ONSDAG 23 JANUARI 2019

Produktionstekniker för FAI-koordinering


Som produktionstekniker för FAI arbetar du exempelvis med granskning av konstruktionsunderlag - en nyckelroll som ställer stort prov på noggrannhet!

Om företaget
Saabs affärsområde Aeronautics erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Mest känt av dessa är Gripen där Aeronautics har ett helhetsansvar från utveckling till försäljning och även support på sålda flygplan.

På sektionen detaljtillverkning arbetar vi inom tre områden maskin, plåt och rör/svets. Vi arbetar med gränssnittet mellan konstruktion, inköp och produktion samt framför faktorer som påverkar produktionen.


Dina arbetsuppgifter
Som konsult hos oss kommer du att arbeta inom olika projekt, såsom Gripen, T-X eller FoU, där du utför produktionstekniskt arbete för flygplan i världsklass. Du kommer att arbeta i gränssnittet mellan konstruktion, inköp och produktion samt föra fram faktorer som påverkar vår produktion. Det innebär att du kommer granska konstruktionsunderlag, tillverkningsbarhet samt ämnesbereda artiklar i syfte att minimera och optimera bearbetningstid och materialåtgång.

Mer specifikt kommer denna tjänst innebära extra ansvar för FAI – First Article Inspection. Du ansvarar för att granska och kontrollera att artiklarna uppfyller specifika kvalitets- och konstruktionskrav (exempelvis toleranser) innan de tillverkas. Du kommer att jobba sida vid sida med produktionsteknik. Som FAI-koordinator jobbar man med att förbereda underlaget som går ut till produktion, stötta operatören som utför FAI, sammanställa informationen och koordinera FAI-möten med produktionstekniker, konstruktörer och verktygskonstruktörer för att komma överens om åtgärder på de anmärkningar som har kommit upp. Det är en social och utåtriktad roll där du kommunicerar med många olika avdelningar.

Din profil
Vi söker dig som har erfarenhet och/eller utbildning inom produktionsteknik. Det är fördelaktigt om du har erfarenhet inom produktion, kanske har du tidigare arbetat som CNC-operatör eller motsvarande.

Kunskaper inom 3D/CAD är meriterande.

Som person är du noggrann och gillar ordning och reda. Du trivs med att arbeta på ett systematiskt sätt och med hög kvalitet. Du har en vilja att utvecklas och söker självständigt den information som krävs för att genomföra en uppgift. Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra och behärska engelska i både tal och skrift.

Ansökningsförfarande
Tjänsten är ett konsultuppdrag där du blir anställd via Skill. Uppdraget startar omgående och pågår i minst ett år med goda möjligheter till förlängning.

Du söker tjänsten genom att logga in eller registrera ditt CV och personliga brev på www.skill.se
Glöm inte att motivera varför just du passar för tjänsten.

Har du frågor? Kontakta ansvarig rekryterare Erica Wiquist på 013-32 94 05 eller via erica.wiquist@skill.se

Om oss
Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.

Upplagd: 2019-01-22

Anställning

Anställningstyp Visstidsanställning
Arbetstid Heltid

Plats

Ort
Län Östergötlands län

Lön

Löneform

Ansökan

Ange referens 3980
Vi tar ej emot ansökningar via e-post.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
Annonser