SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

DENIOS levererar modernt brandskydd till Sherwin-Williams

DENIOS levererar en brandklassad miljöcontainer
I ett led att öka säkerheten för både personal och verksamheten har Sherwin-Williams, Bellö investerat i en Brandklassad miljöcontainer WFP-X22 från DENIOS. Modellen är den största och är en extrautrustad ”walk-in” lösning.

- För fem år sedan investerade vi i en brandklassad miljöcontainer till labbet i Märsta. Eftersom den har fungerat så ville vi ha en till Bellö också, säger Lennart Carlsson, Laboratory manager.

Placeringen av enkeldörren kundanpassades för maximal flexibilitet, all invändig elektrisk utrustning är EX-klassad enligt ATEX. Miljöcontainern har teknisk ventilation, värme LED-belysning och hyllsektioner installerade. Förberedelse för kundens egna branddetektorer installerades.

Räddningstjänst, myndigheter och försäkringsbolag var positiva

DENIOS som har tillverkat miljöcontainrar i mer än 35 år har en lång tradition av att testa och certifiera sina förvaringslösningar för att kunna garantera säkerheten som utlovas. Med CE-märkning och ETA (europeiskt godkännandecertifikat för icke harmoniserade byggprodukter) uppfylls EU-kommissionens system för brandprovning och klassificering av byggprodukter och konstruktioner.

- Att miljöcontainern är definierad, med vilken brandklassning den har, säkerhetsutrustning och att installationerna finns dokumenterade är jättebra. Räddningstjänsten var positiva, myndigheterna hade inga kommentarer och även försäkringsbolaget var positiva. DENIOS brandklassade miljöcontainer uppfyllde det vi behövde, avslutar Lennart Carlsson, Laboratory Manager.

- Det är alltid extra kul att leverera till återkommande kunder. Särskilt när de är måna om säkerhet och har höga krav på sin förvaringslösning, säger Magnus Karlsson på DENIOS som ansvarade för projekteringen.


Elina Pöyliö Jacker
Pressansvarig
Marknad
elP@denios.se
0727-311710
Kontaktinformation
Postadress
Dator­gatan 3
56133 Huskvarna
Besöksadress
Dator­gatan 3 5tr
56133 Huskvarna
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556613-7930
Grundat: 1986
Anställda: 8
Välkommen till DENIOS AB

I mer än 35 år har vi hjälpt företag - oavsett om det är ett tvåmansföretag eller en stor koncern - att leva upp till det ökande ansvaret och minimera riskerna för människa och miljö vid hanteringen av kemikalier. Med förvaringslösningar, där man kan lagra farliga ämnen på ett säkert och lagenligt sätt. Med produkter, som underlättar hanteringen och skyddar personalen från kontakt med skadliga substanser. Med rådgivning kring säker förvaring och hantering av kemikalier. Med förbrukningsprodukter så som spillskydd, absorbenter och trasor.

Som PARTNER FÖR MILJÖN erbjuder vi våra kunder en säker helhetslösning med produkter och kunskap för smidigare och säkrare kemikaliehantering. Utöver våra standardprodukter utvecklar vi koncept och lösningar för lagring och hantering av farliga ämnen, hela vägen till individuellt planerade lösningar, specialanläggningar och stora anläggningar.

För detta ändamål erbjuder vi en kompetent projekthandläggning - från rådgivning och planering via egen produktion och montering till kontroll och driftsstart. Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2008 – ISO 9001:2000

Kontakter

Elina Pöyliö
Marknad
036-39 56 60

Filmer

Påkörningsskydd och avspärrningar

Påkörningsskydd och avspärrningar
Förvaringsskåp plåt
Hurtsar från DENIOS
Fatkärra SecuComfort
Test av uppsamlingskärl vid brand
Brandklassade kemikalieskåp
Uppsamlingskärl för fat PolySafe
BioX

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-22
Första XMOR®-skopan i SverigeSwecon visar Ammanns eldrivna tandemvältMärkmaskin med profilerKöp rätt lasermaskin utefter dina behovNy turbiditetssensor
2024-05-21
Framtidens industrimaskiner Bli en luftens hjälteDamaskus Maskinskydd är involverad Scania öppnar för order Närproducerat i norr
2024-05-20
Milltool AB lanserar MT22DIRA Robotbrag 30-31 MajVolvo L110H och L120H uppdateras Ny undersökningNewsec exklusiv rådgivare
2024-05-17
Volvo CE presenterar omfattande rapporterMinimera produktspill Grundstenen för pålitliga VVS-systemEaton lanserar inbytes­kampanj för UPS-system Besök Swecons digitala monter
2024-05-16
Dessa fyra cyberhot växer extra snabbtONE startar ny containerlinjeIVECO Göteborg fyller 25 årSmart och klimatanpass­ad vattenhantering Byggföretag i Umeå på frammarsch