SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Stansning plåt. Billigt, miljövänligt och redo för montering.

Konsten att kombinera finstansning och kallflytpressning för billigare produktion.

Om Steel Products


100 innovativa år. Historien om Steel Products började redan 1924 med den visionära och ambitiösa silversmeden Aege Østergaard, som sa “vi kan göra det!” till en metaluppgift. Nästan 100 år senare följer Steel Products samma strategi när det gäller stansning av plåt. Det är därför Steel Products är den innovativa grupp de är idag.

Uppgiften, stansning plåt


Steel Products fick i uppgift att framställa ett ok som skulle användas för att hålla upp ett metallhölje för en högtalare placerad i en personbil. Steel Products valde att utföra uppgiften genom att kombinera finstansning & kallflytpressning. Detta ledde till en billigare och miljövänligare produktion för kunden. Samtidigt som komponenten blev av högsta kvalitet.

Kallflytpressning


Kallflytpressning är en formgivningsprocess som Steel Products har valt att specialisera sig på. Detta för att kallflytpressning minskar materialspill och energiförbrukningen samtidigt som komponenterna blir mer motståndskraftiga, får tät passform och väldigt hög ytkvalitet.

Finstansning


Stansning plåt och pressning är ett kraftfullare alternativ som levererar starkare komponenter med mycket hög kvalitet jämfört med gjutna eller svetsade produkter. När ett ämne stansas från en metallplåt så är det endast en liten del av plåten som klipps bort. Den resterade delen av tjockleken bryts av. Detta kallas blankzon. Vid finstansning erhålls därmed större blankzon, vilket är bra.

Finstansning är därför en väldigt bra process som gör det möjligt att framställa komponenter med mycket stor noggrannhet. Man undviker samtidigt gradering som i sin tur gör att man inte behöver utföra efterarbete.

Resultatet av kombination av finstansning & kallflytpressning


Steel Products valde att lösa uppgiften att framställa ett ok som skulle användas för att hålla upp ett metallhölje för en högtalare placerad i en personbil genom att kombinera finstansning & kallflytpressning.

Detta gjorde i sin tur att komponenten blev både billigare och miljövänligare för kunden genom mindre materialspill och energiförbrukning. Samtidigt blev komponenten motståndskraftig, noggrann, tät passform med väldigt hög ytkvalitet och redo för montering.

Stansning plåt med Steel Products kan alltså bli billigare, miljövänligare och redo för montering.

En verkstad av kvalitet


Eftersom Steel Products är ISO 9001 certifierade kommer verksamheten uppnå en hög kvalitet då ISO 9001 är en standard för kvalitetsledning för verksamhetsprocesser i ett företag eller en organisation. Ett kvalitetsledningssystem beskriver hur du ständigt förbättrar och justerar din verksamhet för att möta kundernas behov.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Umeå vill möjliggöra vätgasflyg till 2035Arctic Paper i Munkedal satsar på hållbar energiSå snabbt elektrifieras Göteborg World of Volvos invigningRO-Gruppen utför fasadrenovering
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884