SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Originell Scooby Doo-bil på auktion

Letar nu ny ägare på Klaravik
För tio år sedan fick Tony Karlsson, billackerare i Sölvesborg, en idé. Tänk om han kunde bygga en replika av Scooby-Doo-bilen, känd från filmduken. Sagt och gjort. En övergiven Dodge-van från 1987 genomgick Operation Förvandling med Tonys kreativa hand. I ett decennium har bilen förgyllt barnkalas och bröllop i välgörande syfte. Nu ska drömbilen byta ägare via Klaravik.

Som billackerare har Tony Karlsson alltid lockats av det annorlunda och udda. Och för tio år sedan förverkligade han det som kommit att bli hans kanske största triumf. En Scooby-Doo-replika, en mer eller mindre exakt kopia från tevefenomement blev till.

– Som billackerare var det den ultimata utmaningen. Ett galet och så roligt projekt, konstaterar Tony.

Använts i välgörande syfte
Bilen är byggd på en Dogde-van från 1987 som Tony hittade på en “undanskymd plats i skogen”. Efter otaliga kvällar och nätter i bilverkstan kunde så makeovern slutföras. Redan från första början hade också Tony en tydlig plan för bilen.

– Jag ville ha ett högre syfte. Vi har använt den till barnkalas och bröllop där samtliga pengar från bokningar har gått till Barncancerfonden. Under årens lopp är det hundratusentals kronor som vi lyckats förmedla genom bilen, säger Tony.

Få jämförelser i världen
Att bilen färgat Sölvesborgs och Skånes gator och vägar råder det inga tvivel om.

– Det har varit galet! Det går knappt att rulla 200 meter innan någon vinkar glatt. Och att handla med den innebär någon extratimme på parkeringen med foto. Men det är verkligen bara kul.

I världen uppskattar Tony att det finns 10-12 Scooby-Doo-replikor av det här snittet. Det här tros dock vara den enda i Sverige med det exakta originalutförandet.

– I USA är Scooby-Doo ‘the real deal’ så det kan säkert komma intressenter därifrån. Men min allra största önskan är att någon vill föra vidare bilen i samma anda, med välgörenhet och barnens bästa i centrum, avslutar Tony Karlsson.

Auktionen på Klaravik avslutas den 18 september kl. 11.40.

För mer information, kontakta
David Kvicklund, Content Manager Klaravik, david.kvicklund@klaravik.se, 054-774 52 31
Kontaktinformation
Postadress
Tynäs­gatan 10
65216 Karlstad
Besöksadress
Tynäs­gatan 10
65216 Karlstad
Region
Karlstad
Värmlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556881-8693
Grundat: 2012
Anställda: 190
Välkommen till Klaravik - marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon.

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har 190 anställda, 390 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2021 omsatte Klaravik drygt 3 miljarder svenska kronor.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Åsa Albinsson
0
Klaravik Kundtjänst
Kundtjänst
054-151304
David Kvicklund
Content Manager
054-774 52 31

Filmer

Klaravik - Så funkar det

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-09-27
Effektiv plåtbearbetning Brandtätningar i Prefabbyggande Essentra förvärar BMP Tappi s.r.l.Dormer Pramet utökar sin produktportfölj Mitutoyo LH-600 F-serien
2023-09-26
Effektiv läcksökning Effektivisera bearbetningsprocessenMisslyckat generationsskifte? Ny återförsäljare av Volvo Pentas industrisegmentRevolutionerande teknik från SkyMaker
2023-09-25
Ett enklare sätt att böja plåtPrecision i varje skär och böjTruckutbildning för företagSolcellsmontörerna väljer infästning av högsta kvalitetDags för höstens roligaste skolutmaning
2023-09-22
Optimera ytjämnheten Volvos nya slaggskopa är redo för heta uppgifterTotalleverantör inom last och truck i GöteborgAutomatisering och fjärrstyrning?Luft är en framtidsbransch
2023-09-21
Tre år sedan lanseringen av Maeda MC285CB-3Trådbondning Ny maskin i Sveriges största tillväxtregion60 år av Busch vacuum solutionsSällsynt Massey Ferguson-traktor