LÖRDAG 21 JANUARI 2017

ProVac system

Ny/Begagnad: Ny
Kategori: Övrigt
Övrigt/Verktyg
Verktyg

Referensnr: 9

Pris: Ej angivet

Beskrivning

Från damm och spån
till rent och snyggt vid svarven!
Vem vill använda snickerimaskiner i dag utan spånsug, om det finns ett sånt? Trots vetskapen om all tid som går åt till städning runt svarven och att damm från vissa träslag innehåller canserogena- eller allergiframkallande ämnen, står svarvaren fortfarande täckt i damm och spån från topp till tå. Anledningen är att inga tillgängliga spånsugar fungerar vid svarvning. Man har inte kunnat montera ett spånsug på stålet där det skulle göra mest nytta.

Därför satte vi spånsuget på stålet! Eller rättare sagt, i svarvstålet där spån och damm bildas. Det var så lätt som det låter, men det största problemet var att utveckla ett stål som inte bara tog hand om spån och damm utan också fungerade minst lika bra som ett traditionellt stål.

Många år av utvecklingsarbete resulterade i ProVac systemet.

Några minuters användning av ProVac kommer att övertyga dig om att en ny era för träsvarvning har inletts. Spån och damm kommer inte längre att besvära svarvaren.

ProVac system kommer inte att ersätta alla andra svarvstål men det kommer att bli det stål som används så långt formen tillåter. Stålet skär trä och ger en ren och snygg yta.

ProVac levereras med sugslang och svivel. Det mjuka gummihandtaget är vulkat direkt på det stadiga rostfria röret i vilket den mest användbara spetsen är monterad.

Skölpen är av högkvalitativ HSS stål.

Som tillbehör finns en skålsvarvningsspets, en nagelformad skölp för längsgående svarvning och ett extremt säkert skolstål med plana undersidor. Stålen är lätt utbytbara på några sekunder. Andra stål är också under utveckling.

ProVac spetsarna håller skärpan längre än konventionella stål tack vare den kylande luftströmmen. Slipning av stålet med ProVac slipjigg är så enkel att en nybörjare kan åstadkomma ett perfekt resultat med bibehållen vinkel och slipprofil. Jiggen passar alla slipsystem, vått som torrt, som har ett justerbart slipstöd.

Allmänt

FabrikatProVac
Kontaktinformation

Plano System AB

090-71 01 70
Ingen e-post


Mottagare
Plano System AB, Leif Mattsson
Ämne
Meddelande

Avsändare

Företagsnamn
Namn
E-post
Telefon
Skicka en kopia av meddelandet till mig.
 
2017-01-19
Intelligent frekvensomriktare ökar säkerheten för maskinerLyckad installation av onlinesystemet Intellinova hos Vrancart S.A. AdjudIoT – tillverkningsindustrins nya ansikte
2017-01-18
Linde Material Handling lanserar ePickerBridgeport till MekosmosNy katalog med utrustning för professionell fathantering och kemikalieförvaring ute nu.Detaljhandlare tappade nästan en fjärdedel av sina online-kunder till konkurrenter under julhandelnSkanska tecknar sjuårigt underhållskontrakt för vägar i Somerset, UK
2017-01-17
GH Induction tar nya tag i Sverige genom EuromaskinSilvermedalj till DENIOSAtlas Copco förvärvar Ett av Englands största byggbolag väljer EngconSkanska investerar EUR 38M4:e generationen kabelkedjor
2017-01-16
SKF investerar ytterligare 145 miljoner kronorSKF investerar i rulltillverkning i KinaMats Rahmström ny VD och koncernchef på Atlas Copco Alla verktyg på samma ställeNya lamellslipstift ger ännu följsammare slipningMinska skaderisken – använd halkskyddSkanska bygger nya Sixth Street Viaduct i Los Angeles, USA,Christian Berner Tech Trade AB levererar två helautomatiska kartonneringslinjer Lastsäkring och godsstabilitet - viktiga faktorer under transportenNy effektiv VRF-serie från PanasonicSSAB Services – vår länk till kundens affär
Annonser