Panelhyvel MP360 ,4-kutter, ström 400V Ingår: Steglösmatning 3-15m/min och in-utmatningsbord 1.2m

Pris: 191 800 SEK
 (exkl. moms)

Finansiering
Ny/Begagnad: Ny
Kategori: Flerkutterhyvel
Snickeri/Träbearbetningsmaskiner
Industrimaskiner

Referensnr: 53
Upplagd: 2023-12-14
Krister Eriksson
Ägare
0565-71 10 27

Beskrivning

Information:
MP360 – Industri i smidigt format

Ingår:
1st Matning variabel hastighet 3-15 m/min
1st Inmatningsbord 1,9 m
1st Utmatningsbord 1,1 m

Information:
En stabil fyrkuttrig list- och blockhyvel för yrkesmässig produktion. Den helt igenom nya maskintypen passar in i miljöer som snickerier, brädgårdar, husfabriker och naturligtvis inom byggvaruhandeln. En och samma maskin profilerar allt från smyglist till timmerblock med strålande resultat.

Unik stabilitet

Det kraftiga gjutjärnsbordet är hjärtat i maskinen som borgar för en vibrationsfri drift. Det står bultat på ett stabilt stålstativ med bra stöd mot underlaget. I gjutjärnsbordet är underkuttern, sidokuttrarna och de integrerade matningsborden infästa. Överkuttern och frammatningsvalsarna sitter i ett eget stativ som även det är upphängt i gjutjärnsbordet via överdimensionerade trapetsstänger.
Maskinen ändrar storlek efter ämnet

När du hyvlar små ämnen som paneler och lister ligger överkutterstativet tätt över bordet. Om du vill mata in fem-tums hustimmer höjs överkutterstativet högre över bordet och maskinen växer på höjden både invändigt och utvändigt. Maximalt kan maskinen växa 230 mm på höjden!
Bygg runt maskinen

Det är ofta en bra idé att försöka komma igång snabbt med produktionen när du får hem din maskin. PH360 kräver egentligen inget annat än en bra spånsug innan du kan starta din första tillverkning. Du kan till och med ha den på hjul. Men, det är en maskin som är gjord för inbyggnad. Matningsborden är på fast höjd så de är enkla att förlänga och anpassas för att klara av hanteringen av de stora virkesvolymer som maskinen kan bearbeta. Det blir också betydligt bättre när du har ett fast rörsystem för spånhanteringen. Ordnat, rent och snyggt ska det vara, då håller du en högre produktivitet!
Kapaciteten är tillräcklig

Maskinen har en separat stor motor till varje kutter som räcker till för all tänkbar bearbetning av alla möjliga träslag. Matningshastigheten är steglöst ställbar upp till 15 meter per minut. En realistisk matningshastighet för en person att hantera är ca. 6 meter per minut, på två personer är en lämplig hastighet ca. 15 meter per minut för att få ett harmoniskt arbetstempo. Maskinen klarar sig på 16A säkring så länge du hyvlar vanliga lister och paneler, men den skall anslutas med 6 mm2 kabel och 32A röd trefashandske för att följa reglerna. Tänk på att fläkten också drar ström så du bör ha en huvudsäkring på 20A. Inte mycket att orda om på en så stor maskin.
Perfekt resultat

Vi har gjort några åtgärder som gör det enklare att få ett perfekt resultat. Bland annat har överkuttern en större diameter än sin föregångare och den har dubbla uttag för spånsug för att hålla riktigt rent och minska risken för spånmärken. Inmatningsbordet har ett riktanhåll som man kan utnyttja när t.ex. golv, limstav, eller möbelämnen ska hyvlas. En större och tyngre maskin är också i sig en stor fördel när det kommer till ytfinhet.
Imponerande manöverpanel
Alla reglage som du behöver ha tillgång till sitter på samma sida av maskinen vilket gör att maskinen kan ställas upp nära en vägg och på det sättet spara utrymme. Vevarna som ställer in höjd och bredd har räkneverk så att du enkelt kan läsa av tiondelarna. Spaken för snabbinställning av riktanhållet sitter lättåtkomlig vid inmatningsbordet. Och så till själva manöverpanelen. Den har separat start, stopp och lampa för varje kutter samt för matarverket. Den har dessutom en extra knappsats för din spånsug så att hela processen kan styras därifrån du står. Vi bockade av hela önskelistan på en gång!

Tekniska data
Genomgående matning och utmatning ur maskinen. De fem kraftiga matarvalsarna matar även kådrikt och blött virke över förväntan. Mekanisk variator för inställning av matningshastighet från 3 m/min till ca. 15 m/min.

Stål och kuttrar monterade för 4-sidig dimensionshyvling vid leverans. Över och underkutter är kombinerade planhyvelkuttrar och profilkutterhyvlar. Båda funktionerna kan användas samtidigt. Du kan alltså planhyvla och profilera på alla fyra sidorna i ett moment. Alla maskiner är provkörda.

Maskinen är lätt att ställa in mellan olika bearbetningar. Det tar normalt ca. 20 minuter att ställa om maskinen från en profil till en annan. Kristers Möbler Maskin har en katalog med hundratals olika profiler att välja mellan.

Maskinen är till största delen rostskyddad för att användas i kalla lokaler eller utomhus.

Virkesdimensioner
4-sidig hyvling

Bredd: 360 mm

Höjd: 10 till 130 mm

2-sidig hyvling

Bredd: 410 mm

Höjd: 10 till 230 mm

Planhyvling (kräver montage)

Bredd 510 mm

Höjd 230 mm

Övre horisontalkutter
Diameter: 88 mm

Bredd: 510 mm

Effekt: 5,5 kW (7,5 Hk)

Varvtal: 6000 v/min

Avverkning vid planhyvling: 0-8 mm

Avverkning vid profilhyvling: Max. 20 mm

Undre horisontalkutter
Diameter: 72 mm

Bredd: 410 mm

Effekt: 4 kW (5,5Hk)

Varvtal: 6000 v/min

Avverkning vid planhyvling: 0-8 mm

Avverkning vid profilhyvling: Max. 10 mm (Spårfräsning: 15 mm)

Sidokuttrar
Spindelaxelns diameter: 30 mm

Kutterhöjd: Max. 130 mm

Diameter: Max. 140 mm

Effekt: 3 kW (Hk)

Varvtal sidokuttrar: 6000 v/min

Skärdjup: Max. 30 mm

Medföljande sidokuttrar
Antal: 2 st

Typ: TB90

Diameter, kropp: 90 mm

Höjd, kropp: 40 mm

Skär, typ: Planstål HSS

Skär, bredd: 50 mm

Matning, planetvariator
Effekt: 0,75 kW (1 Hk)

Matningshastighet: 3-15 m/min

Elsystem
Total effekt: 16,25 kW (22 hk)

Alla motorer är utrustade med överhettningsskydd.

Elanslutning
3-fas, 400 V, 32 A

20A säkring räcker vid mindre krävande produktion.

Mått och vikt
Längd och bredd: 2970 x 1125 mm

Höjd: 1430 mm

Vikt: 600 kg

Pris: 191 800 SEK
 (exkl. moms)

Finansiering

Allmänt

FabrikatWood Mizer
Tillverkningsår2024

Övrigt

BetalningsvillkorBetalning 100% vid orderdatum. Kan erbjuda leasing köp! då vi har samarbete med Bank Wasa Kredit
LeveransvillkorDHL transport

Skicka intresseanmälan

Mottagare
Kristers Möbler & Maskin AB, Krister Eriksson
Ämne
Meddelande

Avsändare

Företagsnamn
Namn
Epost
Telefon
Genom att du klickar "Skicka meddelande" godkänner du att vi sparar dina personuppgifter enligt aktuella villkor
Vill du ta emot e-postutskick ifrån industritorget?
Skicka en kopia av meddelandet till mig.
Kontaktinformation

Kristers Möbler & Maskin AB

Postadress
Gårdsjö 41
68696 Sunne
Besöksadress
Gårdsjö 41
68696 Sunne
Region
Sunne
Värmlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556752-7923
Grundat: 2008
Anställda: 4
Välkommen till Kristers Möbler Maskin AB!

Vi säljer möbler, maskiner och byggprodukter av kända märken och hög kvalitet.
Möbeltillverkning, inredningsdetaljer, maskinförsäljning inom sågverk, snickerimaskiner och metallmaskiner.

Vi har även en webbshop på hemsidan. Så gå gärna in och kolla på våra produkter.

Välkommen att kontakta oss!

Företagets tjänster/produkter

Maskiner: Försäljning: Arborrverk, Avfallsutrustning, Balanseringsmaskiner, Bandningsmaskiner, Bandsågar, Blästermaskiner, Bockmaskiner, Borrmaskiner, Borrvagnar, Doseringsmaskiner, Elektromekaniska maskiner, Elevatorer, Elmaskiner, Elverk & Generatorer, Emballagemaskiner, Entreprenadmaskiner, Excenterpressar, Fasningsmaskiner, Fleroperationsmaskiner, Flismaskiner, Formsprutningsmaskiner, Fräsmaskiner, Fyllningsmaskiner, Förpackningsmaskiner, Förslutningsmaskiner, Gasskärmaskiner, Gjutmaskiner, Gnistmaskiner, Gradningsmaskiner, Gradsaxar, Gängmaskiner, Hasplar, Heningsmaskiner, Hydraulpressar, Hyvlar, Induktionsmaskiner, Induktionsvärmare, Industritvättmaskiner, Industriugnar, Infrysningsmaskiner, Kabelbearbetningsmaskiner, Kallvalsmaskiner, Kantpressar, Kantpressverktyg, Kantvikmaskiner, Kapar & Sågar, Kilspårsmaskiner, Kompressorer, Komprimeringsmaskiner, Krymptunnlar, Kuggbearbetningsmaskiner, Kuverteringsmaskiner, Laserskärmaskiner, Limmaskiner, Lyftbord, Läppningsmaskiner, Magnetborrmaskiner, Maskinskruvstycken, Maskinutrustning, Matarverk, Monteringsmaskiner, Märkmaskiner, Mätmaskiner, Nibblingsmaskiner, Nitmaskiner, Pallastare, Pallspikningsmaskiner, Pappersmaskiner, Pelletsmaskiner, Plasmaskärmaskiner, Plastmaskiner, Plåtbearbetningsmaskiner, Polermaskiner, Pressgjutningsmaskiner, Putsmaskiner, Rengöringsmaskiner, Reningsanläggning / Filtersystem, Reservdelar, Riktverk, Robotar, Robotreservdelar, Rullformningsmaskiner, Rundmaskiner, Rundmatningsbord, Rundtaktsmaskiner, Rörbockningsmaskiner, Siktmaskiner, Skruvautomater, Skruvtransportörer, Skärmaskiner, Slipmaskiner, Specialmaskiner, Stansmaskiner, Sträckfilmsmaskiner, Stångmaskiner, Städmaskiner, Svarvar, Svetsar, Torkutrustning, Transportörer, Traverser & Liftar, Trumlare, Tryckerimaskiner, Tryckluftsmaskiner, Trådbearbetningsmaskiner, Träbearbetningsmaskiner, Tångmatare, Utsug & Fläktar, Vakuummaskiner, Valsmaskiner, Valsmatare, Verkstadspressar, Vibrationsmatare, Värmebehandlingsmaskiner, Återvinningsmaskiner, Ändbearbetningsmaskiner, Övrigt
Snickeri/Träbearbetningsmaskiner: Försäljning: Barkningsverktyg, Bordssågar, Borrmaskiner trä, Brikettpressar, Brädhanteringssystem, CNC-Maskiner trä, Fanermaskiner, Flistuggar, Formatsågar, Fräsmaskiner trä, Geringsklippar, Hyvelbänkar, Hyvelmaskiner, Kantputsmaskiner, Kapar & sågar, Klingslipmaskiner trä, Knivsystem för flis, Knut- & Timmring, Kombimaskiner trä, Lackridåmaskiner, Limmaskiner, Profilputsmaskiner, Putsmaskiner trä, Rundstavfräsmaskiner, Slipborstmaskiner, Sorteringsverk, Sprutautomater, Spånmaskiner trä, Svarvmaskiner trä, Sågverksmaskiner, Sågverksutrustning, Träbearbetningsverktyg, Valsputsmaskiner, Vedmaskiner, Ändspontmaskiner
Träbearbetningsmaskiner service & reparationer: Akutservice, Flyttning, Ombyggnad, Renoveringar, Reservdelar, Underhållservice, Uppmätning av maskiner

Kontakter

Krister Eriksson
Ägare
0565-71 10 27