SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Framtidens ledare

Första kullen Bolistare examinerade
Under hösten 2023 lanserade BOLIST sitt återväxtprogram för framtida och befintliga ledare inom kedjan. Nu är första kullen examinerade och responsen har varit positiv och överväldigande.

BOLIST Masterclass Framtidens ledare är kedjans långsiktiga satsning på kompetensutveckling för medlemmarna och dess medarbetare.

-Vår största tillgång är våra entreprenörer och alla våra medarbetare. Utbildningen syftar till att säkerställa och fortsätta med en professionell ledning och drift som ligger i framkant. Utbildningen handlar mycket om att leda andra samt leda sig själv, säger Michael Frisk, Regionchef samt ansvarig för BOLIST Masterclass.

Under tre block har kursens deltagare fokuserat på utbildning och erfarenhetsutbyte. Från ett operativt till strategiskt perspektiv.

-Vi har fått en djupare förståelse i det mesta. Det har varit intressant från start till mål, mycket tack vare ett bra kursinnehåll och engagerade utbildningsledare. Kursen har varit väldigt verksamhetsnära och det har gett oss nya perspektiv. Jag tror vi alla kan säga att vi känner oss som en bättre ledare idag, säger Daniel Eriksson, Platschef för BOLIST Handelsgruppen i Leksand och Herman Håll, Platschef för BOLIST Handelsgruppen i Vansbro.

För BOLIST är denna satsning en viktig del i kedjans strategi. Som Sveriges närmaste byggvaruhus finns BOLIST på drygt 170 platser över hela Sverige, från norr till söder, företrädelsevis på mindre orter där det handlar om att säkerställa driften inför kommande generationsväxlingar och nyetableringar. Men också för att säkerställa befintliga ledares kompetens.

-Vi märker att kursen har varit inspirerande för våra medarbetare. De har kommit tillbaka med en massa energi och nya idéer och tankar. Även att de har fått möjlighet att träffa andra personer i liknade situationer har varit lärorikt, säger Andreas Claesson, delägare BOLIST Fristad som har haft personal på plats under utbildningen.

Nästa utbildning är planerad att starta i höst och intresset är redan stort för att vara med från kedjans medlemmar och medarbetare.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN