SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Så lagar man en trasig hydraulcylinder

Snabb bedömning och åtgärd av hydraulcylinder
Hydraulcylindrar är en viktig komponent i många industrimaskiner och tung utrustning. De förlitar sig på trycksatt vätska för att flytta cylinderkolven som i sin tur utför arbete som till exempel att lyfta, trycka eller dra. Dessa hydraulcylindrar är hållbara och pålitliga men de kan utveckla problem med tiden, såsom läckor eller att kolvar fastnar. Nevo Maskin AB har en lång erfarenhet av att renovera hydraulcylindrar vilket gör att de snabbt kan bedöma skicket av er cylinder och vilka åtgärder som behöver göras för att den ska vara fullt fungerande.

Trasig hydraulcylinder


Om du misstänker att en hydraulcylinder inte fungerar finns det några steg du kan vidta för att diagnostisera och möjlige reparera problemet. Kontrollera först efter läckor i hydraulcylindern eller de slangar som ansluter den till hydraulpumpen. Läckor kan orsakas av skadade tätningar eller slitna slanganslutningar. Om du hittar en läcka måste du reparera eller byta ut den skadade komponenten. Det är viktigt att använda rätt tätningsmedel och åtdragningsmoment på anslutningar när du byter slang eller tätning.

Kontrollera sedan om det finns en kolv som fastnar. Detta kan orsakas av smuts eller skräp i cylindern eller av slitage. För att fixera en kolv som har fastnat, tar du bort cylindern från maskinen och rengör den noggrant, inklusive cylinderns insida. Kontrollera även om det finns tecken på slitage på cylinderväggarna inuti cylinderröret.

Om varken läckor eller kolvar som fastnar hittas kan problemet vara vätsketillförseln. Pumpen kanske inte genererar tillräckligt tryck, eller så kan det vara problem med vätskefiltret. Du kan kontrollera tryckmätaren samt filtret och byta ut eller reparera vid behov. Innan du sätter ihop cylindern igen är det viktigt att inspektera alla inre och yttre delar av cylindern och byta ut alla som har överdrivet slitage eller skada. Det är också viktigt att hålla cylindern och alla anslutna delar ordentligt smorda och se underhållsschemat samt användarmanualen för att identifiera rekommenderat smörjmedel och intervall.

I allmänhet är det viktigt att hålla din hydraulcylinder väl underhållen för att förlänga dess livslängd och minimera risken för kostsamma reparationer. Regelbundna inspektioner, rengöring, smörjning och renovering av en hydraulcylinder kan hjälpa till att förhindra problem innan de uppstår. Om du är osäker på hur du reparerar en hydraulcylinder eller om du stöter på ett problem som du inte kan lösa själv, är det bäst att konsultera en professionell hydraulcylinderspecialist för hjälp.

Nevo Maskin AB är proffs på att laga hydraulcylinder


En trasig hydraulcylinder kan bero på många saker och ibland är det mer lönsamt att renovera och laga en cylinder än att köpa en ny. När du lämnar in din hydraulcylinder för reparation på Nevo Maskin AB så hjälper vi dig demontera cylindern och gör en besiktning av dess delar kostnadsfritt för att ni sedan ska få ett pris på renovering av eran hydraulcylinder.
Kontaktinformation
Postadress
Hantverks­vägen 2m
95433 Gammelstad
Besöksadress
Hantverks­vägen 2m
95433 Gammelstad
Region
Luleå
Norrbottens län
Sverige
Organisationsnummer:
556505-5158
Grundat: 1991
Anställda: 13
Vi är en helhetsleverantör för entreprenadmaskiner, vi tillhandahåller reservdelar till dom flesta märken, maskinservice och även försäljning av grävmaskiner och hjullastare.

Nevo är specialiteter på hydraulcylindrar där vi gör reparation, renovering och nytillverkning av cylindrar i alla storlekar.

I vår nybyggda maskinverkstad sköter vi reparationer och service av entreprenadmaskiner. Vi tillhandahåller fältmekaniker inom norrbotten och slangservice.

Vi har ett omfattande reservdelslager till volvo grävmaskiner, dumper och hjullastare och leverantörer på reservdelar till Komatsu och caterpillar och dom flesta maskinmärken.
Problemlösning är en av Nevo Maskins stora styrkor, vi löser det mesta som kan gå fel i en entreprenadmaskin.

Vår affärsidé är att glädja och hjälpa maskinägare och entreprenörer med reservdelar och förstklassig service.

Vår vision är att 2024 vara det självklara valet i Norrland för den som behöver hjälp med reservdelar, service och reparationer av entreprenadmaskiner.

Nevo Maskin startades 1991 av Sixten Niemelä. Under företagets tidiga år bestod verksamheten av försäljning och demontering av entreprenadmaskiner samt försäljning av reservdelar till grävmaskiner. Från början var det enbart Sixten som var involverad, men senare började även sönerna Niklas och Rickard att jobba i företaget. Niklas började i verkstaden och Rickard i lagret. Idag har Niklas tagit över som VD och Rickard sköter ekonomin.

Kontakter

Niklas Niemelä
VD
0920-25 16 00
Sixten Niemelä
0920-25 16 00
Christoffer Sundström
+46(0)920-46 74 43
0703859980
Anders Bjurström
0920467446

Filmer

Hydraulic cylinder assembly

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-01-20
Cybersäkerhets förändring de senaste 25 årenSnart är visselblåsning obligatoriskt Ackumulerad data avslöjar viktiga faktorerKONE utrustar nya Haga­stadens tunnelbanestation
2023-01-19
Lämnar rollen som CFO i AhlsellkoncernenLivet med ett smart låsStor internationell efterfrågan på maskinerProjekterar byggnad till nytt kraftvärmeverk i ÖrtoftaByggArvid gjorde det omöjliga möjligt
2023-01-18
Visste du att LOCTITE® erbjuder mer än bara lim? Inbjudan till Stora Ensos Q4 2022ABB investerar i ny automationsprogramvaraVäljer Zoom X som kommunikationslösning Claudio Christensen blir del av Ahlsells koncernledning
2023-01-17
Laserpåsvetsade skruvarTuff och jämn kamp om platsen till EuroSkillsNu lanseras ett nytt regelverkUtsläpp och onödiga kostnaderBakom ratten – om bristen på chaufförer
2023-01-16
Essentra når ny milstolpe Ödesfrågor i fokus på Automässan 2023Golvboxen som tål vatten och 1000 kiloAltech lanserar kopparrörVäxjö Energi bygger nya laddstolpar i hela kommunen