Smidesmekaniker

Tröttnat på att fastna i en tråkig arbetsrutin? Vi söker nu fler smidesmekaniker för arbete både i verkstad och ute hos våra kunder, där spännande projekt väntar runt varje hörn
Kort om tjänsten
DynaMate AB är en del av Enerco Group, och har sedan starten 2010 etablerat sig som en innovativ partner för svensk industri och erbjuder tjänster inom teknik- och underhåll.

Nu söker vi flera erfarna och engagerade smidesmekaniker som trivs med varierande arbetsuppgifter både i egen verkstad och på plats hos våra kunder. Du kommer att arbeta mot industri och värmeverk, från tillverkning och mekaniska arbeten till underhåll och maskinomställningar, varje dag bjuder på en ny utmaning och en chans att utvecklas i ditt yrke.

Vi värdesätter din kreativitet och problemlösningsförmåga, oavsett om du följer ritningar och skisser eller tar dig an uppdraget med en lösningsorienterad inställning. Med projekt av varierande storlek får du möjligheten att arbeta både i grupp, i par eller självständigt, vilket skapar en dynamisk arbetsmiljö där ingen dag är den andra lik

Kvalifikationer
För att trivas och lyckas i rollen som smidesmekaniker hos oss behöver du ha en gedigen verkstadsteknisk utbildning, helst med inriktning på plåt och svets, eller en motsvarande eftergymnasial utbildning med godkända slutbetyg.
Vi ser gärna att du är kunnig inom svetsning med metoder som MMA och MAG, och att du har erfarenhet av heta arbeten samt säker användning av mobila arbetsplattformar.
Säkerhet är av yttersta vikt för oss, så det är viktigt att du har kunskap och erfarenhet av säkra lyft, fallskydd och andra relevanta säkerhetsföreskrifter.

Ett körkort av typ B är också en förutsättning för att kunna förflytta dig mellan olika arbetsplatser och utföra dina arbetsuppgifter effektivt.

Då kommunikation med kunder är en viktig del av arbetet, förväntas du kunna kommunicera flytande på svenska både i tal och skrift. Du kommer att ha ansvaret för enskild avrapportering mot kund, så det är viktigt att du är tydlig och korrekt i din kommunikation.

Meriterande
För att sticka ut och bli extra meriterande för rollen som smidesmekaniker hos oss, är det fördelaktigt att ha ett IW-diplom samt erfarenhet av TIG-svetsning. Att inneha ett truckkort klass B är också till stor fördel. Med dessa extra kvalifikationer är du väl rustad för att ta dig an utmaningarna och bidra till framgångsrika projekt i vår verksamhet.

Personliga kompetenser
I vår verksamhet är det centrala begreppet "frihet under ansvar", vilket innebär att du förväntas ta eget ansvar för att lösa problem och samtidigt upprätthålla goda relationer med våra kunder. Det krävs således en stark förmåga att kommunicera och samarbeta socialt. Vi söker dig som besitter en stark drivkraft och engagemang, och som tar fullt ansvar för att dina uppgifter, inklusive skriftliga rapporter, utförs inom angivna tidsramar.

Värderingar
Du delar även DynaMates grundvärderingar som är centrerade kring säkerhet, kvalitet, innovation och samverkan. Vi strävar efter att göra dessa värderingar till kärnan i allt vi gör och integrera dem i vårt dagliga arbete.

Ansökan
I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval och intervjuer som innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Som slutkandidat kommer du även att få göra arbetsprov, personlighetstest samt test som mäter din problemlösningsförmåga.

Vi tillämpar provanställning!

Klar att ta steget mot en mer spännande och givande karriär som smidesmekaniker? Ansök nu och bli en del av vårt team!

Välkommen med din ansökan!
Upplagd: 2024-05-24

Anställning

Anställningstyp Visstidsanställning
Arbetstid Heltid

Plats

Ort Södertälje
Region Stockholms län

Lön

Löneform Fast lön

Ansökan

Vi tar emot ansökningar via e-post.

Krav

Körkort B

Kontaktinformation
Postadress
Industri­vägen 21, Box 3
15121 Södertälje
Besöksadress
Tall­vägen 2
15138 Södertälje
Region
Södertälje
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556528-9286
Grundat: 1996
Anställda: 300
Tillsammans utvecklar vi framtidens industri.
Systematik – Effektivisering – Modernisering

Med skräddarsydda helhetslösningar eller punktinsatser levererar vi hållbara tjänster inom underhåll, service och utveckling för industriföretag. Alltid med långsiktighet, helhetsperspektiv och din verksamhets bästa i fokus.

Vi har lång erfarenhet av att tillsammans med våra kunder utveckla och förbättra produktivitet, lönsamhet, säkerhet och arbetsmiljö.

Vi stöttar företag inom en rad olika branscher:

Verkstadsindustri
Papper/massa/sågverk
Livsmedelsindustri
Stålindustri
Energisektorn
Byggsektorn
Fastighetssektorn
Offentlig sektor
Vår historia
Verksamheten startade 2010 genom en sammanslagning av två dotterbolag och delar ur ett tredje bolag inom Scaniakoncernen. Motivet från Scanias sida var att all verksamhet som inte hade en strategisk koppling till lastbilen skulle placeras i bolaget DynaMate Industrial Services AB. Uppdraget var att skapa ett bolag som skulle bidra till att utveckla branschen runt produktions- och underhållsrelaterade tjänster.

Vid inledningen hade bolaget en stark koppling till Scania som stod för 85% av verksamheten. Idag är tjänsteportföljen bred och kan erbjudas till ett brett spektrum av kunder inom olika branscher.

Under de första åren skedde en konsolidering med syfte att renodla verksamheten utifrån rådande marknadsförutsättningar. Ett flertal förvärv genomfördes under åren 2012 till 2016 med syfte att öka attraktionsvärdet och specialisera tjänsteutbudet. En renodling och specialisering har varit centralt i bolaget för att kunna genomföra en förflyttning uppåt i värdekedjan. Under åren 2017 till 2019 har ytterligare renodling genomförts som inneburit att verksamheter sålts till kollegor i branschen.

Den nya inriktningen för DynaMate växte fram under hösten 2019 och kom då att innehålla verksamheterna Produktion & Underhåll, Automation samt Maskinservice.

Verksamheten inom DynaMate ska framåt kapitalisera på industrins redan genomförda investeringar genom att erbjuda tjänster som tar fasta på producenternas förmåga till leverans av kvalitativa produkter och som påverkar deras slutprodukt. Centralt är utveckling av specialiserade tjänster med ett hållbarhets- och digitaliseringsperspektiv utifrån varje kunds förutsättningar.

Nästa kapitel i DynaMates historia inleddes 2021 när bolaget blev en del av Enerco Group. Enerco har sedan starten 2015 etablerat sig som en innovativ partner för svensk industri och erbjuder tjänster inom teknik- och underhåll. Enercos ägarroll möjliggör för DynaMate att fortsätta utveckla verksamheten med fokus på främst Industri 4.0 och Smart Maintenance.

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015 – SS-EN 1090-1 – SS-EN ISO 3834-2

Vill du arbeta hos DynaMate AB?

Företaget har för tillfället 3 platsannonser: Service/Underhållsingenjör till DynaMate i SödertäljeSmidesmekanikerVi söker Underhållsingenjör till Gävle/Dalaregionen

Kontakter

Jan Andersson
Verksamhetschef Produktion & Underhåll
0736 22 63 15
Kenneth Glennemo
Verksamhetschef Automation, Maskinservice
070-585 15 44
Pernilla Renman
Platschef Falun
023-661 36 46
David Almér
Platschef Eskilstuna
070-683 09 04
Lars Davidsson
Platschef Värnamo
070-595 38 25
Anders Frost
Platschef Mora
072 570 61 11
Håkan Johnsson
Platschef Södertälje
08-522 933 44
Anna-Lena Magnusson
070 766 13 48
Jobb
073 622 63 15

Filmer

Maximera din produktion med MUR I DynaMate