TISDAG 13 APRIL 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Tre IT-säkerhetsaspekter som alla företag bör beakta under 2021

Företagens förmåga att kunna bevara kundernas tillit har aldrig varit viktigare - eller svårare – än idag, i efterverkningarna av händelserna under 2020. Med så mycket oreda och omfattande förändringar i arbetssätt, såsom t. ex. massövergången mot distansarbete, har företagens utmaningar för att upprätthålla IT-säkerheten varit svårare än någonsin.
Kombinationen av alltmer sofistikerade cyberbrottslingar och ett enormt tryck på företag att säkerställa sin hantering av regelefterlevnad har gjort att 2021 redan håller på att forma sig till att bli ett minfält. Denna utveckling har i sin tur gjort att IT-säkerheten har fått högsta prioritet på de flesta organisationers dagordningar.

Så när vi nu har gått in i vad som förmodas bli ännu ett komplicerat år, vill vi dela med oss av tre IT-säkerhetsaspekter som alla företag bör beakta:

1. Se upp - mörka moln lurar i horisonten!
Företagen har inte varit de enda aktörerna som påskyndat sin digitala transformation i år – det gäller även cyberbrottslingarna.
Det har skett en kraftig ökning av 'Dark Clouds' när cyberbrottslingar har migrerat till molnet, ofta av samma anledning som företagen – att molnet gör det möjligt för dem att undvika stora kapitalkostnader. Därigenom kan de betala månadsvis för sina skumma verksamheter och endast skala upp när de behöver. Med detta i åtanke, tillsammans med möjligheten att komma åt information var som helst, är det inte konstigt att även cyberbrottslingarna har börjat tänka i nya banor.

IT-hoten handlar om alltifrån molnbaserade cachar fyllda med stulna användardata som e-postadresser och inloggningsuppgifter, till personlig identifierbar information (PII) som t ex inskannade pass, körkort och bankfakturor.

Exfiltrering av data har blivit så värdefullt att det nu utgör ryggraden i alla IT-attacker. Det kan räcka med ett enda intrång för att förstöra ditt rykte och dina kundrelationer.

Därför innebär det en risk att inte ha ett effektivt IT-säkerhetsprogram på plats. För under 2021 kommer du antingen att vara en av de proaktiva organisationerna som offensivt vill stärka dina system i förväg, eller den andra företagstypen - som inte gör det – vilket gör dig alltmer sårbar för varje dag som går.

2. Samarbete – IT-säkerhet har blivit personligt
Samarbetande cyberbrottslingar, den ökande datatillväxten och den distribuerade arbetskraften accelererar riskfaktorn för varje företag.

Detta är en anledning till att vi förväntar oss att de flesta företag kommer att öka sina allmänna IT-utgifter med cirka 5-10% under 2021, trots pandemins ekonomiska konsekvenser. Dessutom räknar vi med att största delen av dessa utgifter kommer vara kopplade till IT-säkerhet.

Men enbart dessa investeringar räcker inte för att täcka alla potentiella hotvektorer. Företag kommer därför fortfarande att tvingas sprida ut strategiska satsningar mellan sina medarbetare, samt på processer och teknologi, i hopp om att skydda sina svagaste länkar.

Kommer du till exempel att investera i utbildning av dina anställda (människor kommer trots allt ständigt att utgöra den främsta svaghetsfaktorn), eller kanske lägga pengarna på att optimera och säkra processer genom att investera i ett säkerhetsoperationscenter (SOC)? Eller kommer ny teknologi kanske att vara den mest effektiva investeringen?

Det är omöjligt för alla företag att få denna åtgärdsmix att bli helt rätt, varpå företagsledare även måste utforma en strategi för hur IT-attacker bäst kan undvikas. Alltför ofta förväntar sig företag att deras säkerhetsteam hanterar detta på egen hand. Men mestadels leder detta tankesätt till att företaget blir alltför beroende av sina IT-proffs, som redan har fullt upp med att ständigt ”släcka bränder”. De har inte heller tid att själva utveckla denna strategi.

Därför är det viktigt att se till att varje enskild medarbetare på företaget är delaktig i IT-säkerhetsutmaningen. För även om medarbetarna kan vara företagets svagaste IT-säkerhetslänk utgör de samtidigt också den ”mänskliga brandväggen” och måste vara utrustade för att klara av just detta – vilket i sin tur kräver utbildning.

Men låt inte samarbetsåtgärderna sluta där - hela ditt ekosystem av organisationer, experter, leverantörer och försäljare, samt till och med regeringen, bör vara anpassat och inriktat på att bekämpa IT-hot.

Cyberbrottslingar samarbetar redan i stor skala och delar information om kritiska sårbarheter, bryter mot system och slår till extremt snabbt. Så slåss inte ensam; arbeta tillsammans med dina kontakter i ditt lokala brottsbekämpande organ, för att ta reda på hur du bäst kan använda riskhanteringsmodeller och skapa planer för motståndskraft.

Genom att säkerställa att du följer de statliga regleringarna kommer den ökade anpassningen och informationsdelningen mellan regeringen och privata organisationer att förbättra förmågan att kunna identifiera hot, samt leda till snabbare åtgärder.

3. Växla upp - garantera hybrid säkerhet och intelligent backup för att ligga steget före!
Teknologi kommer alltid att utgöra hjärtat i din IT-säkerhetskamp, men ingen enskild produkt kommer att kunna maximera din IT-säkerhetsnivå - du måste investera för att få önskat resultat. För detta krävs att organisationer söker efter mjukvarudefinierade modeller som är integrerade med externa tjänster - en hybrid säkerhetsstrategi.

Detta inkluderar tjänster som PenTesting-as-a-Service (PtaaS), Scanning-as-a-Service (ScaaS), Network Defense-as-a-Service (NDaaS), Disaster Recovery-as-a-Service (DRaaS) och Backup-as-a-Service (BaaS).

En hybrid säkerhetsstrategi där dina interna säkerhetsteam är anslutna till externa IT-säkerhetsexperter och brottsbekämpning kommer att hålla dig mest säker, samtidigt som den kan hjälpa dig att öka erfarenhetsnivån hos dina säkerhetsteam.

Samtidigt så bör backup spela en större roll inom organisationer. Det ger dem inte bara möjlighet att återställa och kriminaltekniskt analysera data i händelse av ett intrång i en värld som blir allt mer kritiskt beroende av växande datalager, utan kan dessutom bidra till och säkerställa förbättrade kundupplevelser.

Vi ser redan idag att vissa organisationer kombinerar applikationsägare, backup-, analys- och IT-säkerhetsteam i nya (virtuella) former av arbetsgrupper för datahantering. På så sätt kan de hantera utmaningarna kring exponerad data, förväntningarna på servicenivån och risktillväxt på det mest fördelaktiga och ekonomiska sättet.

I slutändan måste företag investera i verktyg som drivs av maskininlärning (ML) och artificiell intelligens (AI) för att påskynda sina datautvinnings- och analysprocesser. Detta för att de verkligen ska kunna hålla jämna steg med sina växande datamängder och fortsätta att dra nytta från dessa insikter.

Då dessa teknologier också är viktiga vapen inom IT-säkerhet och underlättar datadrivet beslutsfattande, förväntas implementeringen av dessa att växa i snabb takt, vilket kommer tillföra enorm intelligens och kraft i kampen mot cyberbedragare. Genom att förbereda dig och ditt företag för potentiella IT-hot under 2021, kommer du även att kunna ligga steget före dina konkurrenter och öka ditt företags produktivitet.

Så välj inte bara en specifik leverantör eller att köpa en ny produkt - bygg istället ett ekosystem som du kan luta dig mot när IT-säkerhetskampen tar fart på allvar.
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-03-29
Material och miljö Mambu blir den första sharia-kompatibla SaaS-bankplattformenViya från SAS Institute ger dataanalys åt alla – nu också på Microsoft AzureCTEK lanserar en ny elbilsladdare - NJORD GO NJORD GO är en liten och smidig laddare som erbjuder snabb och säker EV-laddning Vanliga varningstecken på dataintrång ignoreras alltför oftaMikael 3D-printar innovativ skidstav av råvaror från skogenKB Components expanderar i Centraleuropa
2021-03-26
SourceMe:s vision om tillverkningsindustrins nästa generationABUS utvidgar radiostyrningsprogrammet ABURemoteLesjöfors Fjädrar ställer om till fossilfritt och sänker utsläpp med upp till 90 procentÄr ditt företag intresserad av formeln för en IT-driftslösning som verkligen gör skillnad?HCL Technologies lanserar ASM 2.0-ramverk för att omvandla applikations­hanteringen i den digitala eranSafe Control Materialteknik 2021 – firar 20 år och 2 miljoner framgångarAlicat scientific lanserar coda – en ny typ av coriolis massflödesinstrumentProtolabs lanserar ett unikt hackathon i hållbarhet för designingenjörerHar ergonomin hos industri­arbetare glömts bort?Coval GVMAX HD, Mångsidigt vakuum för alla branscherNy rapport från F-Secure: CISO-rollen har skiftat från IQ till EQNy rapport om cybersäkerhet för styrelseledamöter
2021-03-25
Ny HR-roll behövs i pandemins kölvattenAC-D – Ny modulär luftbehandling, helt utifrån dina behovKostnadsfri kompetenshöjning genom Veldi – ansök redan idag!Europeisk VD-allians förespråkar ambitiös klimatstrategiFIEPOS - Framtidens spänningsaggregatVeeam offentliggör nya förbättringar i sitt ProPartner-nätverk i EMEAABB-robotar förbättrar produktiviteten vid Nestlés brasilianska anläggningar med över 50 procentSM-finalerna i bandy 2021Red Bull Racing trimmar Formel 1-teamet med avancerade molnlösningar för dataanalysTA Associates köper majoritetsandel i Unit4 i affär värderad till 2 miljarder dollarBetala hur och var du villEtteplan introducerar HowTo
2021-03-24
Tillförlitlig strömförsörjning med nya kompakta nätaggregat från Schneider Electric Verizon utökar kundupplevelse- och kontaktcenter-erbjudandet med Genesys CloudNytt forskningsprojekt med klimatskyddsmål för pappersindustrinE.ON tecknar ramavtal med RejlersSolör Bioenergi med i satsningen på fjärrvärme i EkeröVarje vätska har ett fingeravtryck – och nu kan det mätas i realtid Södras nya fabrik för KL-trä närmar sig – ökar kapaciteten med tio gångerNytt grepp för att försöka minska klimatoroHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPtado° släpper en rad nya funktioner i sin app TCS ska hjälpa Skanska att bli mer digitalt avanceradeRejlers förnyar ramavtal med Agder Energi i NorgeSTIHL lanserar ny grov­dammsugare för konsumenter
2021-03-23
Nytt webinarium om logistik­fastighets­marknaden i Norden ABB och ETH utökar samarbetet för att främja forskningen om framtidens robotarVertiv underlättar för partner med nya stödfunktionerKyltorn med EC-fläktarna AxiBlade hjälpte företag i tappningsindustrin att spara energiSveriges snabbaste superdator för AI är invigdLambertsson expanderar i Umeå – nu går flytten till nya större lokalerHållbar logistik och självledarskap skapar nya jobbmöjligheter i VästeråsUnik forskarutbildning lockar nya doktoranderCaroline Szyber ny styrelse­ordförande för CM-bolagen
2021-03-22
DENIOS Webinar belyser riskerna kring litium­batterierStockholm Norviks hamn är Årets bygge 2021Coronapandemin har fått offentliga verksamheter att satsa mer på distansarbete och molnlösningarHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPStort genombrott för ”viktlös” energilagringVårens elpriser fem gånger högre än i fjolABB stöttar hållbar tillverkning i Kina
2021-03-19
Ny maskin i vårt TeknikcenterMer exakt grävning med uppdaterade Dig Assist-appar
Annonser