Glidlager

Pris: Ej angivet

Finansiering
Ny/Begagnad: Ny
Kategori: Glidlager
Kullager/Bussning, m.m
Produkter

Referensnr: 7
Upplagd: 2021-09-04
Mats Lindgren
Företagsledning
08-520 140 00

Beskrivning

BK 1 Smörjfria lager
BKB glidlagerserie i form av raka fläns, glidbrickor och band. Dessa är med stomme av slitsat stål med invändigt PTFE (Teflon)
-beläggning. Klarar mycket höga laster och förhållandevis höga varvtal. Tunnväggig och därmed platssparande. Förmodligen världens mest använda glidlager.

BK 2 smörjfattigt glidlager
BK2 är liknande BK1 men med POM Acetal glidyta med smörjfickor istället för PTFE. Detta glidlager är mer anpassat för kantbelastningar som bättre tolererar uppriktningsfel samt vid smutsig miljö där eftersmörjning är möjlig. BK2 behöver inte mer än initsialsmörjning men en regelbunden smörjning förlänger livslängden betydligt.

FB 090 Slitsad bronsbussning med smörjfickor
Slitsat tunnväggigt glidlager av brons med eller utan fläns, för smörjning. FB 090 är tillverkade med invändigt stansade rutformade smörjfickor som fungerar som fett-depåer. Denna ”rostfria” bussning är mycket lämpad för utomhusbruk, den minskar erfoderliga smörjintervaller och ger lägsta friktion och påkänningar vid startögonblicket.

Sinterbrons/Oljebrons-bussning
Sinterbronsbussningen/Oljebronsbussningen är ett självsmörjande glidlager. Lagren är impregnerade med 20-30 procentvolym högklassig olja, vilket bildar en oljefilm mellan glidlagret och axeln. Som tumregel kan säjas att sinterbronsbussningar/Oljebronsbussningar är ett bra val vid låga belastningar och höga varvtal.

Svarvade bussningar av rödmentall - standardstorlekar
Svarvade glidlager av rödmetall (brons). Till skillnad mot sinterbrons väljs detta glidlager vid högre beslastningar och lägre varvtal. Dessa lager skall smörjas. Dimensioner fr.o.m 14 mm tillverkas med ett axiellt smörjspår som fungerar som fettdepå.

Härdad spännbussning
Härdade glidlager används främst där de dynamiska belastningarna slår sönder och för snabbt sliter ner glidlager av stål eller brons. Dessa lager skall smörjas. Hårdheten på materialet är 45 HRC och kräver härdad axelhårdhet på mist 50 HRC. Den vågformade slitsen ger en säker fjäderkraft i lagersätet.

Plastbussningar av polyamid
Plastbussningar av polyamid är en enkel ”rostfri” lagring för inte alltför höga belastningar och vibrationer. Materialet har mycket bra glidegenskaper, stor slitstyrka samt vibrationsdämpande egenskaper.

Underhållsfri plastbussning
IGUS är ett underhållsfritt högteknologiskt glidlager som användsi många skiftande applikationer. Materialets egenskaper samt det stora standardsortimentet gör att valet är enkelt. Iglidur G-lager består av en termoplatsblandning som basmaterial, armerad med ett nät av fibrer och impregnerat med en blandning av fast smörjmedel. Termoplastblandningen har lågt friktionstal, tål nötnin och är formbeståndig vid höga temperaturer. Tyst gång, vibrationsdämpande, tål kantbelastningar och kemikalieresistent är några av dess fördelar

Polymidbussning NYLONIT med MoS2
Nylonbussning med Molybdensulfidfett är ett smörjfritt glidlager. Sväller inte nämnvärt vid hög luftfuktighet och ger en låg friktionskoefficient. En bra glidlagring där inte helpolyamid är lämplig pga fuktighet.

FMA Glidlagerhus
Huslager används som hållare för glidlager med syfte att lagra axlar. Där inte lagersätets/plåtväggens väggtjocklek kan ge glidlagret fullt stöd används våra huslager med fördel. De är mycket lätta att montera och levereras komplett med glidlager. Som standard levereras huslagren med smörjfritt glidlager typ BK1. Vid smutsig miljö och där smörjning önskas levererar vi även med smörjfattigt glidlager typ BK2 med smörjfickor.

Pris: Ej angivet

Finansiering

Allmänt

FabrikatOkänt

Skicka intresseanmälan

Mottagare
Mecmove AB, Mats Lindgren
Ämne
Meddelande

Avsändare

Företagsnamn
Namn
Epost
Telefon
Genom att du klickar "Skicka meddelande" godkänner du att vi sparar dina personuppgifter enligt aktuella villkor
Vill du ta emot e-postutskick ifrån industritorget?
Skicka en kopia av meddelandet till mig.

Senaste annonser från Mecmove AB

Se alla företagets 12 annonser »
Kontaktinformation
Postadress
Speditions­vägen 39
14250 Skogås
Besöksadress
Speditions­vägen 39
SE- Skogås
Region
Nynäshamn
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556258-4861
Grundat: 1986
Anställda: 4
Välkommen till Mecmove AB!

MecMove AB grundades 1986 som familjeföretag. Inriktningen var tung glidlagring, så som t ex vattenkraft, dammluckor samt glidlagring för hetvattenpannor och rökgaskanaler.

Sedan äldste sonens friköp av företaget 1990 har inriktningen betydligt breddats. I dag kan över 18.000 artiklar i egna lokaler presenteras. Ett mycket bra samspel med ett 80-tal utländska tillverkande leverantörer betyder bra priser, snabba leveranser och ett tekniskt kunnande.

Våra ca 6000 kunder är fördelade över hela Världen, och består av återförsäljare, maskintillverkare och s.k slutanvändare.

Vår ambition är att kunna erbjuda våra kunder ett mycket brett sortiment under ett och samma tak till låga priser, tekniskt kunnande och leverans samma dag!

Välkommen att kontakta oss.

Agenturer

AURORA, USA
DOMSEL, Tyskland
RESATEC, Schweiz
RODOBAL, Italien
RODOFLEX, Italien
RODOGRIP, Italien

Kontakter

Mats Lindgren
Företagsledning
08-520 140 00