SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Framtidens ledare

Första kullen Bolistare examinerade
Under hösten 2023 lanserade BOLIST sitt återväxtprogram för framtida och befintliga ledare inom kedjan. Nu är första kullen examinerade och responsen har varit positiv och överväldigande.

BOLIST Masterclass Framtidens ledare är kedjans långsiktiga satsning på kompetensutveckling för medlemmarna och dess medarbetare.

-Vår största tillgång är våra entreprenörer och alla våra medarbetare. Utbildningen syftar till att säkerställa och fortsätta med en professionell ledning och drift som ligger i framkant. Utbildningen handlar mycket om att leda andra samt leda sig själv, säger Michael Frisk, Regionchef samt ansvarig för BOLIST Masterclass.

Under tre block har kursens deltagare fokuserat på utbildning och erfarenhetsutbyte. Från ett operativt till strategiskt perspektiv.

-Vi har fått en djupare förståelse i det mesta. Det har varit intressant från start till mål, mycket tack vare ett bra kursinnehåll och engagerade utbildningsledare. Kursen har varit väldigt verksamhetsnära och det har gett oss nya perspektiv. Jag tror vi alla kan säga att vi känner oss som en bättre ledare idag, säger Daniel Eriksson, Platschef för BOLIST Handelsgruppen i Leksand och Herman Håll, Platschef för BOLIST Handelsgruppen i Vansbro.

För BOLIST är denna satsning en viktig del i kedjans strategi. Som Sveriges närmaste byggvaruhus finns BOLIST på drygt 170 platser över hela Sverige, från norr till söder, företrädelsevis på mindre orter där det handlar om att säkerställa driften inför kommande generationsväxlingar och nyetableringar. Men också för att säkerställa befintliga ledares kompetens.

-Vi märker att kursen har varit inspirerande för våra medarbetare. De har kommit tillbaka med en massa energi och nya idéer och tankar. Även att de har fått möjlighet att träffa andra personer i liknade situationer har varit lärorikt, säger Andreas Claesson, delägare BOLIST Fristad som har haft personal på plats under utbildningen.

Nästa utbildning är planerad att starta i höst och intresset är redan stort för att vara med från kedjans medlemmar och medarbetare.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när