SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Boxon i förarsätet

När förpackningsbranschen går mot grönare tider
Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick, inte minst i form av ett minskat klimatavtryck, förbättrad produktspårbarhet, ökat kundinflytande och ett tillskott av kunder. Dessutom tilldelades Boxon en topplacering och guldstatus av analysföretaget EcoVadis för sitt hållbarhetsarbete.

Boxon, global ledare inom förpackningslösningar, offentliggör idag sin hållbarhetsrapport för 2023, som belyser företagets fortsatta hållbarhetsfokus och de positiva effekter det har på medarbetare, kunder och miljön.

Global hållbarhetsledare
Under året erkändes Boxon som en ledande aktör inom hållbarhet, då det oberoende analysföretaget EcoVadis tilldelade dem en prestigefull guldstatus inom hållbarhetsförvaltning. Det placerar företaget bland de 2 procent mest hållbara företagen i världen, vilket ytterligare poängterar Boxons ansträngningar att främja hållbara metoder över hela sin verksamhet.

Norsk elektronikkedja ny kund
Under 2023 välkomnade Boxon den norska elektronikkedjan Elkjøp som ny kund. En avgörande faktor i elektronikkedjans beslut att samarbeta med Boxon var dess höga EcoVadis-betyg och engagemang för socialt och miljömässigt ansvarstagande.

Betydande minskningar av CO2-utsläpp
Boxon är bland de första förpackningsföretagen i världen att sätta upp godkända CO2-mål genom initiativet Science Based Targets (SBTi), i linje med Parisavtalet. Trots betydande tillväxt uppnådde Boxon 24 procents minskning av absoluta CO2-utsläpp jämfört med 2019.

Milstolpar inom FSC-certifiering
Idag är 80 procent av Boxons faciliteter FSC-certifierade, vilket är ännu ett kvitto på företagets satsning på ansvarsfull skogsförvaltning och bevarande. Under 2023 kom hela 55 % av Boxons försäljning från FSC-certifierade produkter som innehåller minst 30 % återvunnet material.

Förbättrad produktspårbarhet och ökat kundinflytande
Boxon säkerställer transparens och full spårbarhet av varje produkts koldioxidavtryck, vilket verifieras av klimatskyddsorganisationen MyClimate. Dessutom introducerade Boxon ett kundresultatkort med nyckeltal för hållbarhet (KPI:er), som gör att kunderna enkelt kan övervaka sin hållbarhetsprestanda och driva positiva förändringar.

Genomsyras av en hållbarhetskultur
Under 2023 prioriterade Boxon en ökad medvetenhet om hållbarhet över hela företaget genom att integrera ansvar i varje enskild funktion.

”Vårt arbete fortsätter, vi är optimistiska, och hållbarhet är en integrerad del av vår verksamhet. De gemensamma ansträngningarna från alla Boxons anställda och partners har gjort oss redo för en intressant fortsättning på 2024 och framöver,” säger Fredrik Ståhl, VD för Boxon Group AB.

För att läsa rapporten i sin helhet, klicka här,

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Lethin
CMO Chief Marketing Officer
+46 706 17 76 96
fredrik.lethin@boxon.com





Kontaktinformation
Postadress
Box 13077
25013 Helsingborg
Besöksadress
Grustags­gatan 3
25464 Helsingborg
Region
Helsingborg
Skåne län
Sverige
Organisationsnummer:
556022-7067
Grundat: 1932
Anställda: 110
Välkommen till Boxon - Protector of things!

Vi är en förpackningspartner som tillför värde till våra kunder genom innovativa och
hållbara lösningar. Vi erbjuder förpackningslösningar, etiketter och spårbarhet,
förpackningsmaskiner och tjänster.

Boxon grundades 1932 och är idag etablerat i Norden, EMEA och Asien. Vi omsätter ca 2
miljarder sek och är drygt 300 anställda.

Our Mission:
”We are a packaging partner who adds value to our customers through innovative and sustainable solutions.”

Our Vision:
”To be the most innovative and sustainable packaging company with the best customer experience”

Certifieringar

AAA – ISO 14001:2004 – ISO 9001:2000

Kontakter

Marcus Gustafsson
0701 49 80 63

Filmer

Boxon

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-24
Nyckeln till precision inom träbearbetning Fördelar med kvalitativa magnetfältsmätareIntervju med Agne SvenbergEtt årtionde av inno­vativa propanlösningarBOLIST inleder samarbete
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten