SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ta din träbearbetning och sågning till nya höjder

Hitta rätt sågverk för ditt unika behov
Bandsågverk har etablerat sig som grundläggande verktyg inom träbearbetningsindustrin. Denna artikel ger en övergripande förståelse för bandsågverkets teknologi och dess breda användningsområden.

Vad är ett bandsågverk?


Ett bandsågverk utnyttjar ett långt och kontinuerligt sågblad, format som en slinga, för att såga genom trämaterial. Denna teknik möjliggör snabb och precis sågning, och används främst för att skära träblock i olika dimensioner. Genom att minimera spill och optimera resurser ger bandsågverk möjlighet till effektiv bearbetning av trä, oavsett om det är för konstruktion, möbeltillverkning eller andra industriella applikationer.

Dessa maskiner kan anpassas för att hantera olika typer av trä och möjliggör skärning i olika vinklar, former och mått. Med förmågan att skapa exakta snitt och minimera materialspill har bandsågverk blivit oersättliga maskiner inom en mängd olika sektorer. Dessutom möjliggör mobiliteten hos vissa modeller användningen av bandsågverk på avlägsna platser eller i fält där traditionella sågverk kanske inte når.

Att förstå hur bandsågverk fungerar och dess breda användningsområden ger en insikt i dess överlägsenhet när det gäller träbearbetning och snickeriarbeten.

Olika modeller och märken som Skogma erbjuder


Norwood, med över 25 års erfarenhet och över 50 patent, levererar bandsågverk som LumberMax HD38, LumberPro HD36V2, LumberMate LM30, LumberMan MN27 och PortaMill PM14. Dessa kan utrustas med olika tillbehör och hydrauliska hjälpmedel för att öka funktionaliteten, och erbjuder dessutom modeller som drivs av antingen bensinmotor eller elmotor. Frontier, tillverkade av Norwood, erbjuder modeller som OS23 och OS27, perfekta för hemmabruk och bearbetning av mindre stockar.

Alla modeller kan monteras med en trailer, för att tillmöjligöra ett mobilt bandsågverk som du kan ta med dig.

Vilka har användning för bandsågverk?


Bandsågverk är oumbärliga för träindustrin, främst för de som behöver såga bräder och reglar på plats. De är även användbara för den som kanske har fallna träd hemma och önskar ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att såga upp dem, för att sedan kunna använda materialet till byggnadsprojekt eller andra ändamål.

Sågverk & maskiner från en pålitlig leverantör


Upptäck det omfattande sortimentet av bandsågverk och andra maskiner hos Skogma som möter dina specifika behov. Besök deras sågcenter i Hammerdal för en hands-on visning och boka en tid för demonstration. För ytterligare information och frågor, kontakta deras produktspecialister på 0644-721 00, fråga efter Tommy Carlsson, Stefan Carlsson eller Fredrik Norberg.
Kontaktinformation

Skogsmateriel-Nordforest AB

Postadress
Stor­gatan 62
83070 Hammerdal
Region
Strömsund
Jämtlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556579-1349
Grundat: 1926
Anställda: 25
Välkommen till Skogsmateriel-Nordforest AB!

Skogma ingår i Europas största postorderkoncern inom skogsbruk,
skog och fritid. Även försäljning av vägskyltar, grindar,sliputrustning mm.

Välkommen att kontakta oss!


Kontakter

Erik Holmström
-
Agneta Norberg
0644-721 00

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-26
Stolt leverantör av mark & va-material
2024-04-25
Effektivisera städningen med en städrobot Använd vatten för att skära med precisionISCAR introducerar ny krymputrustningMöt EdmoLift på Elmia Produktionsmässor Vi ställer ut på Elmia Automation
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp