SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

3D-skanning av transparenta objekt

Ny skanningsmetod i realtid
Att skanna transparenta objekt utan att behöva använda sprayer eller beläggningar har varit en stor utmaning för 3D-branschen. Detta har varit ett fokusområde för Photoneo, som har antagit utmaningen att lösa problemet!

Vår tillverkare Photoneo som är specialiserad på 3D-visionssystem har en lång historia av att vara ledande inom teknik som tacklar de centrala utmaningarna inom 3D. De har introducerat innovativa lösningar för att scanna objekt i rörelse, på långa avstånd men även i tuffa ljusförhållanden, exempelvis utomhus. Nu har de tagit ett stort steg framåt genom att övervinna ytterligare en utmaning - att genomföra 3D-skanning av transparenta, genomskinliga och högreflekterande objekt.

Varför är det svårt att utföra 3D-skanning av transparenta objekt?
Problemet med att 3D-skanna transparanta objekt uppstår på grund av de speciella optiska egenskaperna hos dessa material. När det gäller transparenta objekt går ljuset rakt igenom ytan, medan blanka material sprider och reflekterar ljuset i olika riktningar. Detta gör det till en komplicerad process att skapa 3D-punktmoln.

Att justera skannerns position i förhållande till det objekt som ska skannas, eller till och med att använda särskilda pulver eller beläggningar för att göra materialet ogenomskinligt och minska reflektioner, är opraktiskt och fungerar inte alltid i praktiken.

För att möta denna utmaning har Photoneo förbättrat sin 3D-kamera, MotionCam-3D, och utökat dess förmåga att skanna genomskinliga objekt. Detta har gjort det möjligt att se det som tidigare var osynligt - transparenta objekt.

MotionCam-3D kan nu skanna transparenta objekt
MotionCam-3D har inte bara den mest effektiva teknologin för att göra högkvalitativa skanningar av statiska och dynamiska scener, den är även en otroligt mångsidig och programmerbar enhet som kan utöka sina förmågor över tiden genom firmware-uppdateringar.

På samma sätt som Photoneo successivt förbättrade Ambient Light Suppression-teknologin i deras PhoXi 3D-skanners, vilket möjliggjorde skanning under direkt solljus, har de nu förbättrat sin MotionCam-3D genom att införa ett nytt skanningsläge som är särskilt anpassat för extremt utmanande material. Den nya skanningsmetoden förbättrar markant avläsningen av signaler från transparenta, genomskinliga och blanka objekt.

COMPIS - Computational Image Sensor
Med hjälp av Photoneos unika COMPIS (Computational Image Sensor) och Parallel Structured Light-teknik kan MotionCam-3D nu använda den nya skanningsmetoden i realtid.

Några exempel på hur du kan använda MotionCam-3D i praktiken
Så, nu är du säkert nyfiken på de konkreta resultaten av Photoneos förbättrade teknik och hur du kan använda den i praktiken? Låt oss ta en titt på några exempel där transparenta objekt har skannats med MotionCam-3D inom olika branscher.

3D-skanning av transparenta objekt inom logistik, detaljhandel och dagligvaruhandel
Användningen av 3D-skanning för transparenta och blanka objekt spelar en avgörande roll inom en snabbt växande industriell sektor. Inom områden som logistik, detaljhandel och hantering av dagligvaruhandel ökar automatiseringen kraftigt då dessa branscher står inför utmaningen att effektivt hantera stora volymer av olika produkter.

Inom logistik och detaljhandel finns dessutom en annan typ av tillämpningar där man plockar lager för lager i stället för en efter en. Photoneo har nyligen lanserat en innovativ AI-programvara för att underlätta plock av hela lager med varor.

Att 3D-skanna blanka objekt inom fordons- och tillverkningsindustrin
I fordons- och tillverkningsindustrin är det vanligt att visionstyrda robotar hanterar materiel som består av metallföremål och metallskivor. Dessa materiel är ofta kända för sin blanka, glänsande och spegelaktiga yta, vilket leder till kraftiga reflektioner och förvrängningar i 3D-datan.

Genom att utöka kamerans skanningsförmågor erbjuder Photoneo en betydande fördel - möjligheten att reducera interreflektionsartefakter och återskapa områden med låg signalstyrka. Detta gör skanning av superblanka objekt möjligt med ännu högre detaljrikedom. Vilket öppnar upp för möjlighet att lösa ännu fler tillämpningar inom fordons- och tillverkningsindustrin.

Förutom metallföremål finns det även en ökande efterfrågan att hantera föremål som är förpackade i transparenta material som bubbelplast.

Att 3D-skanna medicinska föremål inom läkemedelsindustrin
Användningen av 3D-skanning för transparenta material är av särskild betydelse inom läkemedelsindustrin, där många produkter är förpackade i genomskinlig plast för att garantera sterilitet. Vanliga exempel inkluderar transparenta blisterförpackningar, sprutor, ampuller och flaskor.

Dessa exempel är bara en liten del av vad du kan uppnå med MotionCam-3D. Sugen på att testa vad den klarar av? Prata med oss!
Kontaktinformation
Postadress
Box 1011
57328 Tranås
Besöksadress
Dala­gatan 4
SE-57342 Tranås
Region
Tranås
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556187-1012
Grundat: 1974
Anställda: 170
Välkommen till OEM Automatic AB!

Vi strävar efter att vara en av de ledande aktörerna i norra Europa inom försäljning av komponenter för industriautomation. Vi fungerar som våra leverantörers sälj- och marknadsorganisation på den svenska marknaden.

Genom vår marknadsnärvaro, kunskap och service tillför vi ett mervärde till produkterna och blir på så sätt en värdeskapande länk mellan tillverkare och kunder.

Välkommen att kontakta oss!

Företagets tjänster/produkter

Datorutrustning & Mjukvara: Industridatorer
Elektromekaniska tjänster/produkter: Elautomation, Elkablage, Energikontroll, Frekvensomriktare, Kopplingsutrustning, Manöverpaneler, PLC-system, Reläer, Styr och reglerteknik, Transformatorer
Elmaterial : AC/DC-omvandlare, Arbetsbelysning, Automatsäkringar, Batteribackup, DC/DC-omvandlare, DC-källor, Digitala displayer, Elkablar, Fjärrstyrsystem, Frekvensmätare, Frekvensomriktare, Förskruvningar, Genomföringar, Gränslägesbrytare, Induktorer, Kabelkedjor, Kabelutrustning, Kabelverktyg, Kablage, Kanalskenor, Kapslingar, Kontaktdon, Kontaktorer, Kraftfilter, Magnetventiler, Manometer, Membranswitchar, Mikrobrytare, Mjukstartare, Motorskydd, Nivåvippor, Positionsgivare, Reglerprodukter, Regulatorer, Reläer, Sensorer, Signalomvandlare, Skärmad slang, Spiralslang, Strömställare, Switchregulatorer, Tidur-elektromekaniska, Tidur-mekaniska, Transformatorer, Tryckgivare, Tröga säkringar, Överspänningsskydd
Fordonsutrustning: Backkamera, LED Strålkastare, Monteringsmaterial, Reglage
Industriautomation: Automationsutrustning, Avsyningssystem, Förarlösa truckar, Robotautomation, Styrsystem, Visionsystem
Processutrustning för livsmedelsindustrin: CIP-system, Separatorer, Tryckmätare
Produkter: Belysning, Gasfjädrar, Givare, Gångjärn, Hydraulcylindrar, Hydraulik, LED-strålkastare, Lås & Beslag, Låsspakar, Magneter, Maskinkomponenter, Maskinskydd/Maskinsäkerhet, Mekaniska låssystem, Pneumatik, Reglerventiler, Regulatorer, Sugkoppar, Tryckluft, Vakuumkomponenter, Ventiler

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Kontakter

Markus Hyltbring
Marknadschef
070-6553093
Viktoria Tell
Marknadskommunikatör
070-7503329

Filmer

Hallå där med Pierre Bengtsson

Hallå där med Pierre Bengtsson
Hallå där med Johan Lind
Hallå där med Johan Löfgren
Produktpresentation - Aventics pneumatiksortiment
Produktpresentation - Inxpect Radarsystem
Produktpresentation - Industriell LED-belysning från Sangel
Produktpresentation - Välj rätt dykrör
Produktpresentation - Partex märkmaskin EOS2

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-12
BOLIST vill att fler lyckas med sina byggprojektHur kan organisationer maximera värdet av AI Mestergruppen behåller den ledande positionen Ökat cyberhotTryckkärl för industriellt bruk och deras betydelse
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka