SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Allt du behöver veta om skjutstativstruckar

Effektiva och mångsidiga truckar för lagerhantering
Skjutstativstruckar är oerhört viktiga i moderna lager och distributionscentraler. Deras design möjliggör hög precision och effektivitet i trånga utrymmen, vilket gör dem till ett idealiskt val för företag som vill optimera sin lagerhantering.

Så fungerar skjutstativstruckar


En skjutstativstruck är utrustad med ett teleskopiskt stativ som kan skjutas in och ut. Denna funktion gör att trucken kan hantera laster på höga höjder och samtidigt minimera utrymmesbehovet när stativet är infällt. Truckens förmåga att både fungera som en motviktstruck och en stödbenstruck, beroende på stativets position, gör den mycket flexibel och mångsidig.

Olika användningsområden


Det finns flera typer av skjutstativstruckar, anpassade för olika behov och arbetsmiljöer. Vanliga användningsområden inkluderar:

Höga lagringsvolymer: Perfekt för lager och distributionscentraler där varor staplas vertikalt för att spara utrymme.

Känslig lagring: Används för hantering av ömtåliga produkter tack vare dess precision och skonsamma rörelser.

Trånga utrymmen: Optimal för användning i smala gångar och begränsade ytor där manöverförmåga är avgörande.

Faktorer värda att beakta vid köp


När du ska köpa en skjutstativtruck är det viktigt att först kartlägga hur och var trucken ska användas:

Kontrollera körvägarna: Säkerställ att underlaget är bra och att det finns tillräckligt med plats i gångar och vid sidor. Notera även lägsta höjden för att kunna bestämma hur hög trucken som max får vara (porthöjd, nedhängande rör, takhöjd etc.).

Godshantering: Bestäm hur högt, tungt och vilken typ av gods som ska hanteras. Detta påverkar valet av truckens kapacitet och lyfthöjd.

Nödvändiga funktioner: Utvärdera vilka funktioner som behövs, såsom sidoföring, gaffelspridning, tippbar hytt, förprogrammerade lyfthöjder med mera. Dessa funktioner kan förbättra effektiviteten och säkerheten i specifika arbetsmiljöer.

Användningsfrekvens: Om trucken kommer användas ofta kan köp vara mer ekonomiskt på lång sikt jämfört med hyra.

Arbetsmiljö: Säkerställ att truckens specifikationer matchar arbetsmiljön, såsom lyfthöjd och manöverbarhet.

Skjutstativstruckar vs ledstaplare


Skjutstativstruckar och ledstaplare har olika användningsområden och fördelar. Skjutstativstruckar är mer flexibla och kan hantera högre laster och större höjder, vilket gör dem idealiska för stora lager. Ledstaplare är enklare och mer kostnadseffektiva för mindre lager och kortare lyft.

Kontakta ALPHA Material Handling för dina behov


Behöver du en pålitlig skjutstativstruck för att optimera din lagerhantering? Kontakta ALPHA Material Handling för att få skräddarsydda lösningar som matchar dina specifika behov. Deras team av experter står redo att hjälpa dig med rådgivning och val av rätt truck för dina behov, från välkända märken såsom Linde, Jungheinrich, BT och fler.
Kontaktinformation
Postadress
Förråds­vägen 18
14440 Rönninge
Besöksadress
Förråds­vägen 18
14440 Rönninge
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556291-0298
Grundat: 1967
Anställda: 85
Välkommen till ALPHA Material Handling!

Vi är en fullserviceleverantör av truck- och materialhanteringstjänster, med fokus på inomhus- och utomhustruckar. Vi erbjuder försäljning, uthyrning av nya och begagnade truckar, truckförarutbildning, samt service och reparationer av truckar av samtliga märken, modeller och årgångar. Ursprunget till dagens verksamhet startades 1967.

Vi tar emot försäljnings- och serviceuppdrag i hela landet. Genom vårt rikstäckande nätverk av servicepartners kan erbjuda fullgod servicenivå oberoende av var kunden har sina verksamheter. Målet för oss på ALPHA är att erbjuda strålande kundservice, mycket snabb utryckning vid reparationsbehov och högkvalitativa maskiner vid uthyrning och försäljning. Allt detta för att fylla två viktiga ändamål:

- att du som kund känner att du får den support, återkoppling och hjälp som du vill ha
- att totalekonomin i din truckpark ska bli lägst bland alla truckleverantörer i landet

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2000

Kontakter

Dan Lorin
+46 08 88 88 97

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
Förenar krafter för att förbättra utbildningar Peab Asfalt i nytt forskningsprojekt Ny avfallskraftanläggning nära PragHertz och RedLocker på sommarturnéIVECO S-Way har tilldelats pris
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige