SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Allt du behöver veta om hydraulhammare

Fantastiska verktyg för rivning- och demoleringsarbeten
Hydraulhammare är oersättliga verktyg i många bygg- och rivningsprojekt. Deras kraft och mångsidighet gör dem till ett förstahandsval för att hantera tunga och krävande uppgifter. Lär dig mer om hur dessa verktyg fungerar, deras fördelar och vilka tillbehör som behövs för att optimera deras användning.

Vad är en hydraulhammare?


En hydraulhammare består av en tung metallcylinder monterad på en maskin eller ett fordon. Inuti cylindern finns en kolv som rör sig upp och ner med hjälp av hydraulolja som pumpas in i cylindern. När kolven pressas uppåt, skapas ett kraftigt slag mot en spets eller mejsel som sitter i änden av hammaren. Detta slag bryter upp material med stor effektivitet, vilket gör hydraulhammare idealiska för demolering och markarbeten.

Användningsområden för hydraulhammare


Hydraulhammare används i en rad olika sammanhang, från rivningsarbeten till anläggningsprojekt:

1. Rivningsarbeten: De används för att demolera betongväggar, pelare, golv och andra strukturer. Hydraulhammare kan snabbt bryta upp betongen i mindre bitar, vilket underlättar borttagning och hantering av materialet.

2. Vägarbeten: Vid vägreparationer och markarbeten används hydraulhammare för att bryta upp asfalt. Detta är en vanlig metod vid underhåll och ombyggnad av vägar.

3. Bergbrytning: I gruvdrift och byggprojekt där stora mängder berg måste avlägsnas, används hydraulhammare för att bryta och spräcka stora stenblock, vilket underlättar vidare grävning och sprängning.

Effektivitet och fördelar


Hydraulhammare erbjuder flera fördelar jämfört med andra rivningsverktyg:

Snabbhet: De kan snabbt bryta upp stora mängder material, vilket sparar tid och arbetskraft.

Precision: Hydraulhammare kan justeras för att passa specifika arbetsförhållanden, vilket möjliggör precisionsarbete.

Kraft: Deras kraftiga slag gör dem effektiva för att hantera de tuffaste materialen.

Viktiga tillbehör


För att säkerställa att hydraulhammaren fungerar optimalt är det viktigt att använda rätt tillbehör. Här är några av de viktigaste tillbehören:

Hammarfett: Används för att smörja hydraulhammaren och säkerställa att den fungerar smidigt och effektivt.

Specialmejslar: Olika typer av mejslar används beroende på det specifika arbetskravet, till exempel för att bryta betong eller asfalt.

Hydraulhammare från DL Maskin


DL Maskin är stolt leverantör av pålitliga hydraulhammare från det välkända märket Montabert. Besök DL Maskin för att se deras utbud och ta reda på hur deras högkvalitativa produkter kan hjälpa dig i ditt nästa projekt. Ta kontakt idag för mer information och professionell rådgivning!
Kontaktinformation

Danielsson & Lissbackas Maskin AB

Postadress
Rissgårds­vägen 3 C
79177 Falun
Region
Falun
Dalarnas län
Sverige
Organisationsnummer:
559050-8718
Grundat: 2016
Anställda: 2
Välkommen till Danielsson & Lissbackas Maskin AB

Vi har över 30 års erfarenhet med Montabert hydraulhammare!
Danielsson & Lissbackas Maskin AB är ett företag med lång erfarenhet då vi har jobbat med Montabert. Som återförsäljare av Montaberts premium-hydraulhammare erbjuder vi fullservice från första samtalet till dess att hammaren är monterad på grävmaskinen.

DL Maskin är numera återförsäljare av Rotars produkter i Sverige. Rotar har länge varit en del av de ledande företagen när det kommer till att bistå med produkter till företag somjobabr med anläggning.

Vi är också återförsäljare av MultaVEX VIBRA. Enkel konstruktion och tillförlitlig funktionsprincip: en kamaxel som förflyttar stängerna i botten av siktskopan i olika tak.

Välkommen att kontakta oss!


Senaste annonser från Danielsson & Lissbackas Maskin AB

Se alla företagets 19 annonser »

Kontakter

Peter Lissbackas
070 - 657 40 90

Filmer

DL Maskin - Montabert

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-04
Ammann slutför förvärvet Framgångsrikt Konvent och 60-årsfirandeHögkvalitativa packningssatser Specialanpassade mask­inskydd till ECMEC ABtwoday utser Elias Inderberg till ny VD
2024-06-03
Smidig materialhantering med ledstaplareSkärning när material är värmekänsliga ISCAR QUICK-X-FLUTEÄventyret börjar med Lesjöfors gasfjädrarOLSONS breddar programmet
2024-05-31
3D-printing för flexibel och innovativ tillverkning Karlslunds Marina på Dalarö väljer BioDisc® BN Framtidens svetsmetod Välj rätt kompressor för verkstaden Framstående teknik för effektiv kabelinstallation
2024-05-30
Ravema distribuerar ScandiTools Lännen deltar på Svenska Maskinmässan 2024 Nytillverkning av 77 år gammal reservdelDen optimala restaurangbelysningenVi hjälper företag
2024-05-29
Rengör och passiverar svetssömmarRätt borstar till din grävmaskin Volvo CE inviger nya anläggningarHögsta utmärkelse vid Red Dot Design AwardStort intresse för nya Plannja Infinity