SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hundmatsindustrin

Svensk fabrik som tillverkar hundmat
Inom industrivärlden finns det idag många olika saker som tillverkas. En av dessa saker är hundmat eller hundfoder. Det allra första kommersiella hundfodret lanserades av James Spratt, 1860. Det var då i form av ett kex. I början av 1900-talet kom det att utvecklas allt fler hundfoder som även marknadsfördes på olika sätt. Under 1922 kom hundmat som konservprodukt, det på den amerikanska marknaden. Konserverad mat kom att under 1941 omfatta 90 % av den amerikanska hundfodermarknaden.

Dock kom torrfoder att öka i popularitet igen under 1950-talet och 1958 var det den mest sålda fodervarianten i USA.

Vid millenniumskiftet började man att utveckla foder som var anpassade för olika saker så som livsstadium, psykologiska stadier och sjukdomstillstånd. Idag finns det ett brett utbud av olika sorters foder för hundar.

Bland annat finns det foder av ekologiska ingredienser, spannmålsfria foder samt att det även finns foder inriktade på speciella organsystem så väl som det finns rått foder eller färskfoder som det även kallas.

Idag finns det en mängd kända tillverkare av hundfoder som till exempel Essential Foods, läs mer här om dem. Royal Canin och Eukanuba är två andra kända multinationella varumärken av torrfoder och våtfoder.

Doggy är ett svenskt varumärke, med fabriker i Vårgårda, Västra Götaland.

Svensk fabrik som tillverkar hundmat
Doggy är ett svenskt märke av hundmat som hart både fabrik och huvudkontor i Vårgårda. Där tillagar de svensk djurmat av höga kvalitet. I deras fabriker så utvecklas, produceras och kvalitetssäkras alla produkter.
I deras fabrik finns det tre anläggningar. Det är en för torrfoder och två för våtfoder. Totalt så tillverkas det 40 000 ton djurfoder varje år här.

Hundmat från Danmark
En annan hundmatstillverkare är Essential Foods, som finns i Danmark. Detta företag grundades av Christian Degner-Elsner. Han hade sedan innan varit verksam i en annan petfood-verksamhet, Oliver’s Petfood. Hos Essential Foods är det mer än bara hundmat, det är mera måltider för hundar och även för katter. Genom att klicka här kan du läsa mer om ett av deras foder.

Ge din hund den kvalitetsmat den förtjänar
För att din hund ska må bra, så är det viktigt att du ser till att välja ett foder av hög kvalitet. Det är inte alltid lätt att avgöra vilken hundmat som har det. Ett sätt att göra det på är att bland annat se till märket på hundmaten, alltså vem som tillverkar det. Kolla även upp hur de hanterar sina råvaror och var de kommer från. Ju bättre råvarorna är desto mer näring finns det i hundfodret.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN