SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Engångsbehållare riskerar att explodera

Vilket kan orsaka personskador
Engångsbehållare för öl och annan dryck har blivit en allt vanligare förpackning i restaurangbranschen. När de är tomma behöver de hanteras på rätt sätt för att behållaren inte ska börja jäsa. De behållare som jäser har stor risk att explodera, vilket kan orsaka personskador. Risken för explosion finns i alla delar av kedjan och skulle kunna skada restaurangpersonal och avfallshanterare men även allmänhet som befinner sig i närheten.

Miljöföretaget Renova, som hanterar merparten av avfallet i Göteborgsområdet, har haft ett antal incidenter med behållare som har exploderat under transport och hantering.

-Detta är ett växande problem och utgör en risk både för vår personal och andra” säger Martin Rotter, arbetsmiljöingenjör på Renova. ”Vi har gjort ett grundligt arbete för att utreda ansvarsfrågan och kontaktade branschorganisationer för restaurang och hotell samt Arbetsmiljöverket, vilket har lett fram till att Arbetsmiljöverket nu ser över ett nationellt regelverk kring hantering av engångsbehållare för dryck”, fortsätter Martin Rotter.

Vid frågor kontakta:
Kajsa Lager, Affärsområdeschef Tilldelningar
031-618422

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2025-04-25
Fuktmätning VCI-plast skyddar mer än vanlig plastpåseSfäriska rullager – Nitrilhandskar – vid hantering av kemikalier Handverktyg
2025-04-24
Elektrisk kantpress Luftkvalitet nyckel till bättre hotellmiljö Riksintag kvar för rörmontörsutbildningEnpelarlyftar från Nimo-KG Lyftmagneter
2025-04-23
Förbättra greppet och säkerheten Möt experterna på platsInspektera med en Ferret!Maskinmässan i ArlandastadVerizon cybersäker­hetsrapport 2025
2025-04-22
Investera smart: Olsons + LVD i samarbeteUpptäck våra mest prisvärda skrivbordShimada-CNC svarvar Laddlösningar för en ren framtidBredel Heavy Duty-pump
2025-04-21
Säkerhet & kvalitet i en internationell marknad