SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Blomsterindustrin

Dynamisk, global samt snabbväxande
En av de högre industrierna i många utvecklingsländer och underutvecklade länder är just blomsterindustrin. Att odla blommor, det började man med under slutet av 1800-talet. Det i Storbritannien. Man odlade då i stor skala på stora ägor. Ser man till dagens blomsterindustri så är den dynamisk, global samt att den även är snabbväxande.

Idag så består blomsterindustrin i huvudsak av odlare, grossister och återförsäljare, som till exempel euroflorist.se. Dessa tre, av odlare, grossister och återförsäljare har en verksamhet som går in i varandra. Dock ser vi trender som gör att man vill eliminera mellanhänder, för att kunna göra blommor tillgängliga till lägre priser.

Från odlare till konsument
Blommor och växter, de tar idag olika vägar till konsumenten. Detta beror helt på var de odlas samt hur de ska säljas. En del som odlar, de klipper och packar sina blommor på sin plantskola för att sedan skicka dem till konsumenten via post. Andra blommor, de kan skickas till grossister, där handlare köper in dem för att sedan sälja dem vidare till konsument. Sedan finns det de odlare som själva säljer direkt till kund, så väl som till florister.

Mer hållbara blommor
En trend vi ser i blomsterindustrin, det är att skapa hållbarare blommor. Människan i sig blir allt mer miljömedveten. I takt med detta så efterfrågas produkter som är närodlade samt att de även gärna får odlas på ett ekologiskt hållbart sätt. Detta gäller även för blomsterindustrin. Just detta med hållbara blommor börjar bli en trend.

När det gäller odling av snittblommor, så är detta en stor industri, där det används bekämpningsmedel och gödningsmedel i stora mängder. Detta görs för att kunna massproducera blommor. Dessutom så produceras en majoritet av alla blommor av ett litet antal länder som exporterar dem över hela världen.

Nu har det dock uppstått rörelser som vill främja hållbar blomsterodling. Snittblommor är ju dessvärre inte hållbara på grund av att de behöver transport för att komma till sin destination. Bland annat skickas de med sjöfrakt eller med flyg, för att nå köpare runt om i världen.

När det gäller hållbart odlade blommor, så behandlar man dem inte med bekämpningsmedel samt att de både växer och säljs lokalt.

Blommor via nätet
Något som även är allt mer trendande i blomsterindustrin, det är att handla sina blommor på nätet, som till exempel på euroflorist. Ökad handel på nätet blev det tack vare pandemin men även för att det är enkelt.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när