SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Torkmedlet för bättre blästringsresultat

Det innovativa torkmedlet Pantatec Ultimate
I blästringsprocesser utgör valet av olika medel en avgörande faktor för att säkerställa effektivitet och kvalitet. De olika medlen, såsom blästermedel och torkmedel, spelar en kritisk roll i att förbättra resultat, optimera processer och minimera kostnader. Att förstå och välja rätt medel är en av nycklarna till framgångsrik ytbehandling.

Vad är blästringsmedel?


Blästringsmedel är små partiklar eller material som används i blästringsprocessen för att rengöra, polera eller förbereda en yta. Under blästring slungas dessa partiklar mot en yta med hög hastighet, vanligtvis genom tryckluft eller centrifugalkraft, för att avlägsna oönskade beläggningar, rost, färg, eller andra föroreningar. Blästringsmedel varierar i storlek, form och material beroende på det specifika ändamålet och den önskade effekten. Exempel på blästringsmedel inkluderar metallpartiklar, sand, glas och naturprodukter som majs- eller nötskal.

Att välja rätt blästringsmedel och dess roll


Blästringsmedel är avgörande för att uppnå önskad yta vid blästring. I större maskiner används flera hundra kilo blästermedel per minut med höga hastigheter.

Att välja rätt blästermedel börjar med att noga analysera detaljen och önskad yteffekt. Oavsett om det gäller behandling av gjutskägg, svetsfogar, glödskal eller korrosion, eller att avlägsna gammal färg från känsliga ytor inför lackering.

För att styra graden av polering och avverkning erbjuds olika blästermedel, såsom partiklar av metall eller glas i olika storlekar, samt naturprodukter som majs och nötskal.

En kritisk testprocess involverar provblästring av kundens prover i olika miljöer med olika blästermedel. Resultaten jämförs och utvärderas för att kunna välja det mest lämpliga blästermedlet.

Torkmedlet Pantatec Ultimate och dess fördelar


Pantatec Ultimate torkmedlet är en innovativ lösning för effektiv rengöring av metalliska blästermedel och för att uppnå förbättrade blästringsresultat.

Tekniska fördelar med Pantatec Ultimate inkluderar möjligheten att eliminera behovet av för- eller efterrengöring, vilket resulterar i ett kontaminationsfritt blästermedia. Den underlättar även borttagning av föroreningar från processen, vilket minskar förbehandlingstiden och eliminerar kravet på extra personal. Pantatec Ultimate ger en tillförlitlig processöverensstämmelse och förbättrar både korrosionsbeständighet och driftsäkerhet. Dessutom stabiliserar det blästringsprocessen, minskar brand- och explosionsrisken, och möjliggör en enkel installation.

De ekonomiska fördelarna är imponerande, med minskade personal- och materialkostnader. Den förbättrade bearbetningen leder till lägre garantikostnader, och Pantatec Ultimate kräver mindre investering för att uppnå överlägsna blästringsresultat. Enastående i både teknisk och ekonomisk aspekt, positionerar sig Pantatec Ultimate som det idealiska torkmedlet för högpresterande blästringsapplikationer.

KMC Ytbehandling AB


Optimera din ytbehandling med KMC – din pålitliga partner för effektiva lösningar. Oavsett om det gäller blästringsmedel, maskinlösningar eller andra ytbehandlingstjänster, är KMC din expert. Kontakta dem idag för skräddarsydda lösningar och högkvalitativ service.

Dem är här för att förbättra din process och leverera enastående resultat. Höj standarden för din ytbehandling.
Kontaktinformation
Postadress
Brutto­vägen 9
17543 Järfälla
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556408-3334
Grundat: 1973
Anställda: 20
Välkommen till KMC Ytbehandling AB

KMC AB har 25 års erfarenhet av att utveckla metoder och tillhandahålla utrustning för mekanisk ytbehandling och ytrengöring till svensk tillverkningsindustri.
Den ständiga drivkraften i vårt företag är att vara innovativa och arbeta med kundanpassade lösningar. Det är självklart för oss att alltid samarbeta med marknadsledande leverantörer så att vi kan hjälpa svensk industri att bli ännu mer konkurrenskraftig.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

AAA

Kontakter

Daniel Adlers
VD
0709783006
marcus Klintström
084458445
0730561515

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN