lokalen. Det är ju inte vilken adress som helst, säger Max.

Lokalen är en renodlad butik och lager på 1 800 kvadratmeter. Här ska alla plåtslagare och de som jobbar på tak hitta allt från infästning till tunnplåt från marknadsledande leverantörer. Det ingående lagervärdet är stort, men skulle kunderna sakna någonting så tas det in.

– I dagsläget handlar det om personlig kontakt, att mejla eller ringa. Vi försöker vara tillgängliga i princip alltid. Visst strävar vi efter att jobba med e-handel på sikt, men själva själen hos IBN är vår servicevilja och den nära kontakten, säger Max.

Vad innebär satsningen konkret för Plåt & Ventföretagens medlemmar?
– Att de andra grossisterna konkurrensutsätts av en ung och pigg leverantör som kan bidra till att hela branschen får en skjuts uppåt. Vi fyller en funktion för plåtslagarna eftersom vi siktar på att vara en komplett leverantör med allting för tak. Se på oss som en jordnära leverantör som både hinner och vill lyssna på kundens behov.

IBN smygöppnade redan i början av året och den 23 januari slogs dörrarna upp på vid gavel. Inom kort lanseras en webbplats och ett nyhetsutskick kommer också. Butikens öppettider blir måndag till fredag klockan 06.30–16.00.

– Till våren kan kunderna se fram emot en grand opening, lovar Max och tillägger att han, Johan, Ahmed och Henrik är anträffbara ”dygnet runt”.
Kontaktinformation
Postadress
Kungsbroplan 1
11227 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
802000-3581
Grundat: 1971
Anställda: Ej angivet
Plåt & Ventföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation som är medlemmar i Svenskt Näringsliv.

Vi har drygt 950 medlemsföretag inom byggplåtslageri, ventilation samt stål och lättbyggnad. Plåt & Ventföretagens mål är lönsamma medlemsföretag med kompetent personal, och att vi genom detta blir ett ännu attraktivare branschförbund som därmed kan rekrytera ännu fler medlemmar. Vi arbetar bland annat för att stötta våra medlemmar i arbetsgivarfrågor, tvister eller avtalsfrågor men även för att utveckla och främja återväxt i branschen.

Affärsidé

Plåt & Ventföretagen erbjuder medlemsföretag rådgivning, avtal och utbildning. Vi arbetar aktivt för att synliggöra våra branscher samt ge ett tryggare företagande. Vi verkar för att driva utvecklingen och säkra tillväxten i våra branscher.
Mission

Aktivt synliggöra våra branscher samt ge ett tryggare företagande.

Vision

Genom medlemsnyttan blir vi det självklara valet. Alla företag verksamma inom våra branscher, ska och vill vara våra medlemmar.
Historia

Plåt & Ventföretagen, eller Sveriges Bleck & Plåtslageriernas arbetsgifvareförbund som det hette från början, bildades år 1900. Tanken med förbundet var, enligt de första stadgarna, att ledamöterna genom sammankomster skulle lära känna varandra och utbyta tankar. På så sätt skulle man verka ”till ömsesidig nytta för organisationen i sin helhet”. Huvudsyftet var och är fortfarande att ge förbundets medlemsföretag bästa möjliga service.

Under förbundets årliga kongress 2016, togs ett enhälligt beslut om att byta namn på förbundet. I dag heter vi Plåt & Ventföretagen, ett namn som direkt återspeglar de branscherna förbundets medlemmar är verksamma inom.

Företagets tjänster/produkter

Plåtbearbetning: Additiv tillverkning, Automatavgradning, Automatstansning, Bandbockning, Bockning, Byggnadsplåtslageriarbeten, CNC-Rörbockning, CNC-Stansning, Excenterpressning, Finklippning, Fotostansning, Hydraulpressning, Håltagning, Kantbockning, Kantpressning, Klippning, Kombi laser - stansning, Metallbandbearbetning, Nibbling, Nitning, Panelbockning, Perforering, Plåtformning, Plåtkapsling, Plåtpressning, Rullformning, Rörbockning, Spaltning, Stansning, Trycksvarvning, Trådbockning, Valsning, Varmpressning, Övrig plåtbearbetning
Smides & Plåtslageriarbete: Aluminium arbeten, Bandtäckning, Burspråks arbeten, Byggnadsmontage, Byggnadsplåtslageri, Byggplåt, Entrétak, Fasadarbeten, Fasadplåt, Fönsterbleck, Hängrännor, Koppartak, Koppartäckning, Mässingsplåtarbeten, Papptäckning, Plåtbeklädnad, Plåtbeslag, Plåtdetaljer, Plåtfasader, Plåttak, Plåttaksmålning, Rostfria arbeten, Skiffertak, Skivtäckning, Skorstensbeslag, Skärmtak, Smidesarbete, Snörasskydd, Spiskåpor, Stuprännor, Stuprör, Takfönster, Takkupor, Takpannor, Takplåtslageri, Takrenoveringar, Takskottning, Taksäkerhet, Taktäckning, Takunderhåll, Tegeltak, Tunnplåtsarbeten, Tätskiktning, Underhållsarbeten, Vattenavrinning, Ventilationshuvar, Ventilationsplåtslageri, Vindskiveplåt, Väggplåt, Zinktak
Värmesystem & Ventilation: AC-system, Armatursatser, Avfuktare, Avgasningsutrustning, Befuktningsdysor, Beröringsfri termoanalys, Besiktning av all sorts ventilation, Besiktningar av eldstäder och rökkanaler, Bioenergipannor, CE-märkning, Dyskanaler, Element, Elpannor, Energibesiktning, Energikontroll, Energioptimering, Energisystemlösningar, Entreprenadbesiktning, Evaporativa kondensorer, Expansionssystem, Fjärrvärme, Fjärrvärmeväxlare, Fläktar & aggregat, Flödesmätning, Fuktavskiljare, Gasanläggningar, Innemiljöutredning, Installation av eldstäder, Kaminer, Klimatanläggning, Kontaktvärmare, Luftbefuktning, Luftbehandling, Luftfuktare, Luftfuktarsystem, Luftfuktningsanläggningar, Luftförbättrare, Luftkonditionering, Luftrenare, Luftreningsanläggningar, Luftvärmare, Luktanalyser, Luktrening, Oljepannor, Osmosanläggningar, OVK-besiktning, Panncentraler, Pelletsbrännare, Plattvärmeväxlare, Radiatorer, Radonutredning, Serviceavtal, Skorstensrenovering, Smutsfilter, Solenergisystem, Solfångare, Solvärme, Sotning, Torkningssystem, Varmvattenberedare, Vattenmätarkonsoler, Vedpannor, Ventilationsanläggningar, Ventilationsmontage, Ventilationsprodukter, Ventilationsservice, Ventilationssystem, Vridspjäll, Värmekulvertar, Värmepumpar, Värmeskåp, Värmeväxlare, Ångsystem

Kontakter

Tomas Skagerlind
073-074 83 60
Johan Lindström
xx

Filmer

Avtalsfilm2017 170217 textad

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-03-22
Colt utökar sitt partnerskap med Equinix i Sverige M-Files visar rekordtillväxt under 2022Jätteinvestering i logistikHär mäter AI hur grönt det är i Örebro Fler rattonyktra fast vid landets gränskontroller
2023-03-21
Henkel erbjuder heltäckande monteringslösningarRobotCenter Laxå exporterar till FrankrikeABB lanserar filmserien Unstoppable Nu börjar vägen mot prispallen i EuroSkillsNy agentur
2023-03-20
Väderstad bygger ut fabrikenVälkommen till LogiMAT 2023Flexibla ventilationsexperterSwecon och Lantmännen i gemensam satsning Duntäcke för dig som arbetar inom industrin
2023-03-17
Rotoclear ger fri sikt till produktionenABB bygger ut Robotics-fabrik i USABlinto tar in 121 miljoner från VerdaneSemperis går med i MISAKan VR användas inom tillverkningsindustrin?
2023-03-16
Mission completed!Produktiv hörnfräsningHexagon i partnerskap med Scada Systems Verizon förändrar i ledningenOslagbart paket från Volvo och Swecon