Familjejurist med erfarenhet av processrätt

Om oss
Uppsala Kvinnojour är en ideell feministisk förening som sedan 1981 ger stöd och skydd till kvinnor, tjejer och barn som utsatts för våld. Vi erbjuder stödsamtal, praktiskt stöd, skyddat boende, juridisk rådgivning och juridiskt ombud samt föreläsningar och utbildningar om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Vi verkar för kvinnors ökade rättigheter i samhället, mot kvinnoförtryck i alla dess former och för att skapa en medvetenhet om kvinnors specifika utsatthet. Vi tror på alla människors lika värde.

Dina arbetsuppgifter
Uppsala Kvinnojour söker efter en biträdande jurist som är redo att leda juridiskt arbete med verklig påverkan, med inriktning mot familjerätt och erfarenhet av att föra processer i domstol. Om du delar vår passion, kvinnors rättigheter och att bekämpa mäns våld mot kvinnor, då är du precis den vi söker! Vi erbjuder en härlig arbetsplats där du som jurist kan växa, stödja andra och verkligen göra skillnad, samtidigt som du aktivt driver opinion för kvinnorättsfrågor.

I rollen som familjejurist på Uppsala Kvinnojour kommer du att leda det juridiska arbetet samtidigt som du stödjer utsatta kvinnor. Du kommer även att handleda ideella juriststudenter, leda arbetet med juridikjouren och hålla juridiska föreläsningar om våld i nära relationer och mäns våld mot kvinnor.

Vi söker dig som i grunden har en juristexamen och som kan erbjuda juridisk rådgivning och agera juridiskt ombud i rättsprocesser för stödsökande kvinnor. Det är av särskilt intresse om du har erfarenhet av att arbeta med våldsutsatta kvinnor, barn, tjejer och/eller hbtq-personer, samt engagemang eller erfarenhet från ideella organisationer. Om du även har genomfört notarietjänstgöring vid domstol och har erfarenhet som målsägandebiträde inom brottmål är det ett extra plus. Självständigt arbete är en central del, och vi ser gärna att du har några års erfarenhet av detta.Din profil
I denna process lägger vi extra stor vikt på dina personliga egenskaper. Vi söker en engagerad feminist med extra god kommunikativ förmåga. Jobbet handlar om att kunna kommunicera, övertyga och inspirera i både text och tal. Som person är du lugn, trygg, hänsynstagande och förtroendeingivande. Du bör kunna navigera säkert i osäkra situationer, ha modet att framföra egna åsikter och en förmåga att skilja på sak och person.

Ansökan
Uppsala Kvinnojour samarbetar med Clockwork Rekrytering. Registrera gärna din ansökan via ww.clockworkpersonal.se så snart som möjligt dock senast 3 december. Har du frågor får du gärna kontakta Chefsrekryterare: Petra Forsberg Kyller, tel. 0733-51 27 09.

Upplagd: 2023-11-17

Anställning

Anställningstyp Tillsvidareanställning
Arbetstid Heltid

Plats

Ort
Region Sverige

Lön

Löneform

Ansökan

Ange referens 14862
Vi tar ej emot ansökningar via e-post.
Kontaktinformation

Clockwork Bemanning & Rekrytering AB

Postadress
Ny­gatan 12, 3 Tr
80320 Gävle
Region
Gävle
Gävleborgs län
Sverige
Organisationsnummer:
556913-7325
Grundat: 2012
Anställda: 850
Välkommen till Clockwork!

Clockwork såg dagens ljus 2012, när fem personer som arbetat länge inom bemanningsbranschen såg behovet och möjligheten att skapa en unik lokal närvaro. Idag finns vi på fler än 20 orter i Sverige och har lika mycket själ och hjärta på alla ställen. Vi vet att behovet inom industribemanningen ser annorlunda ut i Falun eller i Skellefteå.

Vi har en intern industribemanningsgrupp som är specialiserade på branschen. Med våra unika lokala nätverk och rika kunskap om branschen är vi en oslagbar partner för dig som vill rekrytera eller bemanna personal.

Sedan starten har över 200.000 människor sökt jobb hos oss, chansen är stor att vi känner någon som är precis rätt för ditt företag. Vi jobbar bara med bra människor och vet att det är engagemanget som är nyckeln till framgång.

För dig som söker jobb har vi massor att erbjuda, oavsett om är på jakt efter ett jobb som Business Controller i Söderhamn eller som montör i Avesta. Vi prioriterar snabba och flexibla processer för både kandidat och företag.

Vi har det lilla företagets personlighet och de stora företagets affärsmässiga trygghet.

Varmt välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

AA – ISO 9001:2008 – ISO 9001:2015

Kontakter

Viktoria Lindquist
0733512764
Petter Lundgren
0733512707
Maria Lehnbom
Marknadsområdeschef
0733512710
Jan Johansson
0733512702