SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

DHL Supply Chain bygger nytt logistikcenter

I Sipoo, nära Helsingfors, Finland
Den nya anläggningen kommer att erbjuda kunderna ett toppmodernt, koldioxidneutralt logistikcenter beläget nära Helsingfors.

• DHL Supply Chain kommer att bygga ett nytt toppmodernt, koldioxidneutralt logistikcenter i Sipoo, Finland
• Den cirka 44 000 kvadratmeter stora anläggningen kommer att erbjuda möjligheter för olika typer av lagring

DHL Supply Chain, kontraktslogistikdelen av Deutsche Post DHL Group, kommer att bygga ett cirka 44 000 kvadratmeter stort logistikcenter i Sipoo, Finland. Logistikcentret kommer ligga cirka 35 kilometer norr om Helsingfors, och är planerat att öppna under början av 2024. Avtalet för den 130 000 kvadratmeter stora tomtytan har signerats och bygget påbörjas i juni i år.

Den nya anläggningen kommer att erbjuda kunderna ett toppmodernt, koldioxidneutralt logistikcenter. Storleken på anläggningen motsvarar 6 fotbollsplaner och kommer ha kapacitet för olika behov och typer av varor. Även ett stort utrymme för förvaring av farligt material finns med i planen.

”Tillgängligheten på moderna och högkvalitativa logistikytor är för närvarande mycket begränsad i huvudstadsregionen. Därför har vi under en längre tid övervägt att bygga en ny specialanpassad anläggning”, säger Antti Saarinen, Area Director Finland, DHL Supply Chain. "Dessutom kan vi med en koldioxidneutral anläggning erbjuda våra kunder möjligheten att uppnå mer hållbara leveranskedjor."

”Vårt mål är att fortsätta växa i regionen och att hjälpa företag att optimera sina logistikaktiviteter. Dagens logistikmarknad föredrar fleranvändarlösningar framför enkundslager, eftersom att omvandling av fasta kostnader till rörliga har flera fördelar. Dessutom kan säsongsvariationer i olika typer av verksamheter hanteras bättre tack vare flexibel utrymmes- och resurshantering”, säger Ilkka Marja-aho, Business Development Director, DHL Supply Chain Finland.

Logistikcentret i Sipoo kommer att byggas precis intill huvudstadsområdet och erbjuder perfekt tillgång till Helsingfors-Vantaa flygplats, Helsingfors hamn / Nordsjö hamn och viktiga transportvägar. Med full kapacitet kan logistikcentret sysselsätta upp till tvåhundra anställda.

Koldioxidneutral anläggning

Det koldioxidneutrala logistikcentret har solcellssystem, bergvärmepumpar, ett avancerat system för building management, smart LED-belysning och regnvattenuppsamling, för att bara nämna några av de miljövänliga funktionerna. El som inte genereras på plats skapas av från förnybara resurser, och anläggningen kommer att certifieras för att uppfylla BREEAM* Excellent Standard.

Med detta byggprojekt följer DHL Supply Chain sitt ansvar för att driva en hållbar verksamhet, och bidrar till Deutsche Post DHL Groups mål om nollutsläpp till 2050.

*BREEAM: Building Research Establishment Environmental Assessment Method

Mikael Stange
Presskontakt DHL e-Commerce Solutions
mikael.stange@dhl.com
0709579288

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-06-15
Ny landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
2022-06-14
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
2022-06-13
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomationMöt en av våra anställda: Johan EdbomIndustrirör från Jernbro Företagsfinansiering med stöd av EUAnders utmanar traditionella sätt att utforma fabrikerVärldens första elbilspool med laddning utan sladdVälkommen till lanseringen av Elektronikmässan Stockholm!Ramirent tecknar ramavtal med SinfraFörsta spadtaget för NP Nilssons nya logistikcenter!Ta med hemmakontoret till mässan Advanced EngineeringGKN Aerospace deltar i nytt EU-projektNexer tilldelas ramavtal med IneraNu öppnar Norrbotten Stål
2022-06-10
Enklare att använda teknik för hållbara byggnaderKundcase med 3D-scanner från PhotoneoSchneider Electric tilldelas flera prestigefyllda designpriserTransportbandsreparation på rekordtidVerdion säkrar en ny spek­ulativ möjlighet i Sverige Fördubbling av antal bluff-sms Fortsatt tryck på försörjningstrygghetenABB och Börjessons Lastbilar stöttar utbyggnadenTekniska museets samling fyller 100 årNytt utgångsläge när Science Village ska växaBolist Emmaboda gjorde rekordartad ökning på 4 årDell Technologies i partnerskap med AI Sweden
2022-06-09
Ewellix Nordics expanderarLevererade anläggnings­maskin tillverkad med fossilfritt stål till kundSveriges största laddgata invigdDags att ta vara på industri 4.0-vågen Tysk förpackningstillverkare integrerar ABB:s automatiska pappersprovningStora klimatvinster med utvinning i SverigeXiaomi lyfter och inspirerar unga kreatörer i AfrikaNordomatic fortsätter sin europeiska expansion