TISDAG 21 FEBRUARI 2017

ProVac system

Ny/Begagnad: Ny
Kategori: Övrigt
Övrigt/Verktyg
Verktyg

Referensnr: 9
Upplagd: 2017-01-11

Pris: Ej angivet

Beskrivning

Från damm och spån
till rent och snyggt vid svarven!
Vem vill använda snickerimaskiner i dag utan spånsug, om det finns ett sånt? Trots vetskapen om all tid som går åt till städning runt svarven och att damm från vissa träslag innehåller canserogena- eller allergiframkallande ämnen, står svarvaren fortfarande täckt i damm och spån från topp till tå. Anledningen är att inga tillgängliga spånsugar fungerar vid svarvning. Man har inte kunnat montera ett spånsug på stålet där det skulle göra mest nytta.

Därför satte vi spånsuget på stålet! Eller rättare sagt, i svarvstålet där spån och damm bildas. Det var så lätt som det låter, men det största problemet var att utveckla ett stål som inte bara tog hand om spån och damm utan också fungerade minst lika bra som ett traditionellt stål.

Många år av utvecklingsarbete resulterade i ProVac systemet.

Några minuters användning av ProVac kommer att övertyga dig om att en ny era för träsvarvning har inletts. Spån och damm kommer inte längre att besvära svarvaren.

ProVac system kommer inte att ersätta alla andra svarvstål men det kommer att bli det stål som används så långt formen tillåter. Stålet skär trä och ger en ren och snygg yta.

ProVac levereras med sugslang och svivel. Det mjuka gummihandtaget är vulkat direkt på det stadiga rostfria röret i vilket den mest användbara spetsen är monterad.

Skölpen är av högkvalitativ HSS stål.

Som tillbehör finns en skålsvarvningsspets, en nagelformad skölp för längsgående svarvning och ett extremt säkert skolstål med plana undersidor. Stålen är lätt utbytbara på några sekunder. Andra stål är också under utveckling.

ProVac spetsarna håller skärpan längre än konventionella stål tack vare den kylande luftströmmen. Slipning av stålet med ProVac slipjigg är så enkel att en nybörjare kan åstadkomma ett perfekt resultat med bibehållen vinkel och slipprofil. Jiggen passar alla slipsystem, vått som torrt, som har ett justerbart slipstöd.

Allmänt

FabrikatProVac
Kontaktinformation

Plano System AB

090-71 01 70
Ingen e-post


 
Mottagare
Plano System AB, Leif Mattsson
Ämne
Meddelande

Avsändare

Företagsnamn
Namn
E-post
Telefon
Skicka en kopia av meddelandet till mig.
 
Annonser