Provningsingenjör OFP - industritorget.se
TISDAG 07 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

Provningsingenjör OFP


Vill du vidareutvecklas inom provning, testa nya områden eller bygga på befintlig kompetens? Då är det här rollen för dig! Element Materials Technology är i en expansiv fas och söker nu tekniker inom oförstörande provning. Vi törs lova att det kommer att bli både utvecklande och lärorikt, välkommen till oss!

Om företaget
Element Materials Technology erbjuder oberoende ackrediterad provning, utredning och utbildning inom material- och processteknik. Vi har djup teknisk expertis inom våra verksamhetsområden som består av bl.a. metalliska material, polymera material, driv- och smörjmedel samt oförstörande provning. Våra kunder finns inom flera segment såsom flyg-, försvarsindustri, petrokemi samt inom energi och transportsektorn, framförallt i norden men även globalt. Vi är 120 anställda och finns i Linköping, Nyköping och Karlskoga. Över 30 års erfarenhet har gjort Element Materials Technology till ett välrenommerat företag och vi söker ständigt nya vägar för att överträffa våra kunders behov och förväntningar.


Dina arbetsuppgifter
Vi är inne i en expansiv fas och behöver resursförstärka inom vår grupp för oförstörande provning. Vi utför uppdrag inom området av olika karaktär, så som; provning och inspektioner, metodutveckling, utbildning och rådgivningar. Provningar och inspektioner utförs på komplexa produkter i avancerade material såsom komposit- och lättviktmaterial inom framförallt Aerospaceområdet. Utveckling av nya provningsmetoder/applikationer sker oftast för kunds räkning men vi utveckar även egna metoder att erbjuda alla våra kunder. Vi är ett av SCANDT, Scandinavian Aerospace NDT Board godkänd instans för utbildnings- och certifieringsverksamhet inom EN4179, Aerospace series - Qualification and approval of personnel for non-destructive testing och utbildar i metoderna RT, UT, MT, PT och ET. Ovanstående är delar och områden som du kommer arbeta och utvecklas inom i din roll hos oss på Element. Placeringsort är Linköping, resor och arbete på annan ort förekommer i tjänsten. I arbetet jobbar du i nära samarbete med och har mycket kontakt med våra kunder.

Din profil
För att du ska trivas och vara framgångsrik i rollen tror vi att du som söker är genuint intresserad av material- och provningsteknik och vill jobba med oförstörande provningsuppdrag av inspektions-, utrednings-/utvecklings- och utbildningskaraktär. Som person är du serviceinriktad och har kunden- såväl som verksamhetetens bästa i åtanke. Du har arbetat och trivs i en miljö med skiftande tempo och har därför lätt för att prioritera mellan arbetsuppgifter och sätta din egen agenda.

Vidare ser vi att du:
• Har god erfarenhet av praktisk provning och innehar Nivå 2 eller Nivå 3-certfikat inom någon av metoderna RT, UT, MT, PT, ET, TT eller ST.
• Har lätt för att uttrycka dig muntligt och skriftligt på både engelska och svenska

Vi är även intresserade av dig utan tidigare erfarenhet av praktisk oförstörande provning men med ambitioner att bli certifierad.

Vad erbjuder vi?
Utöver ett generöst förmånspaket, kollegor som brinner för sitt arbete och en ”fokus people-kultur” erbjuder vi en roll på en av landets främsta verksamheter inom oförstörande provning. Här får du chansen att arbeta mot en stor del av den svenska industrin och Försvarsmakten. Du kommer att arbeta ihop med specialister inom metalliska material, komposit och polymera material, svetsning, skadeundersökning, ytteknik och tillhörande processer. Vi erbjuder möjlighet till ett arbete där du kan utvecklas både professionellt och som person.

Sökord: NDT, OFP, Oförstörande provning, Non-destructive testing


Ansökningsförfarande
Våra medarbetare är vår viktigaste och främsta resurs. Vi sätter stort värde i att vara en jämställd och attraktiv arbetsgivare och arbetsplats i vårt mål att bli världens mest ansedda provningspartner. I alla rekryteringar baseras urvalet av lämpliga kandidater på individuella kvalifikationer, utan hänsyn till etnicitet, ålder, religion, kön, nationalitet, ev. funktionsnedsättning och i enlighet med gällande lagar och föreskrifter. I denna rekrytering samarbetar Element med Skill. Välkommen att ställa frågor om tjänsten till rekryteringskonsult Rasmus Rosander på Skill tel. 0721-412848 eller Rasmus.rosander@skill.se. Urval och intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden vilket kan göra att tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Passa därför på att skicka din ansökan redan idag!

Om oss
Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.

Upplagd: 2020-03-25

Anställning

Anställningstyp Tillsvidareanställning
Arbetstid Heltid

Plats

Ort
Län Östergötlands län

Lön

Löneform

Ansökan

Ange referens 5034
Vi tar ej emot ansökningar via e-post.
Kontaktinformation

Skill Rekrytering och Bemanning AB

Postadress
Gelbgjutare­gatan 2
58254 Linköping
Besöksadress
Gelbgjutare­gatan 2
58254 Linköping
Region
Linköping
Östergötlands län
Sverige
Orgnr:
556685-8618
Grundat: 1997
Anställda: 865
Välkommen till Skill!

Vi på Skill jobbar med både kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering, bemanning och utbildning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Ronnie Lock
Marknadschef
013-32 94 21
Patrik Funke
Rekryteringskonsult
013-32 94 22

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
Annonser