SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Gesac imponerar - Igen

Svarvskär för härdade material och gjutjärn
Få, om ens någon, visste var resan skulle sluta då värmländska Edeco Tool och verktygsgiganten Gesac inledde sitt samarbete under våren 2016. Idag, drygt sju år senare, kan man tillsammans se tillbaka på ett antal expansiva år och ett fantastiskt mottagande av Gesacs produkter från den nordiska industrimarknaden. Gesac satsar vidare och introducerar under det kommande året ett stort antal nyheter inom vart och ett av sina produktområden.

Storkoncernen Gesac är i grunden specialister på utvinning av hårdmetallpulver och sintrad hårdmetall. Här har man efter snart fyra decennier nått en världsledande position. Ett allt starkare fokus har dock över tid kommit att läggas på den egna tillverkningen av skärande verktyg.

– Redan när vi lärde känna Gesac imponerades vi av sortimentsbredden men också av den, i våra ögon, unika kombinationen av innovationskraft, kvalitet och ekonomi, berättar Anders Höögh, Edecos VD. Intrycket har under våra år tillsammans inte försvagats, snarare tvärt om!

Gesacs utvecklingskapacitet kommer inom kort att dokumenteras i en helt ny katalog men man flaggar redan nu för mer än 50 nya produktserier. Ett 20-tal av dessa kommer att lanseras redan under det kommande året.

Svarvning av små detaljer
Ett marknadsbehov som uppmärksammats av Gesac är svarvning av små detaljer.

– Utvecklingen går mot mindre verktyg och skär och här har Gesac inte tidigare haft så mycket att erbjuda, berättar Anders Höögh. Man fyller nu denna lucka med flera nya serier av vändskär i ett stort dimensionsspann.

Under våren introduceras vändskär med fyra nya hårdmetallsubstrat. Sortimentet kompletteras också med flera nya geometrier.

De nya produkterna har med goda resultat genomgått Gesacs hårda tester men kommer inom kort även att testas av Edeco. Om verktygen uppfyller det som utlovats kommer produkterna att läggas på Edecos lager.

CBN-bestyckade svarvskär för härdade material och gjutjärn
Ungefär vid samma tidpunkt introducerar Gesac nya YZ-serien med enkel- och dubbelsidiga CBN-bestyckade skär för svarvning av härdade material och gjutjärn.

BKN225Z – obelagda skär där slitstyrkan har förbättrats genom en universell, ny CBN-sort. Skären är avsedda för semifin/finbearbetning av gjutjärn och legerad hård gjutjärn, även lämpliga vid slag.
BHC215Z har den nya beläggningen TiAlSiN som tål höga skärhastigheter och förlänger livslängden. Lämpliga för kontinuerlig till lätt intermittent bearbetning av härdat stål >50HRC.
BHC225Z har liksom BHC215Z den nya TiAlSiN-beläggningen för höga skärhastigheter och förlängd livslängd. BHC225Z är lämplig för allmän bearbetning av härdat stål >50HRC.

Solida CBN-svarvskär för härdade material och gjutjärn
Nya YS-serien innehåller solida CBN-vändskär för svarvning i härdade material och gjutjärn.
BKN225S – obelagt full CBN-skär, förbättrar slitstyrkan och universell, ny CBN-sort för semifin/finbearbetning av gjutjärn och legerad hård gjutjärn. BKN225S är även lämplig vid slag.
BHN225S – obelagt full CBN-skär, kombination av seghet och slitstyrka för mer stabil bearbetning av härdat stål >50HRC.

Pinnfräsar för bearbetning i aluminium
Under året introduceras även en helt ny serie pinnfräsar för bearbetning av aluminium.

Programmet är brett och rymmer 3- till 6-skäriga verktyg med eller utan invändig kylning.

Verktygen erbjuds obelagda, alternativt belagda för att optimera livslängden.

– De nya serierna omfattar skrubbfräsar, ändfräsar och hörnradiefräsar både i korta och långa utföranden, avslöjar Anders Höögh. De tester som utförts visar utmärkta resultat sett till både livslängd och bearbetningshastighet.

Hårdmetallborr - D938
Premiumborret D938 är en av Gesacs storsäljare på borrsidan som fram till idag erbjudits i 3xD, 5xD och 8xD. Serien byggs nu på med 12xD, 15xD, 20xD och 25xD som är polerade och har dubbla styrlister. Borren är också belagda i toppen.

– Gesac har fångat upp signalerna från marknaden om långa borr för djupa hål. D938 i de nya längderna möter dessa önskemål vid bearbetning i t.ex. stål, gjutjärn och rostfritt.

I och med nylanseringen förses också borren med nytt substrat för att ytterligare förbättra slitstyrka och livslängd.

– D938 är ett mycket prisvärt alternativ som testats av Edeco med goda resultat, berättar Anders Höögh. Sannolikheten är därför stor att vi kommer att ta in även de längre borren i vårt sortiment.

Håll ögonen öppna i vår webshop under sommaren!

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-01
John Wastring ny vd på Zaptec SverigeKlimatsmartare fästelementstillverkning Effektiv användning av generativ AIDenodo lanserar ny version Wackes stärker organisationen
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige
2024-06-25
ISCAR LOGIQ6TURN - NYA unika svarvskär Modernt tillverkningssätt för framtidens industriProdukter som sprider glädjeNytt produktsortimentLanserar avancerad kaffebryggningslösning