SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Idealiska maskiner för stora arbetsstycken

Klara av stora bearbetningsprojekt med arborrmaskiner
Valet av rätt maskin är avgörande när du står inför utmaningen att bearbeta stora arbetsstycken. Här spelar arborrmaskinen en central roll som en kraftfull lösning. Arborrmaskiner, som liknar horisontella fräsmaskiner i sin arbetsprincip, är perfekta för att hantera omfattande bearbetningsuppgifter. Deras förmåga att effektivt forma och bearbeta stora arbetsstycken gör dem oumbärliga inom industrin. Med hög precision och pålitlig prestanda är arborrmaskiner den idealiska maskinen för projekt där noggrannhet och kvalitet är av största vikt. De erbjuder en pålitlig lösning för de mest krävande bearbetningsbehoven.

Vad är en arborrmaskin?


Arborrmaskinen är en kraftfull bearbetningsmaskin som erbjuder många möjligheter. Den enkla principen är att arbetsstycket placeras bredvid maskinen, ibland på ett roterande bord, och därefter bearbetas av arborrens spindel. Denna flexibilitet och tillgänglighet gör det möjligt att effektivt ta itu med stora arbetsstycken och utföra olika bearbetningsuppgifter. Arborrmaskiner är idealiska för komplexa projekt där flexibilitet och noggrannhet är avgörande och erbjuder en imponerande lösning för att möta industriella bearbetningsutmaningar.

Fördelar med arborrmaskiner


I motsats till horisontella bearbetningscenter, som är omslutna för att skydda mot damm och vätska, är arborrmaskinen initialt mindre skyddad. Detta kan ses som en fördel eftersom tillgängligheten och flexibiliteten ökar avsevärt. Arborrmaskinen kan ofta röra sig i tre axlar och kan kompletteras med roterande bord som kan placeras på en extra axel. Detta gör det möjligt att bearbeta arbetsstycken från flera sidor, med undantag för den sida där elementet hålls.

En CNC-arborrmaskin kan bli en pålitlig partner i din produktion och hjälpa dig att öka produktiviteten och skapa mervärde för dina kunder.

Vårt sortiment av arborrmaskiner från branschens främsta tillverkare, FTP och DN Solutions, är utformat för att optimera inte bara effektiviteten utan också arbetsmiljön för dina produktionsarbetare.

Med en arborrmaskin från Duroc Machine Tool, kan du ta dina bearbetningsprojekt till nästa nivå och leverera resultat som imponerar, se mera på vår hemsida.
Kontaktinformation
Postadress
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Besöksadress
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Region
Alvesta
Kronobergs län
Sverige
Organisationsnummer:
556282-7633
Grundat: 1986
Anställda: 30
Vi finns för närvarande representerade på sju marknader: Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen, Norge och Sverige, vilket gör oss till den största leverantören av maskiner, verktyg, service och support till verkstadsindustrin i Norden och Baltikum.

Vårt motto är ”simply better performance” och vi anser att vår roll är att ge dig förutsättningar för att prestera bättre. Vi fokuserar på goda arbetsrelationer, öppen kommunikation och sunt förnuft, vilket vi ser som ett recept för ett gott samarbete över nationsgränser, språk och kulturer.

Duroc Machine Tool är en del av det börsnoterade bolaget Duroc AB som äger, driver och utvecklar företag som är verksamma inom industri och handel.

Agenturer

BIG, Japan (Generalagent)
Världsledande tillverkare av kraftspännchuckar. Fasverktyg och vändskärsfräsar.
Ceratizit, Schweiz
Komplett vändskärsprogram.
Conzella, Storbritannien
Doosan, Sydkorea (Generalagent)
(tidigare Daewoo) är en av världens största verktygsmaskintillverkare med en starkt ökande marknadsandel i Sverige och Europa. Doosan-gruppen är en av Koreas äldsta industrigrupper, grundat 1896 och startade tillverkningen av verktygsmaskiner 1976. Bred produktpalett av svarvar, fleropar och borrverk, avancerad teknik och enastående driftsäkerhet har gjort kunder och Doosan’s distributörer till vinnare. Huvudfabriken ligger i Changwon, Korea en timmes flygresa från Seoul. För Europamarknaden har Doosan ett supportcenter norr om Düsseldorf för reservdelar och service. Sedan 2010 är Doosan Technical Center öppnat hos Duroc Machine Tool
FORKARDT, Tyskland (Generalagent)
Svarvchuckar.
FPT, Italien (Generalagent)
Flerops maskiner
FRAISA, Schweiz (Generalagent)
Snabbståls- och hårdmetallfräsar, borrar och gängtappar.
HILMA, Tyskland (Generalagent)
Skruvstycken, fastspänningsutrustning.
HWR Spanntechnik, Tyskland
Präglingssystem för runda detaljer.
LANG, Tyskland (Generalagent)
Skruvstycken, präglingsutrustning, nollpunktssystem och automatiseringsutrustning.
MEP, Italien
Kapmaskiner för stål och metall.
MT Tool, Italien
Drivna verktyg.
Nagel, Tyskland
Heningsmaskiner och heningsverktyg.
NTR, Storbritannien
Verktygsrenovering.
OTT, Tyskland
Modulär spännteknik.
PIG, Nederländerna (Generalagent)
Absorbenter.
RIGIBORE, Storbritannien
Arborrverktyg och stegverktyg.
Roemheld, Tyskland (Generalagent)
Fixturer och uppspänning
SAV Spann- Automations- Normteiletechnik, Tyskland
Magnetbord och magnetutrustningar.
Speroni, Italien
Verktygsförinställningsutrustning.
STARK, Tyskland (Generalagent)
Nollpunktssystem.
STEIDLE, Tyskland
Minimalsmörjning.
WAGNER, Tyskland
Drivna verktyg.
WITTE, Tyskland (Generalagent)
Fixtureringssystem, jiggar, mätutrustning.

Kontakter

Lena Hammarström
Sales Support
0472-360 07
0767-761500
Anders Svensson
Produktchef verktyg
08-6302300
Mikael Högberg
VD
0706706984
Robert Puekker
Försäljningschef maskin
+46(0)732542990
Christian Royal
+45 86 41 20 11

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-23
High voltage water heaterFöretag extremt dåligt rustade Verizon Business skapar anpassad privat 5G-miljö Bästa företagsklimatet i Västerbotten 2026Två erbjudanden för lagerlogistik
2024-02-22
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2024-02-21
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2024-02-20
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar
2024-02-19
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder