Endurance Batteri Litium 96Ah-BMS Bluetooth

Pris: 9 995 SEK
 (inkl. moms)

Finansiering
Ny/Begagnad: Ny
Kategori: Batteriladdare
Fordonsutrustning
Produkter

Referensnr: BATELB1296HEAT
Upplagd: 2024-02-05
Christer
08-556 333 35
Linda Lindqvist
0707-30 06 02

Beskrivning

350x176x188mm (LxBxH), plus vänster

Endurance litiumbatteri Lithium-järnfosfat (LiFePO4 eller LFP) med integrerad cellbalansering, värme och Bluetooth.



Endurance litiumbatterier är framtagna för användning i husbilar, husvagnar, båtar, eldrivna fordon fritidshus mm. Batteriet har ett avancerat inbyggt batterihanteringssystem (BMS). BMS skyddar mot kortslutning, överladdning hög temperatur och stänger ner batteriet om något oförutsett skulle hända.
Batteriet har också inbyggd Bluetooth, som ger dig full tillgång till viktiga data från din mobiltelefon eller surfplatta.
Ladda ner appen TBEnergy i App Store (apple.com) eller på Google Play.
Kod 1234 för att ändra namn. Kod 5678 för att se volten i cellerna.
Endurance Heat har inbyggd värmefolie och kan laddas i minusgrader. Värmen aktiveras automatiskt när batteriet laddas under 0 grader och stängs av igen när rätt temperatur har uppnåtts. Värmefolien fungerar bara när laddning sker, folien tar aldrig ström från batteriet. Värme folien är på 50W. Den inbyggda BMS styrningen sköter värmen i batteriet och startar värmen när behovet finns.
Marknaden för batterisystem utvecklas snabbt. Det
finns en växande efterfrågan på effektiva batterier med
stor energidensitet. Litium-ion batterier är en lösning på detta.
Fördelarna med ett Litium-ionbatteri
• Hög energidensitet: mer energi med mindre vikt
• Hög laddström (kort laddningstid)
• Hög urladdningsström ström (t.ex bogpropeller
eller stor inverter)
• Lång livslängd
• Hög verkningsgrad mellan laddning och urladdning
(väldigt liten energiförlust på grund av utebliven
värme utveckling)
Observera att dessa batterier måste laddas med en batteriladdare som är avsedd för Litiumbatterier (Li-ion), exempelvis våra Victron Blue Power laddare.
Endurance litium kan kopplas i serie och pararellkoppling, max 4st batterier kan användas.
Vid serie och pararellkoppling kommer inte bluetooth att fungera.

Om batteriet behöver lagras under lång tid ska spänningen vara 13,2v (50% laddat). Batteriet behöver minst en laddning och urladdning var sjätte månad.
Nominell spänning: 12.8V
Kapacitet: 96AH
Max laddström: 80A
Normal laddspänning:14.6±0.1V
Rekommenderad laddspänning vid floatladdning (standby): 13.8±0.1V
Kontinuerlig förbrukning: 96A 350A/3s
Max kont uttag: 1228W
Utspänning: 10.0~14.6V
Max strömpeak 5sek: 400A
Automatisk avstängning vid: 10.0~11.5V
Cykler: 100% urladdat: ca 2000
Cykler: 80% urladdat: ca 5000
Temperatur kortvarigt -20 +60.
Temperatur långvarigt -10 +30.
Rekommenderad lagringstemperatur: 15 till 40 grader
Vikt: 13kg
Mått: 350x176x188mm (LxBxH)
Varför lithium-järnfosfat?
Lithium-järnfosfat (LiFePO4 or LFP) är det säkraste när det gäller vanliga Li-ion batterityper. Normalspänningen i en LFP cell är 3.2V (bly-syra: 2V/cell). A 12,8V LFP batteriet består därför av 4 celler kopplade i serie och ett 25,6V batteri som består av 8 celler ockå kopplade i serie.
Robust
Ett bly-syra batteri kommer att brytas ner på grund av sulfatisering.
• Det fungerar i underskottsläge under långa tidsperioder (dvs. om batteriet sällan eller aldrig är fulladdat).
• Om det lämnas delvis laddat eller ännu värre helt urladdat (i båt eller i husbil under vintern).
Ett LFP batteri behöver inte vara fulladdat. Driftslivslängden förbättras rent av om det är delvis laddat i stället för fulladdat. Detta är en stor fördel med ett LFP jämfört med ett bly-syra batteri.
Andra fördelar är breda driftstemperaturområden, utmärkta cyklingsprestanda, lågt inre motstånd och hög verkningsgrad (se nedan).
LFP är därför det kemiska valet för mycket krävande applikationer.
Effektiv
I flera applikationer (särskilt icke nätanslutna solar och/eller vindanläggningar) kan energiverkningsgrad vara av avgörande betydelse.
Tur och retur verkningsgrad (urladdning från 100% till 0% och tillbaka till 100% laddning) hos det genomsnittliga bly-syra batteriet är 80%.
Motsvarande för ett LFP batteri är 92%.
Laddningsprocessen hos bly-syra batterier blir särskilt ineffektivt när 80% laddningstillståndet har uppnåtts,
vilket resulterar i 50% effektivitet eller till och med mindre i solarsystem där flera dagars reservenergi krävs (batteritid i 70% till 100% laddat tillstånd).
Däremot kommer ett LFP batteri fortfarande att uppnå 90% verkningsgrad under ytliga urladdningsförhållanden.
Storlek och vikt
Sparar upp till 70% i utrymme
Sparar upp till 70% i vikt
Dyrbart?
LFP batterier är dyra i förhållande till bly-syra. Men i krävande applikationer kommer den höga initiala kostnaden att mer än väl uppvägas av längre driftslivslängd, överlägsen tillförlitlighet och utmärkt effektivitet.
Oändlig flexibilitet
LFP batterier är lättare att ladda än bly-syra batterier. Laddningsspänningen kan variera från 14V till 16V (så länge som ingen cell utsätts för för än 4.2V) och de behöver inte vara fulladdade. Därför kan flera batterier anslutas parallellt och ingen skada kommer att uppstå om några batterier är mindre laddade än andra.
Viktiga fakta:
1. En LFP cell förstörs omedelbart om spänningen över cellerna faller under 2.5V.
2. En LFP cell förstörs omedelbart om spänningen över cellerna ökar med mer än 4,2V.
Bly-syra batterier kommer också att förstöras så småningom när de urladdas för djup eller när de överladdas,
även om detta inte sker omedelbart. Ett bly-syra batteri återhämtar sig från en total urladdning även efter att det har lämnats i ett urladdat tillstånd under dagar eller veckor (beroende på typ av batteri och fabrikat).
3. Cellerna i ett LFP batteri autobalanserar inte i slutet av en laddningscykel.
Cellerna i ett batteri är inte 100% identiska. Därför kommer vissa celler efter en cykel att vara fulladdade eller urladdade tidigare än andra. Skillnaderna ökar om cellerna inte balanseras/utjämnas från tid till annan.
I ett bly-syra batteri kommer en liten ström att fortsätta flöda även efter att en eller flera celler är fulladdade (den största effekten av denna ström är sönderdelning av vatten i vätgas och syrgas). Denna ström hjälper till att
ladda de andra cellerna, som släpar efter, vilket utjämnar laddningstillståndet i alla cellerna.
Strömmen genom en LFP cell, när den är fulladdad, är emellertid nära noll, och eftersläpande celler kommer därför inte att bli fulladdade. Skillnaden mellan cellerna för vissa att bli så extrem över tiden, att även om den totala batterispänningen är inom gränserna, vissa celler kommer att förstöras som en följd av över- ellerunderspänning.
Låg kapacitets LFP celler kan tillverkas med extremt höga toleranser så att i händelse av lätta applikationer några celler i serie kan användas, eller används, utan aktiv cellbalansering.

Pris: 9 995 SEK
 (inkl. moms)

Finansiering

Allmänt

FabrikatSGS

Skicka intresseanmälan

Mottagare
Start & Generator Specialisten, Christer
Ämne
Meddelande

Avsändare

Företagsnamn
Namn
Epost
Telefon
Genom att du klickar "Skicka meddelande" godkänner du att vi sparar dina personuppgifter enligt aktuella villkor
Vill du ta emot e-postutskick ifrån industritorget?
Skicka en kopia av meddelandet till mig.
Kontaktinformation

Start & Generator Specialisten

Postadress
Vindkrafts­vägen 8
13570 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556097-4320
Grundat: 1942
Anställda: 6
Välkommen till Start & Generator Specialisten!

Start & Generator Specialisten grundades 1942 av Arne Håkansson och hette på den tiden Södra Lindarverkstaden. Verksamheten bestod då av tillverkning och reparationer av ankare till både startmotorer och generatorer. Efterhand infördes ett bytessystem för ankare som sedermera ändrades till ett komplett bytesprogram för startmotorer och generatorer.

Idag består verksamheten till största delen av försäljning av nya och fabriksrenoverade startmotorer, generatorer och tillbehör till samtliga fordon, alla modeller.

Välkommen att kontakta oss!

Relaterade sökord

, , , , , 1- eller 2-poliga i olika styrkor., 12V och 24V., ATV, belysningsfästen och kablage., bilar, båtar, entreprenadmaskiner mm, finns till 6V, gräsklippare, ingår i de flesta elinstallationer, kabelskor, kabeslsko, kolfjädrar m.m., kolsatser, kopplingsplintar, krympslang, LED och Xenon., LED Tailgate, lightbars, liknande vanliga AGM-batterier., markeringsljus, minirelä, multimeter och amperetång., passar även andra motorer., Plasma Tube mm., presstång, segelbåtar, skiljereläer, skyddsslang m.m., snöskoter, strömbrytare, säkringar m.m., tidsrelä och blinkersrelä., tillslagsrelä, varningsljus mm, vattenskoter mm., vattenskotrar och Jetski., vippströmbrytare, vridströmbrytare och tryckströmbrytare., växlande relä, även kallade proppar, 12 volts elsystem med 24 volts startmotor., 12V och 24V, 12V och 24V med extern- eller intern switch., 12V och 24V med extern- eller intern switch., AGM-batterier, Anslutningar, Anslutningskontakter, Arbetsbelysning, Arbetsstrålkastare, Avstörningskondensatorer, Backkamerasystem för både entreprenadmaskiner och personbilar., Backkameror, Batterier, Batterier för MC, Batterier med högt kallstartsvärde, Batterier med traditionell Bly-syra teknik., Batterier till exempelvis golfbilar., Batteriomkopplare, Belysning, Belysning anpassad för marint bruk med hög IP-klassning och korrisionsskydd., Belysning anpassad för marint bruk med hög IP-klassning och korrisionsskydd., Bly-syrabatterier, Bränslepumpar, Buntband och kabelclips., DC Motorkol, Diodbryggor, Diodkomponenter, Drivremmar, Dynastarter, Dynastartkol, Elkomponenter, Elkomponenter, Elmotorer, Extraljus, Fjädrar i olika utföranden som pressar kolen mot släpringar eller kollektor., Fläktmotorer, Fläktmotorkol, Fläktskivor, Frontbågar, Fästmateriel, För att få fram rätt Power trim motor måste ni ha originalnumret på motorn ni söker, För bensin- och dieselmotorer med eller utan glödläge., För bensin- och dieselmotorer med eller utan glödläge., Förbrukningsbatterier, Förbrukningsmaterial, Förbrukningsmaterial, Gavlar, Gavlar, GEL-batterier, Generatorer, Generatorkol, Golfbils-batterier, Huvudströmbrytare, Högeffektiva batterier med Spiralcell-teknologi, Kabel, Kabelsax, Kablar, Kablar & Kabelskor, Kablar & Kabelskor, Kol, Kolfjädrar, Kolhållare, Kolhållare, Kolsats för dynastarter, Kolsatser, Kolsatser, Kolsatser till de flesta generatorfabrikat., Kolsatser till de flesta startmotorer, Kolsatser till elmotorer, Kolsatser till fläktmotorer, Konvertera dina originalstrålkastare till LED., Konvertering, Kopplingsplintar, Lager, Lampor, Likströmsmotorer, Litium-batterier, Marin, Marinbatterier, Marinbelysning, Marinbelysning, matarpumpar., MC-batterier, Minigeneratorer, Montering, Monteringsdetaljer, Muttrar, Olika längder och med olika anslutningsalternativ., Optima-batterier, Plastskydd, Polskor, Powertrim- och tiltmotorer till de flesta fabrikat., Powertrim-motorer, Powertrim-motorer, Professionella startkablar och tillbehör., Regulatorer, Reläer, Reläsatser, Reläsatser för inkoppling av en eller flera extraljus och ljusramper, Remskivor, Rotorer, Separera start- och förbruknings batterier. Finns även skiljereläer som utför samma sak., Separerar start- & förbrukningsbatterierna. Generator- eller spänningsstyrda., Shims, Skiljedioder, Skiljerelä, Skiljereläer, Släpringar, Start- och förbrukningsbatterier till motorbåtar, Startbatterier, Startkablar, Startmotorer, Startmotorkol, Startreläer, Statorer, Stoppsolenoider, Stoppsolenoider, Strömbrytare, Styling, Säkringar, Säkringar, Torkarmotorer, Tändningslås, Tändningslås, Underhållsfria och läckagesäkra batterier med AGM-teknik (Absorbent Glass Mat)., USA-batterier, Utbyteslampor och reservlampor i Halogen, Varningsljus, Verktyg & mätinstrument, Vi har fläktmotor till bussar, Vibrations- och cykelbeständiga batterier med fast elektrolyt i "GEL-form"., Våra batterier efter batterityper, Även kallad batterikabelsko. Finns med olika anslutningsalternativ.

Agenturer

Balmar, USA (Generalagent)
Balmar has been serving the Recreational Marine Industry for over 30 years. We supply DC Charging Products and Battery Monitors to help sailors and power boaters charge and monitor their batteries more efficiently. Balmar is recognized throughout the industry for its innovative technology, expert technical service and product reliability.

Kontakter

Christer
08-556 333 35
Linda Lindqvist
0707-30 06 02