SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Industrirör från Jernbro

Bidrar till Lindes ökade gasproduktion
Linde har byggt ut anläggningen i Norrköping för att öka sin kapacitet att rena och kyla koldioxid.

Det medförde ett behov av ett omfattande rörarbete som gick till Jernbro.

– Vi har levererat ett stort kylsystem i form av kylvattenrör som vi har dragit till Lindes fyra nyinstallerade kyltorn, kan man i korthet säga. Rörsystemen har vi byggt enligt Lindes konstruktionsritningar och kravbild. Vi ansvarade efter detta för montaget på anläggningen. Det har varit ett intressant arbete på så vis att det är en ny kund och en ny bransch för oss att arbeta inom, berättar Emil Svensson, projektledare på Jernbros avdelning för industrirör.

– Det var rätt kompetenser och att det kändes tryggt att lägga projektet på Jernbro eftersom de visade att de skulle utföra arbetet på ett bra sätt, liksom rätt pris som gjorde att valet föll på Jernbro, berättar Martin Welin Berger, projektledare på Linde.

Efter att ha satt sig in i konstruktionsritningarna samt inköp av balkar och övrigt material inleddes Jernbros arbete med smidestillverkning av de relativt stora rörstöden i den egna verkstaden.

Personal med rätt svetskompetens svetsade ihop delarna enligt de internt framtagna svetsdatabladen. Dessa så kallade WPS:er garanterar att svetsningen sker med verifierade värden för att nå ett säkert resultat. Innan själva huvudmomentet i form av montering, behövde rörstöden korrosionskyddas. Med hjälp av utsättningsritningar monterades rörstöden på Lindes anläggning, varpå själva rören slutligen lades ovanpå dessa.

Rostfria rör har använts i viss utsträckning, men det är främst så kallade svarta rör som är den största beståndsdelen i projektet. För att skydda de svarta stålrören från att rosta, målades de innan. Stålrören är stora och tjocka och kan inte lyftas för hand. För att därmed kunna hantera denna något komplicerade rördragning, fick det samordnas med kranlyft.

OFP-kontroller (oförstörande provning) har gjorts på rörsystemet av tredje part med gott resultat. Jernbros kvalitetsansvarige har upprättat egenkontroller som har gjorts löpande under projektets gång på både rör och smide.

– Under installation av värmeväxlare, pump och booster blower fick anläggningen göra ett stopp under 2 veckor. Det var egentligen detta som var själva utmaningen i projektet, på grund av det trånga utrymmet där produkterna skulle installeras och den begränsade tiden, säger Emil.

– Min erfarenhet är att projektet har haft bra flyt under arbetets gång så tidplanen har kunnat följas. Det har kombinerats med ett bra samarbete med Jernbro där vi är mycket nöjda med slutresultatet, fortsätter Martin på Linde.

– Min känsla är att Linde är nöjda med vår insats, särskilt med tanke på att vi har fått nya uppdrag. Jag är även stolt över mina medarbetare som har det som krävs för denna typ av komplicerade installationer med lyft av tunga rör i trånga utrymmen. Det har fordrats mycket planerade, avslutar Emil.

Linde är ett ledande industrigas- och teknikföretag med verksamhet i över 100 länder. Lindes produkter, tjänster och tekniska lösningar används i många branscher och tillämpningar, däribland inom kemi-, pappers & massa-, livsmedels-, elektronik-, verkstads- och stålindustrin samt hälso- och sjukvård.
Kontaktinformation

Jernbro Industrial Services AB

Postadress
Mölndals­vägen 42
41263 Göteborg
Besöksadress
Mölndals­vägen 42
41263 Göteborg
Region
Göteborg
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556912-0149
Grundat: 2016
Anställda: 1000
Industriservice för bättre snurr

Jernbro-koncernen är Sveriges ledande aktör inom industriellt underhåll och projekt och omsätter 1,7 miljarder.
Varje dag, året om, hjälper vi svensk industri och ägare av samhällsinfrastruktur att producera säkrare, effektivare och mer hållbart.
Med djup ingenjörs- och utförarkompetens inom underhåll och övriga teknikdiscipliner som mekanik, el, automation och energi bidrar vi till utveckling och effektivisering av kundernas verksamhet och därmed också till ökad konkurrenskraft.
Vi finns lokalt och nära våra kunder på ett 30-tal platser, där våra 1000 anställda har specifika kunskaper om deras olika processer och utmaningar.
Bland våra många kunder finns små och medelstora lokala företag och stora internationella koncerner med verksamhet inom verkstad, fordon, gruvor, stål, livsmedel, energi, trä, papper och massa samt vatten och avlopp.


Vi ser fram emot att höra av dig!

Certifieringar

AAA – ISO 14001:2015 – ISO 3834-2:2005 – ISO 45001 – ISO 9001:2015 – ISO 9712 – SS-EN 1090-1:2009 – SS-EN ISO 3834-2 – SS-EN ISO 9606-2:2005

Kontakter

Jernbro
010-483 00 00

Filmer

Manuwork - industrins framtida arbetsplats

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-09-25
Ett enklare sätt att böja plåtPrecision i varje skär och böjTruckutbildning för företagSolcellsmontörerna väljer infästning av högsta kvalitetDags för höstens roligaste skolutmaning
2023-09-22
Optimera ytjämnheten Volvos nya slaggskopa är redo för heta uppgifterTotalleverantör inom last och truck i GöteborgAutomatisering och fjärrstyrning?Luft är en framtidsbransch
2023-09-21
Tre år sedan lanseringen av Maeda MC285CB-3Trådbondning Ny maskin i Sveriges största tillväxtregion60 år av Busch vacuum solutionsSällsynt Massey Ferguson-traktor
2023-09-20
Rodin & Co AS tillkännager strategiskt förvärv Plåt & Ventföretagens vd lämnar sin rollInvesterar för framtiden i laserskärning Öka produktiviteten och drifttiden Skogsbruk - Kraftfullt & robust
2023-09-19
En innovativ lösning för fasadtvätt Utökar erbjudandet inom vätskeanalysStålåret 2023Att jobba med aluminium är att jobba med lösningarHans Sohlström ny VD och koncernchef för Stora Enso