SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Spännande ägarkonstellation

Bakom tolv Lekiabutiker i södra Sverige
En spännande ägarkonstellation trotsar nätförsäljning av leksaker och satsar på tolv Lekia-butiker i södra Sverige, från Halmstad i norr till Trelleborg i söder. Delägarnas olika erfarenhet av leksaksbranschen skapar förutsättningar för att bygga en hållbar koncern med fysiska leksaksbutiker och med personal med stor kunnighet och lång erfarenhet.

Marcus Andersson, är VD för den nybildade koncernen. Butikerna finns i Halmstad, Helsingborg, Malmö, Lund, Trelleborg och Löddeköpinge. Marcus har 27 års erfarenhet av leksaksbranschen. De tolv leksaksaffärerna har tillsammans en personalstyrka på 100 personer och majoriteten av personalen har varit länge inom branschen.

- Personalens stora erfarenhet är vår största styrka och att vi kan erbjuda kunderna personlig service och den samlade kunskap som butikspersonalen besitter. Många som arbetar i våra butiker har arbetat där i många år och i flera fall mellan 15 och 30 år. Det visar hur spännande bransch detta är, säger Marcus Andersson.

Två av de övriga ägarna är företagarna Anna och Daniel Bertland som 2019 även förvärvade Classicum växthus och året efter även Kabbarps Trädgård. De står nu för 60 procent av ägarskapet i de tolv Lekia-butikerna. Daniel har även erfarenhet från andra kedjor, och har varit med på Smarteyes tidiga resa från sex till 36 butiker (nu över 70) och Glimra biltvätt där han köpte upp elva biltvättar som nu ingår i kedjan.

Övriga delägare och partners i bolaget är Anders Andersson, Simon Hammarström och Michael Katina. Den sistnämnde föddes in i leksaksbranschen. Hans farfar startade Eber Toys i Malmö redan på 1950-talet och som sedermera blev en av Sveriges största Leksaksgrossister.

Delägarnas olika intresse, bakgrund och erfarenhet av leksaksbranschen ger bra förutsättningar för att tillsammans bygga en hållbar koncern med visionen att erbjuda ett ännu bättre utbud av leksaker och till lägre priser än konkurrenterna på marknaden.

- Sammanslagningen möjliggör även att vi kan ha ett större kunskapsutbyte och samarbete mellan butikerna, och att vi kan erbjuda våra medarbetare möjligheten att arbeta i olika butiker hos oss. Det är en utveckling i helt rätt riktning och som kommer göra oss ännu bättre, säger Marcus Andersson.

Leksaksbranschen är växande och den totala leksaksförsäljningen i Sverige uppgår till cirka 5,8 miljarder kr (2021). Lekia-anknutna butiker står för cirka 27 procent av marknaden. De tolv butikerna har en omsättning på cirka 209 mkr, vilket gör att de är den största leksakskoncernen inom Lekia.

- Det är otroligt spännande att göra detta tillsammans i denna konstellation. I leksaksbranschen händer alltid något nytt. Vi vill erbjuda våra kunder fysiska butiker med ett stort utbud och vår vision är att alla skall kunna hitta något de är intresserade av i våra butiker, säger Daniel Bertland.

Bifogad bild med den nya ägarna: Simon Hammarström, Marcus Andersson, Anna Bertland, Michael Katina och Daniel Bertland.

För ytterligare information kontakta Marcus Andersson på 0707 235385
Eller maila Marcus.jattekul@lekia.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-26
Klarar snöröjning i tuffa förhållandenSkärande verktyg för precision och effektivitetSäkerhetsoro bland svenska konsumenter Eaton lanserar DC snabb­laddare för elfordonBröderna Sjögrens Trafik firar 100 år som företag
2024-02-23
Forma framtiden med plåtbockning i 3DLuftfilterlösningar och aggregat för extrema miljöerUtforska vattenskärares mångsidighet och precisionISOBUS: En revolution för jordbruksmaskinerengcon lanserar ny storlek på markvibrator
2024-02-22
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2024-02-21
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2024-02-20
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar